Hopp til innhold

Nei til ny bakke i Holmenkollen

  Byrådet sier nei til å bygge ny storbakke i Holmenkollen til ski-VM i 2011. Den gamle bakken skal opprustes og ny normalbakke bygges i Midtstuen.

Nye Holmenkollen

Planene om en ny stor-bakke er skrinlagt

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Byrådet i Oslo har vedtatt dette alternativet som har full støtte i Norges Skiforbund.

  Totalrehabilitering av bakken

- Det er klart at den støtten vi har fått fra Norges Skiforbund (NSF) og fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vært veldig viktig, sier byråd for næring og kultur Anette Wiig Bryn til NTB.

Hun sier at det blir snakk om en totalrehabilitering av den gamle bakken, og det er snakk om en innsparking på cirka 200 millioner kroner i forhold til alternativet om å bygge en helt ny storbakken i Holmenkollen.

- Det er grenser for hvor mye penger vi kunne bruke når det ikke er helt nødvendig. Nå har vi vedtatt å gjøre det vi må, sier byrådsleder Erling Lae til NTB.

Støtte fra Norges Skiforbund

Skiforbundet har etter tidligere vurderinger gått for en totalrehabilitering av den nåværende bakken til storbakke til VM i 2011 samt bygging av ny normalbakke i Midtstuen.

Generalsekretær i Norges Skiforbund var torsdag ikke klar over at vedtaket fra byrådet var kjent.

- Vi har fått beskjed om at dette skulle offentliggjøres tirsdag, men dersom det er riktig det som nå meldes, så oppfatter jeg det slik at det er alternativ tre byrådet går for, et alternativ vi støtter, sier Felde til NTB

Vedtaket må vedtas av Bystyret

Vedtaket må først vedtas av bystyret før det kan settes i kraft. Bystyret skal ta stilling til saken i sitt møte 12. desember.

- Jeg vet ikke helt hva Arbeiderpartiet kommer til å gjøre, men etter de sonderingene jeg har gjort, tror jeg det er bred enighet om dette forslaget, sier Erling Lae.

Erling Lae
Foto: NRK

Det vedtaket som nå er gjort gjelder bare storbakken i Holmenkollen. Investeringene som er foreslått til ny normalbakke i Midtstuen og til langrennsstadion ligger fast, men byrådet har satt et tak på investeringene til 900 millioner kroner.

Vellykket VM

Vi skal ha et vellykket VM, men jeg må understreke at summen vi har satt av på 900 millioner kroner er det absolutte taket.

- Overskridelser blir ikke tolerert. Da blir det oppvask, for slik er det på alle områder, enten det gjelder sykehjem, skoler eller andre ting, sier Lae. 

Staten vil bidra med 100 millioner kroner. Resten av regningen for de investeringene som er nødvendig før VM i Holmenkollen, må Oslo kommune ta.

- Det er en formidabel sum vi snakker om, og jeg liker den ikke, sier Lae som fortsatt holder døren på gløtt for å vurdere å bytte beliggenheten på den store og lille bakken.

Totalt skal hele planen sikre Holmenkollen både som VM-arena i 2011 og som verdenscuparena for både langrenn og hopp i mange år framover, understreker både byråden og skiforbundet. 

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal