Vil tvinge Northug til Coop-brudd

Norges Skiforbund vil sette en full stopper for Petter Northugs avtale med Coop, melder VG.

Petter Northug

Petter Northug må skrinlegge Coop-avtalen dersom han skal fortsette å gå i verdenscup og mesterskap.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Dersom Petter Northug (28) skal fortsette å representere Norge, må han stanse sponsoravtalen med Coop fra mai neste år, skriver VG.

Det er Norges Skiforbund som stiller tøffere og mer konkrete krav til

Stein Opsal

Stein Opsal stiller tøffere krav til Petter Northug i framtiden.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

langrennsstjernen. Etter oppstyret det siste halvannet året, krever forbundet full Coop-stopp etter den kommende sesongen.

– Han (Northug) kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt, sier generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet til avisen.

Siste år med unntak

NRK har tidligere fortalt om at Petter Northug nektes å profilere hovedsponsoren mellom 1. november og 30. april denne sesongen. Nå skriver VG at dette kravet blir absolutt gjennom hele året.

Skiforbundet vil også kreve at Northug takker ja til landslagsplassen, og at han samtidig profilerer forbundets sponsorer gjennom hele året. Alternativet blir å satse på langløp som er utenfor Norges Skiforbunds kontroll.

– Skal vi finansiere toppidretten, er vi nødt til å ha sponsorer som føler at de får en vare tilbake. Hvis de beste står på siden av dette og ikke er tilgjengelig for våre sponsorer, vil mye av dette forvitre over tid. Grunnlaget for finansieringen er at alle de beste er med i fellesskapet, sier Opsal.

Forhandler fortsatt

Northug er stadig ikke enig med skiforbundet om kontrakten for sesongen 2014/15. Trønderen har frist til 1. november om han vil delta i verdenscupen og VM i Falun kommende vinter.

– Vi tar én sesong av gangen. Nå er det sesongen 2014/2015 som gjelder. Ole Thonstad og John Northug har i dag møtt Norges Skiforbund. Det rapporteres om et konstruktivt møte med en god tone, sier manager Are Sørum Langås til VG.

Langås og Northug

Are Sørum Langås har vært støttespiller for Petter Northug siden avtalen med Coop ble signert.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Eikeri videre i Palermo Open

  Norske Ulrikke Eikeri og hennes partner Elixane Lechemia er videre til kvartfinale i Palermo Open etter seier 6-3, 6-2 i første runde.

  Duoen slo Elena Bogdan fra Romania og Reka-Luca Jani fra Ungarn enkelt i en kamp som ikke startet før 22.15 mandag kveld.

  Palermo Open er første turnering på øverste nivå for kvinner og menn siden all turneringsvirksomhet ble stoppet i mars.

  Norske Ulrikke Eikeri har gått videre i deoublesturneringen Palermo Open.
 • Serie A starter 19. september

  Serie A-lagene får 48 dagers hvile fra serieslutten søndag til seriestarten for 2020/21-sesongen. Det melder Fotball Italia.

  Serien starter 19. september og avsluttes 23. mai.

  I løpet av august skal Atalanta og Juventus skal spille mesterligasluttspill, mens Inter skal møte Getafe i europaligaen og Roma skal opp mot Sevilla.

  Overgangsvinduet i Serie A åpner 1. september og stenge 5. oktober.

  wv2AQDjg_iU
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal