Nekter å selge Ødegaard-drakter

MADRID (NRK): Real Madrid avslår alle som vil kjøpe Martin Ødegaard-drakt med nummer 41 på ryggen.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard fikk sin første smak av førstelaget onsdag, men fortsatt vil ikke Real Madrid selge Ødegaard-drakter.

Foto: EFE / NTB scanpix

– Beklager, men den kan vi ikke selge.

NRK får raskt beskjed om at draktkjøpet går i vasken når vi besøker Real Madrids supporterbutikk torsdag formiddag. For til tross for at Martin Ødegaard ble tildelt nummer 41 foran gårsdagens oppgjør mot Almeria, vil ikke Real Madrid selge drakten hans.

– Han er ikke et offisielt medlem av laget. Nummeret er heller ikke offisielt. Det er ikke vi som bestemmer dette, men vi kan ikke selge den drakten, sier en selger til NRK.

Bare navn, ikke nummer

Real Madrid har de siste månedene importert trykk av navnet til Ødegaard med det som skal likne på en norsk Ø.

Men skal du kjøpe drakt med nordmannens navn bakpå blir det uten nummer. Ingen nummer er tillatt i kombinasjon med navnet Ødegaard får NRK opplyst.

– Etterspørselen har vært stor, både fra Skandinavia og andre steder, bekrefter en annen selger.

Samme strategi

Real Madrid har tidligere nektet å trykke Ødegaards navn med nummer, og fortsetter altså med den samme strategien til tross for at den norske 16-åringen var med i troppen i går.

Ingen i supporterbutikken ønsker å stille til intervju, og ønsker heller ikke å bli tatt bilder av. Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med offisielle talspersoner fra klubben.

NRK viste onsdag fram på vår Instagram-profil at butikken har navnet klart, men fortsatt er det altså ikke lov å kombinere det med et nummer.

Siste nytt

 • Målløst for Sarpsborg og Haugesund

  Verken Sarpsborg eller Haugesund klarte å åpne målkontoen i en noe rufsete 16.-maikamp mellom lagene. Det var vertene minst fornøyde med.

  I en kamp der begge lags keepere gjorde en god figur endte det målløst på Sarpsborg stadion. Lagene skapte enkelte muligheter til å score, men noen festforestilling var det ikke.

  – Grei 1. omgang, svak 2. omgang, oppsummerte Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen overfor Discovery.

  Eliteseriekamp i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Haugesund
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Tromsø best i vest med 1-0-seier

  Etter 0-5-smellen borte for Rosenborg fulgte Viking opp med hjemmetap mot Tromsø i Eliteserien. Tomas Totland avgjorde for TIL til 0-1.

  På overtid hadde Viking en kjempesjanse til utligning, men ballen gikk godt utenfor.

  – Vi gjør en variabel kamp. Vi har litt å jobbe med. Det var perioder vi var feige. Jeg er likevel kanonfornøyd med andreomgangen, sa TIL-trener Gaute Helstrup til Eurosport.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Tromsø
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kviterussland fråteken verdscuprenn

  Det internasjonale skiskyttarforbundet (IBU) har fjerna Minsk frå verdscupkalenderen og gjort endringar som inneber sesongstart i Östersund.

  Det opplyser IBU i ein pressemelding. Det er den politiske situasjonen i Kviterussland som gjør at hovudstaden Minsk forsvinn ut av verdscupkalenderen.

  – Avgjerda om å flytte arrangementet takast for å gi tryggleik i planlegginga for arrangørkomitear, nasjonale forbund og laga, skriv IBU.

  Finske Kontiolahti overtar konkurransane Minsk eigentleg skulle hatt første helgen i mars. Samtidig fjernast Kontiolahti som arrangør av verdscupopninga, og svenske Östersund arrangerer de to første helgene.

  Johannes Thingnes Bø
  Foto: Manzoni / IBU

Sendeplan

Kl. Program Kanal