Hopp til innhold

Skuffet Kristoffersen: – Jeg er skikkelig ukomfortabel

Henrik Kristoffersen mislyktes i å gjenerobre verdenstoppen i storslalåm, og havnet til slutt 17 plasser bak vinner Marcel Hirscher.

Henrik Kristoffersen leverte heller ikke i 2. omgang i storslalåm i Val d'Isere

VIDEO: Henrik Kristoffersen gjorde ingen store feil, men det gikk altfor sakte.

– Det flyter ikke helt bra. Det gjør det ikke. Nå skal jeg glemme denne dagen, så får jeg forhåpentligvis et bra renn før jul, sier en svært skuffet Kristoffersen etter rennet.

Kristoffersen skulle reise kjerringa etter flere skuffende opplevelser de siste uke, men to svake omganger holdt ikke til mer enn 18. plass i Alta Badia.

– Han viser at ikke storslalåmformen eller selvtilliten er den beste, konstaterer NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt etter Kristoffersens andre omgang.

Mye tydet på at Kristoffersen gjorde det han kunne for å ikke kjøre ut i Alta Badia, men det gikk alt for sakte til å være i nærheten av å tefte de raskeste. I første omgang var han hele 3,21 sekunder på Hirscher.

I andre omgang klarte han ikke å heve nivået, og kjørte tilnærmet identisk med den første omgangen. Det var til slutt en overlegen Marcel Hirscher som sikret seieren foran Ted Lighety og Alexis Pinturault.

– Tør ikke

– Jeg tør ikke å kjøre på ski som jeg egentlig kan. Det er et godt spørsmål hvorfor, fortalte Kristoffersen etter den første omgangen.

Han mener han kan skylde seg selv for den svake innsatsen.

– Jeg føler meg så ukomfortabel, det rister og slår hele veien. Det er ingen unnskyldning, men jeg er bare skikkelig ukomfortabel. Jeg har ikke noe å skylde på, annet enn meg selv, sier en selvkritisk Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen er ikke i toppform om dagen. Søndagens renn i Altia Badia ble nok en skuffelse for Kristoffersen. Reporter: Carl Andreas Wold.

Video: Se en skuffet Kristoffersen etter to svake omganger i Alta Badia.

– Har latt seg stresse

Aamodt mener Kristoffersen har latt seg stresse av de negative opplevelsene.

– Han har normalt sett et godt rennehode, men han er blitt satt litt ut av han har hatt store problemer i tre av fem renn i år. Han har gravd seg litt ned, helt unødvendig mener jeg.

– Han har rett og slett psyket seg selv ut. Når du ikke angriper i et verdenscuprenn, blir du sist når du kommer til mål, oppsummerte Aamodt.

Han mener Kristoffersen valgte feil strategi.

– Det er en taktisk bommert, han tør ikke å risikere nok, og da taper han i hver eneste sving, sa Aamodt.

Jansrud imponerte

Kjetil Jansrud leverte en svak første omgang og kom i mål 3,12 sekunder bak overlegne Hirscher, men kjørte inn til årsbeste i andre omgang i storslalåm, og havnet til slutt på 14. plass.

– Det er imponerende det Jansrud får til her i dag, forteller Aamodt etter årsbeste fra den suverene verdenscuplederen.

Rasmus Windingstad var på vei mot en god tid, men kjørte ut i sin første andre omgang i verdenscupen. Leif Kristian Haugen kjørte ut i første omgang.

Kjetil Jansrud inn til en foreløpig andreplass.

Video: Se Jansrud levere årsbeste i storslalåm her.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal