NRK Meny
Normal

Vil tvinge Northug til Coop-brudd

Norges Skiforbund vil sette en full stopper for Petter Northugs avtale med Coop, melder VG.

Petter Northug

Petter Northug må skrinlegge Coop-avtalen dersom han skal fortsette å gå i verdenscup og mesterskap.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år, skriver VG.

Det er Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til

Stein Opsal

Stein Opsal stiller tøffere krav til Petter Northug i framtiden.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

langrennsstjernen. Etter oppstyret det siste halvannet året, krever forbundet full Coop-stopp etter den kommende sesongen.

– Han (Northug) kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt, sier generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet til avisen.

Siste år med unntak

NRK har tidligere fortalt om at Petter Northug nektes å profilere hovedsponsoren mellom 1. november og 30. april denne sesongen. Nå skriver VG at dette kravet blir absolutt gjennom hele året.

Skiforbundet vil også kreve at Northug takker ja til landslagsplassen, og at han samtidig profilerer forbundets sponsorer gjennom hele året. Alternativet blir å satse på langløp som er utenfor Norges Skiforbunds kontroll.

– Skal vi finansiere toppidretten, er vi nødt til å ha sponsorer som føler at de får en vare tilbake. Hvis de beste står på siden av dette og ikke er tilgjengelig for våre sponsorer, vil mye av dette forvitre over tid. Grunnlaget for finansieringen er at alle de beste er med i fellesskapet, sier Opsal.

Forhandler fortsatt

Northug er stadig ikke enig med skiforbundet om kontrakten for sesongen 2014/15. Trønderen har frist til 1. november om han vil delta i verdenscupen og VM i Falun kommende vinter.

– Vi tar én sesong av gangen. Nå er det sesongen 2014/2015 som gjelder. Ole Thonstad og John Northug har i dag møtt Norges Skiforbund. Det rapporteres om et konstruktivt møte med en god tone, sier manager Are Sørum Langås til VG.

Langås og Northug

Are Sørum Langås har vært støttespiller for Petter Northug siden avtalen med Coop ble signert.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag