NRK Meny
Normal

Vil tvinge Northug til Coop-brudd

Norges Skiforbund vil sette en full stopper for Petter Northugs avtale med Coop, melder VG.

Petter Northug

Petter Northug må skrinlegge Coop-avtalen dersom han skal fortsette å gå i verdenscup og mesterskap.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år, skriver VG.

Det er Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til

Stein Opsal

Stein Opsal stiller tøffere krav til Petter Northug i framtiden.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

langrennsstjernen. Etter oppstyret det siste halvannet året, krever forbundet full Coop-stopp etter den kommende sesongen.

– Han (Northug) kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt, sier generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet til avisen.

Siste år med unntak

NRK har tidligere fortalt om at Petter Northug nektes å profilere hovedsponsoren mellom 1. november og 30. april denne sesongen. Nå skriver VG at dette kravet blir absolutt gjennom hele året.

Skiforbundet vil også kreve at Northug takker ja til landslagsplassen, og at han samtidig profilerer forbundets sponsorer gjennom hele året. Alternativet blir å satse på langløp som er utenfor Norges Skiforbunds kontroll.

– Skal vi finansiere toppidretten, er vi nødt til å ha sponsorer som føler at de får en vare tilbake. Hvis de beste står på siden av dette og ikke er tilgjengelig for våre sponsorer, vil mye av dette forvitre over tid. Grunnlaget for finansieringen er at alle de beste er med i fellesskapet, sier Opsal.

Forhandler fortsatt

Northug er stadig ikke enig med skiforbundet om kontrakten for sesongen 2014/15. Trønderen har frist til 1. november om han vil delta i verdenscupen og VM i Falun kommende vinter.

– Vi tar én sesong av gangen. Nå er det sesongen 2014/2015 som gjelder. Ole Thonstad og John Northug har i dag møtt Norges Skiforbund. Det rapporteres om et konstruktivt møte med en god tone, sier manager Are Sørum Langås til VG.

Langås og Northug

Are Sørum Langås har vært støttespiller for Petter Northug siden avtalen med Coop ble signert.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Bøkko på pallen i Erfurt

  Hege Bøkko fra Hol tok andreplassen på 1000-meteren under verdenscupen i Erfurt søndag med tiden 1.15.52. Det er Bøkkos første pallplass i verdenscupen i karrieren.

  Vanessa Herzog vant på 1.15.26.

  – Dette var sykt gøy, sier Bøkko til NRK.

  Hege Bøkko
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz
 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
VM skiflyging: Laghopp
VM skiflyging: Laghopp
Sport i dag
Sport i dag
Sportsrevyen
Sportsrevyen