NRK Meny
Normal

Skuffet Kristoffersen: – Jeg er skikkelig ukomfortabel

Henrik Kristoffersen mislyktes i å gjenerobre verdenstoppen i storslalåm, og havnet til slutt 17 plasser bak vinner Marcel Hirscher.

Henrik Kristoffersen leverte heller ikke i 2. omgang i storslalåm i Val d'Isere

VIDEO: Henrik Kristoffersen gjorde ingen store feil, men det gikk altfor sakte.

– Det flyter ikke helt bra. Det gjør det ikke. Nå skal jeg glemme denne dagen, så får jeg forhåpentligvis et bra renn før jul, sier en svært skuffet Kristoffersen etter rennet.

Kristoffersen skulle reise kjerringa etter flere skuffende opplevelser de siste uke, men to svake omganger holdt ikke til mer enn 18. plass i Alta Badia.

– Han viser at ikke storslalåmformen eller selvtilliten er den beste, konstaterer NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt etter Kristoffersens andre omgang.

Mye tydet på at Kristoffersen gjorde det han kunne for å ikke kjøre ut i Alta Badia, men det gikk alt for sakte til å være i nærheten av å tefte de raskeste. I første omgang var han hele 3,21 sekunder på Hirscher.

I andre omgang klarte han ikke å heve nivået, og kjørte tilnærmet identisk med den første omgangen. Det var til slutt en overlegen Marcel Hirscher som sikret seieren foran Ted Lighety og Alexis Pinturault.

– Tør ikke

– Jeg tør ikke å kjøre på ski som jeg egentlig kan. Det er et godt spørsmål hvorfor, fortalte Kristoffersen etter den første omgangen.

Han mener han kan skylde seg selv for den svake innsatsen.

– Jeg føler meg så ukomfortabel, det rister og slår hele veien. Det er ingen unnskyldning, men jeg er bare skikkelig ukomfortabel. Jeg har ikke noe å skylde på, annet enn meg selv, sier en selvkritisk Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen er ikke i toppform om dagen. Søndagens renn i Altia Badia ble nok en skuffelse for Kristoffersen. Reporter: Carl Andreas Wold.

Video: Se en skuffet Kristoffersen etter to svake omganger i Alta Badia.

– Har latt seg stresse

Aamodt mener Kristoffersen har latt seg stresse av de negative opplevelsene.

– Han har normalt sett et godt rennehode, men han er blitt satt litt ut av han har hatt store problemer i tre av fem renn i år. Han har gravd seg litt ned, helt unødvendig mener jeg.

– Han har rett og slett psyket seg selv ut. Når du ikke angriper i et verdenscuprenn, blir du sist når du kommer til mål, oppsummerte Aamodt.

Han mener Kristoffersen valgte feil strategi.

– Det er en taktisk bommert, han tør ikke å risikere nok, og da taper han i hver eneste sving, sa Aamodt.

Jansrud imponerte

Kjetil Jansrud leverte en svak første omgang og kom i mål 3,12 sekunder bak overlegne Hirscher, men kjørte inn til årsbeste i andre omgang i storslalåm, og havnet til slutt på 14. plass.

– Det er imponerende det Jansrud får til her i dag, forteller Aamodt etter årsbeste fra den suverene verdenscuplederen.

Rasmus Windingstad var på vei mot en god tid, men kjørte ut i sin første andre omgang i verdenscupen. Leif Kristian Haugen kjørte ut i første omgang.

Kjetil Jansrud inn til en foreløpig andreplass.

Video: Se Jansrud levere årsbeste i storslalåm her.

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal