Hopp til innhold

Nekter å ha signert for Formel 1-lag: – Snur opp ned på alt

Formel 1-laget Alpine offentliggjorde tirsdag at de har signert Oscar Piastri foran neste år. Piastri benekter det og sier at han ikke skal kjøre for Alpine.

Spanish Grand Prix

KAOS: Oscar Piastri nekter å være klar for Alpines seniorlag, selv om laget annonserte det.

Foto: NACHO DOCE / Reuters

Det skriver han på Twitter.

– Jeg forstår at Alpine F1 sent i ettermiddag har lagt ut en pressemelding om at jeg kjører for dem neste år. Dette er feil. Jeg har ikke signert kontrakt med Alpine for 2023 og skal ikke kjøre for dem neste år, skriver Piastri.

GALSKAP: Det mener Haas-fører Pietro Fittipaldi om situasjonen.

GALSKAP: Det mener Haas-fører Pietro Fittipaldi om situasjonen.

Foto: Skjermdump / Twitter

– Her er det tydeligvis noen kontrakter som noen advokater skal finlese i tiden fremover. Så får vi se hvor dette ender, sier Atle Gulbrandsen i Viaplay til NRK.

Ble annonsert for Alpine

Meldingen kommer etter at Alpine på sin Twitter -konto offentliggjorde at unggutten blir lagets nye fører når Fernando Alonso forsvinner til Aston Martin.

Piastri har vært en del av Alpines juniorprogram siden 2020 og er i årets Formel 1-sesong reserve for både Alpine og McLaren. Ifølge The Race mener McLaren å ha rett på Piastri neste år.

Hungary F1 GP Auto Racing

JUNIOR OG RESERVE: Oscar Piastri.

Foto: Darko Bandic / AP

– Det er kanskje noen klausuler som ikke alle har kontroll på. Det er noen veldig lange kontrakter, forklarer Gulbrandsen.

I løpet av sesongen har Piastri testet F1-biler på forskjellige baner rundt om i verden, og det var ventet at han skulle få debutere som Formel 1-fører under treningen til Frankrikes Grand Prix. Det ble imidlertid utsatt.

– Snur opp ned på alt

Gulbrandsen mimrer tilbake til da Michael Schumacher ble kuppet av Benetton fra Jordan på 1990-tallet. Han tror Piastri-vendingen kan skape kaos.

– Nå ser det ikke ut som han skal kjøre for Alpine i hvert fall. Dette her vil bare fortsette. Hvis det da er sånn som man kanskje skal tro nå skal Piastri til McLaren. I så fall forsvinner nok Daniel Ricciardo, sier Gulbrandsen.

Riccardio kjører for McLaren og har hatt en svak sesong. Hvor fremtiden til australieren ligger er uvisst.

NEP

FØLGER FORMEL 1 TETT: Atle Gulbrandsen.

Foto: Lise Åserud / NTB

Gulbrandsen er spent på neste steg i sagaen med Alpine.

– Hvem skal kjøre for Alpine nå? Dette snur opp ned på alt, sier Formel 1-kommentatoren.

21-år gamle Piastri debuterte i Formel 2 forrige sesong og vant sammenlagt i første forsøk. Han samlet elleve pallplasser, hvorav seks var seirer.

Han vant også Formel 3-sammendraget året før.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal