NRK Meny
Normal

Sier nei til å utsette Afrikamesterskapet

Arrangørlandet av Afrikamesterskapet i fotball mener utbruddet av ebolaviruset gjør at mesterskapet bør utsettes. Det får de ikke lov til.

Ebola-drakter

Ebolaviruset er svært smittsomt og dødelig. Det gjør at marokkanske myndigheter mener Afrikamesterskapet ikke bør arrangeres i januar.

Foto: FLORIAN PLAUCHER / Afp

Afrikamesterskapet i fotball skal etter planen arrangeres fra 17. januar, men ifølge AFP har nå Marokkos regjering bedt om at hele mesterskapet utsettes.

Bakgrunnen er ebolaviruset som har brutt ut i Vest-Afrika, og som til nå har tatt livet av over 4000 mennesker. Marokko vil unngå at det sprer seg også til deres land, og har utarbeidet en rapport om smittefaren ved et slikt mesterskap. Nå er konklusjonen klar.

– Vi bør unngå arrangementer som involverer landene der ebola-viruset har brutt ut, heter det i en uttalelse fra landets myndigheter ifølge nyhetsbyrået MAP.

CAF sier nei

Lørdag ettermiddag kom svaret fra det afrikanske fotballforbundet (CAF). De sier ifølge Reuters at arrangementet kommer til å gå i Marokko som planlagt.

De har likevel sagt seg villige til å møte marokkanske myndigheter neste måned for å diskutere hvordan mesterskapet kan gjennomføres på en trygg måte.

Så langt er det fire nasjoner i Vest-Afrika som det er registrert ebolautbrudd. Det er Liberia, Guinea, Sierra Leone og Nigeria.

Tillater Guinea å komme

Kvalifiseringen til mesterskapet pågår, og det er dermed ikke avklart om noen av de ebolarammede landene får være med.

Men spesielt Nigeria har lange fotballtradisjoner og kom helt til semifinalen i fjor (Libya vant mesterskapet), og kan komme til å kvalifisere seg.

Også Guinea og Sierra Leone er med i kvalifiseringen.

Til tross for ebola-frykten i Marokko, skal Guineas landslag lørdag spille kamp i den marokkanske byen Casablanca. Guinea, som er hardt rammet av viruset, skal møte Ghana i en kvalifiseringskamp til mesterskapet i januar, men det afrikanske fotballforbundet har lagt ned forbud mot at det spilles kamper i Guinea.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag