NRK Meny
Normal

Nordnorsk sykkeleventyr går trolig uten de norske stjernene

Arrangørene lover folkefest og flere toppsyklister når etapperittet Arctic Race of Norway sykles i august. Men ingen norske toppsyklister NRK har snakket med, har planer om å delta.

Kristoff, Hagen og Hushovd

Verken Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen eller Thor Hushovd har planer om å delta i Arctic Race of Norway.

Foto: NTB Scanpix

Jean-Etienne Amaury

Jean-Etienne Amaury er optimistisk med tanke på å lokke stjerner til Nord-Norge.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
Knut-Eirik Dybdal

Knur-Eirik Dybdal er daglig leder for Arctic Race of Norway.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi forventer å få med oss Hushovd, Boasson Hagen og de andre. Definitivt, sa Jean-Etienne Amaury til NRK på mandagens pressetreff.

Gjennom selskapet Amaury Sport Organisation (ASO) skal han være med å arrangere rittet. ASO har bred erfaring, og arrangerer blant annet Tour de France.

Også daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, er optimistisk.

– Jeg håper vi får se BMC og mange av de andre store lagene i Nord-Norge til sommeren. Med ASOs nettverk har vi en unik mulighet til å få veldig gode lag fra år 1, sa han til NRK på pressetreffet.

De norske stjernene uteblir trolig

Men når NRK tar en ringerunde til de norske toppsyklistene, er det lite som tyder på et celebert ritt til sommeren.

 • Alexander Kristoff forteller overfor NRK at hans lag, Katjusja, ikke har planer om å delta i Arctic Race.
 • Thor Hushovds lag, BMC, skriver i en e-post at de har planlagt andre ritt i august.
 • Edvald Boasson Hagens Sky har også andre planer, og stiller neppe til start i Bodø.

– Nei, det tror jeg ikke. Sky har ikke planer om Arctic Race, og da skal det mye til før de forandrer på det, sier Boasson Hagens manager, Birger Hungerholdt, til NRK.

Dermed ser det plutselig litt mørkere ut for et eventuelt stjernedryss i nord.

Knut-Eirik Dybdal er rolig når NRK opplyser ham om stjernelagenes meldinger, men bekrefter at de har jobbet mot disse tre lagene.

– Vi har fått tilbakemelding fra mange lag, som synes dette høres spennende ut. Vi har en god dialog med dem, og vil offentliggjøre deltakerne 15. juli, sier Dybdal til NRK.no.

Byr på spektakulær natur

Til tross for at han langt på vei avviser Sky-deltakelse, tror Birger Hungerholdt det kan bli et godt startfelt i august.

– Det er en tøff periode å få de store lagene til å reise så langt. Men med ASO på laget bør de kunne få på plass et sterkt felt, sier Hungerholdt.

Rittet, som arrangeres skal sykles 8.-11. august, er det første som sykles utelukkende nord for polarsirkelen. Den spektakulære naturen er sentral i markedsføringen.

– Her får man har det unike med nærheten til havet, fjellene som stiger bratt opp og fjordene som strekker seg innover i landskapet, fordeller Knut-Eirik Dybdal entusiastisk.

Arctic Race of Norway har fått klassifisering 2.1 av det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Rittet sykles over fire etapper med start i Bodø og målgang i Harstad tre dager senere.

Det spektakulære norske sykkelrittet Arctic Race kan bli kjørt uten de største norske profilene. Arrangørene la i dag frem planene for det som blir verdens første sykkelritt nord for polarsirkelen.

SE VIDEO: Storsatsning uten norske profiler.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag