NRK Meny
Normal

– Både jeg og Edvald er i stand til å vinne

Forhåndsfavorittene Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen skal kjempe om VM-gull i København, men i frykt for konkurrentene nekter de å røpe taktikken før konkurransen.

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen under møtet med pressen fredag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Stemningen var trykket og til tider svært alvorlig på landslagssyklistenes pressekonferanse utenfor København, to dager før det hele braker løs søndag.

I rekka med Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen var det de to førstnevnte som ble grillet om taktikk og vinnersjanser.

Les også:

– Vi har en plan

Både norsk og utenlandsk pressekorps ville ha et svar på hvem det norske laget vil kjøre for søndag, men fikk ikke mye ut av laget.

– Hvilken taktikk vi kjører får dere se på fellesstarten, poengterte sportssjef Steffen Kjærgaard klart og tydelig fra sidelinjen til den norske pressen.

– Vi har lagt en plan og tenkt ut flere scenarier mot slutten. Men på grunn av konkurrentene er vi tilbakeholdne, fortsatte han.

Saken fortsetter under video

Video 3ad52018-7f83-45a0-91ca-35bda54bcf12.jpg

VIDEO: Se også video fra pressekonferansen med det norske VM-laget.

Vil utnytte stornasjonene

Men skal de to gigantene kjøre hverandre til seiersposisjon, og avgjøre på oppløpet hvem som ligger best an, må de satse på at feltet holder samlet inn til mål.

For det lille laget på fire vil få det tøft i kampen med store nasjoner som Australia og Italia.

– Vi må kjøre på de store nasjonene. Så må en velge ut en nasjon vi kan stole på. Vi kan ikke sette en eller to mann foran i feltet. Man må følge det man tror er viktig, og gå på instinkt på slutten. Vi må våge å være offensive og ta sjanser, sa Hushovd.

Les også: Slik sender NRK fra sykkel-VM

– Både jeg og Edvald kan vinne

Midt oppi alvoret satt en til dels munter og avslappet regjerende verdensmester.
Hushovd er stolt over VM-bragden fra i fjor, men vil ikke si at han er i forsvarsposisjon av den grunn.

– Jeg sitter ikke med følelsen av at jeg må oppnå noe. Om jeg ikke hadde tatt trøya i fjor ville jeg kanskje sittet her og tenkt at sjansene er få, og at denne trøya må jeg ta. Men både jeg og Edvald er i stand til å vinne dette, sa nordmannen.

Ved siden av Hushovd satt en mer ordknapp arvtager til den norske sykkeltronen. Boasson Hagen virket tydelig konsentrert og fokusert på oppgaven som venter ham søndag.

– Jeg føler meg litt "underdog" i forhold til Thor, jeg synes det er greit å ha den posisjonen. Men samtidig føler jeg at jeg har gode sjanser, sa 24-åringen.

Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen

Thor Hushovd (t.v.) og Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen utgjør det laget.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Siste nytt

 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet