NRK Meny
Normal

Nekter å selge Ødegaard-drakter

MADRID (NRK): Real Madrid avslår alle som vil kjøpe Martin Ødegaard-drakt med nummer 41 på ryggen.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard fikk sin første smak av førstelaget onsdag, men fortsatt vil ikke Real Madrid selge Ødegaard-drakter.

Foto: EFE / NTB scanpix

– Beklager, men den kan vi ikke selge.

NRK får raskt beskjed om at draktkjøpet går i vasken når vi besøker Real Madrids supporterbutikk torsdag formiddag. For til tross for at Martin Ødegaard ble tildelt nummer 41 foran gårsdagens oppgjør mot Almeria, vil ikke Real Madrid selge drakten hans.

– Han er ikke et offisielt medlem av laget. Nummeret er heller ikke offisielt. Det er ikke vi som bestemmer dette, men vi kan ikke selge den drakten, sier en selger til NRK.

Bare navn, ikke nummer

Real Madrid har de siste månedene importert trykk av navnet til Ødegaard med det som skal likne på en norsk Ø.

Men skal du kjøpe drakt med nordmannens navn bakpå blir det uten nummer. Ingen nummer er tillatt i kombinasjon med navnet Ødegaard får NRK opplyst.

– Etterspørselen har vært stor, både fra Skandinavia og andre steder, bekrefter en annen selger.

Samme strategi

Real Madrid har tidligere nektet å trykke Ødegaards navn med nummer, og fortsetter altså med den samme strategien til tross for at den norske 16-åringen var med i troppen i går.

Ingen i supporterbutikken ønsker å stille til intervju, og ønsker heller ikke å bli tatt bilder av. Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med offisielle talspersoner fra klubben.

Laster Instagram-innhold

NRK viste onsdag fram på vår Instagram-profil at butikken har navnet klart, men fortsatt er det altså ikke lov å kombinere det med et nummer.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal