NRK Meny
Normal

Nei til ny bakke i Holmenkollen

  Byrådet sier nei til å bygge ny storbakke i Holmenkollen til ski-VM i 2011. Den gamle bakken skal opprustes og ny normalbakke bygges i Midtstuen.

Nye Holmenkollen

Planene om en ny stor-bakke er skrinlagt

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Byrådet i Oslo har vedtatt dette alternativet som har full støtte i Norges Skiforbund.

  Totalrehabilitering av bakken

- Det er klart at den støtten vi har fått fra Norges Skiforbund (NSF) og fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vært veldig viktig, sier byråd for næring og kultur Anette Wiig Bryn til NTB.

Hun sier at det blir snakk om en totalrehabilitering av den gamle bakken, og det er snakk om en innsparking på cirka 200 millioner kroner i forhold til alternativet om å bygge en helt ny storbakken i Holmenkollen.

- Det er grenser for hvor mye penger vi kunne bruke når det ikke er helt nødvendig. Nå har vi vedtatt å gjøre det vi må, sier byrådsleder Erling Lae til NTB.

Støtte fra Norges Skiforbund

Skiforbundet har etter tidligere vurderinger gått for en totalrehabilitering av den nåværende bakken til storbakke til VM i 2011 samt bygging av ny normalbakke i Midtstuen.

Generalsekretær i Norges Skiforbund var torsdag ikke klar over at vedtaket fra byrådet var kjent.

- Vi har fått beskjed om at dette skulle offentliggjøres tirsdag, men dersom det er riktig det som nå meldes, så oppfatter jeg det slik at det er alternativ tre byrådet går for, et alternativ vi støtter, sier Felde til NTB

Vedtaket må vedtas av Bystyret

Vedtaket må først vedtas av bystyret før det kan settes i kraft. Bystyret skal ta stilling til saken i sitt møte 12. desember.

- Jeg vet ikke helt hva Arbeiderpartiet kommer til å gjøre, men etter de sonderingene jeg har gjort, tror jeg det er bred enighet om dette forslaget, sier Erling Lae.

Erling Lae
Foto: NRK

Det vedtaket som nå er gjort gjelder bare storbakken i Holmenkollen. Investeringene som er foreslått til ny normalbakke i Midtstuen og til langrennsstadion ligger fast, men byrådet har satt et tak på investeringene til 900 millioner kroner.

Vellykket VM

Vi skal ha et vellykket VM, men jeg må understreke at summen vi har satt av på 900 millioner kroner er det absolutte taket.

- Overskridelser blir ikke tolerert. Da blir det oppvask, for slik er det på alle områder, enten det gjelder sykehjem, skoler eller andre ting, sier Lae. 

Staten vil bidra med 100 millioner kroner. Resten av regningen for de investeringene som er nødvendig før VM i Holmenkollen, må Oslo kommune ta.

- Det er en formidabel sum vi snakker om, og jeg liker den ikke, sier Lae som fortsatt holder døren på gløtt for å vurdere å bytte beliggenheten på den store og lille bakken.

Totalt skal hele planen sikre Holmenkollen både som VM-arena i 2011 og som verdenscuparena for både langrenn og hopp i mange år framover, understreker både byråden og skiforbundet. 

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal