Nektar å spele landskampar

Chilenske landslagsspelarar nektar å spele privatkampane mot Bolivia og Peru, melder fotballforbundet i landet.

Årsaka er uroa og den politiske krisa i Chile. Spelarane tok avgjerda onsdag.

– Det er ei vanskeleg tid for landet vårt. Av respekt for det som skjer, er det rett at vi ikkje spelar denne kampen, seier Bayer Leverkusen-spelar Charles Aránguiz.

Chile skulle ha møtt Bolivia denne veka og Peru den neste. Kampen mot Peru skulle vore revansjeoppgjer etter at Peru vann semifinalen i Copa America i sommar.

Det har vore uro og demonstrasjonar i Chile dei siste fire vekene, og fleire av spelarane har uttrykt støtte til misnøya mot presidenten.

Chiles fotballandslag
Foto: Raul Arboleda / AFP

Siste nytt

 • Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Hattrick i Lyons storserier

  Ada Hegerberg scoret hattrick da Lyon slo Metz 6-0. Med sitt mål nummer 14 for sesongen topper hun scoringslista i Frankrike med fem måls margin.

  X02784
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Real Sociedad avga poeng

  Martin Ødegaard (20) og hans Real Sociedad spilte 0-0 borte mot Real Sociedad søndag. Laget skapte flere gode sjanser borte mot Valladolid, men måtte ta til takke med ett poeng. San Sebastian-klubben ligger på fjerdeplass i den spanske toppdivisjonen etter 16 kamper.

  MArtin Ødegaard jubler for scoring
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal