– Både jeg og Edvald er i stand til å vinne

Forhåndsfavorittene Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen skal kjempe om VM-gull i København, men i frykt for konkurrentene nekter de å røpe taktikken før konkurransen.

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen under møtet med pressen fredag.

Stemningen var trykket og til tider svært alvorlig på landslagssyklistenes pressekonferanse utenfor København, to dager før det hele braker løs søndag.

I rekka med Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen var det de to førstnevnte som ble grillet om taktikk og vinnersjanser.

Både norsk og utenlandsk pressekorps ville ha et svar på hvem det norske laget vil kjøre for søndag, men fikk ikke mye ut av laget.

– Hvilken taktikk vi kjører får dere se på fellesstarten, poengterte sportssjef Steffen Kjærgaard klart og tydelig fra sidelinjen til den norske pressen.

– Vi har lagt en plan og tenkt ut flere scenarier mot slutten. Men på grunn av konkurrentene er vi tilbakeholdne, fortsatte han.

Saken fortsetter under video

Vil utnytte stornasjonene

Men skal de to gigantene kjøre hverandre til seiersposisjon, og avgjøre på oppløpet hvem som ligger best an, må de satse på at feltet holder samlet inn til mål.

For det lille laget på fire vil få det tøft i kampen med store nasjoner som Australia og Italia.

– Vi må kjøre på de store nasjonene. Så må en velge ut en nasjon vi kan stole på. Vi kan ikke sette en eller to mann foran i feltet. Man må følge det man tror er viktig, og gå på instinkt på slutten. Vi må våge å være offensive og ta sjanser, sa Hushovd.

– Både jeg og Edvald kan vinne

Midt oppi alvoret satt en til dels munter og avslappet regjerende verdensmester.
Hushovd er stolt over VM-bragden fra i fjor, men vil ikke si at han er i forsvarsposisjon av den grunn.

– Jeg sitter ikke med følelsen av at jeg må oppnå noe. Om jeg ikke hadde tatt trøya i fjor ville jeg kanskje sittet her og tenkt at sjansene er få, og at denne trøya må jeg ta. Men både jeg og Edvald er i stand til å vinne dette, sa nordmannen.

Ved siden av Hushovd satt en mer ordknapp arvtager til den norske sykkeltronen. Boasson Hagen virket tydelig konsentrert og fokusert på oppgaven som venter ham søndag.

– Jeg føler meg litt "underdog" i forhold til Thor, jeg synes det er greit å ha den posisjonen. Men samtidig føler jeg at jeg har gode sjanser, sa 24-åringen.