NRK Meny
Normal

Sier nei til å utsette Afrikamesterskapet

Arrangørlandet av Afrikamesterskapet i fotball mener utbruddet av ebolaviruset gjør at mesterskapet bør utsettes. Det får de ikke lov til.

Ebola-drakter

Ebolaviruset er svært smittsomt og dødelig. Det gjør at marokkanske myndigheter mener Afrikamesterskapet ikke bør arrangeres i januar.

Foto: FLORIAN PLAUCHER / Afp

Afrikamesterskapet i fotball skal etter planen arrangeres fra 17. januar, men ifølge AFP har nå Marokkos regjering bedt om at hele mesterskapet utsettes.

Bakgrunnen er ebolaviruset som har brutt ut i Vest-Afrika, og som til nå har tatt livet av over 4000 mennesker. Marokko vil unngå at det sprer seg også til deres land, og har utarbeidet en rapport om smittefaren ved et slikt mesterskap. Nå er konklusjonen klar.

– Vi bør unngå arrangementer som involverer landene der ebola-viruset har brutt ut, heter det i en uttalelse fra landets myndigheter ifølge nyhetsbyrået MAP.

CAF sier nei

Lørdag ettermiddag kom svaret fra det afrikanske fotballforbundet (CAF). De sier ifølge Reuters at arrangementet kommer til å gå i Marokko som planlagt.

De har likevel sagt seg villige til å møte marokkanske myndigheter neste måned for å diskutere hvordan mesterskapet kan gjennomføres på en trygg måte.

Så langt er det fire nasjoner i Vest-Afrika som det er registrert ebolautbrudd. Det er Liberia, Guinea, Sierra Leone og Nigeria.

Tillater Guinea å komme

Kvalifiseringen til mesterskapet pågår, og det er dermed ikke avklart om noen av de ebolarammede landene får være med.

Men spesielt Nigeria har lange fotballtradisjoner og kom helt til semifinalen i fjor (Libya vant mesterskapet), og kan komme til å kvalifisere seg.

Også Guinea og Sierra Leone er med i kvalifiseringen.

Til tross for ebola-frykten i Marokko, skal Guineas landslag lørdag spille kamp i den marokkanske byen Casablanca. Guinea, som er hardt rammet av viruset, skal møte Ghana i en kvalifiseringskamp til mesterskapet i januar, men det afrikanske fotballforbundet har lagt ned forbud mot at det spilles kamper i Guinea.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Podkast
Sport i dag