NRK Meny
Normal

– Både jeg og Edvald er i stand til å vinne

Forhåndsfavorittene Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen skal kjempe om VM-gull i København, men i frykt for konkurrentene nekter de å røpe taktikken før konkurransen.

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen under møtet med pressen fredag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Stemningen var trykket og til tider svært alvorlig på landslagssyklistenes pressekonferanse utenfor København, to dager før det hele braker løs søndag.

I rekka med Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen var det de to førstnevnte som ble grillet om taktikk og vinnersjanser.

Les også:

– Vi har en plan

Både norsk og utenlandsk pressekorps ville ha et svar på hvem det norske laget vil kjøre for søndag, men fikk ikke mye ut av laget.

– Hvilken taktikk vi kjører får dere se på fellesstarten, poengterte sportssjef Steffen Kjærgaard klart og tydelig fra sidelinjen til den norske pressen.

– Vi har lagt en plan og tenkt ut flere scenarier mot slutten. Men på grunn av konkurrentene er vi tilbakeholdne, fortsatte han.

Saken fortsetter under video

Video 3ad52018-7f83-45a0-91ca-35bda54bcf12.jpg

VIDEO: Se også video fra pressekonferansen med det norske VM-laget.

Vil utnytte stornasjonene

Men skal de to gigantene kjøre hverandre til seiersposisjon, og avgjøre på oppløpet hvem som ligger best an, må de satse på at feltet holder samlet inn til mål.

For det lille laget på fire vil få det tøft i kampen med store nasjoner som Australia og Italia.

– Vi må kjøre på de store nasjonene. Så må en velge ut en nasjon vi kan stole på. Vi kan ikke sette en eller to mann foran i feltet. Man må følge det man tror er viktig, og gå på instinkt på slutten. Vi må våge å være offensive og ta sjanser, sa Hushovd.

Les også: Slik sender NRK fra sykkel-VM

– Både jeg og Edvald kan vinne

Midt oppi alvoret satt en til dels munter og avslappet regjerende verdensmester.
Hushovd er stolt over VM-bragden fra i fjor, men vil ikke si at han er i forsvarsposisjon av den grunn.

– Jeg sitter ikke med følelsen av at jeg må oppnå noe. Om jeg ikke hadde tatt trøya i fjor ville jeg kanskje sittet her og tenkt at sjansene er få, og at denne trøya må jeg ta. Men både jeg og Edvald er i stand til å vinne dette, sa nordmannen.

Ved siden av Hushovd satt en mer ordknapp arvtager til den norske sykkeltronen. Boasson Hagen virket tydelig konsentrert og fokusert på oppgaven som venter ham søndag.

– Jeg føler meg litt "underdog" i forhold til Thor, jeg synes det er greit å ha den posisjonen. Men samtidig føler jeg at jeg har gode sjanser, sa 24-åringen.

Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen utgjør det laget.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag