NRK Meny
Normal

Stadaas stivnet på lagsprinten: – Det er veldig vondt

DRESDEN/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo fikk et svært vanskelig utgangspunkt på siste etappe etter at Kasper Stadaas stivnet og kom sist inn til veksling.

Komm.: Pål Thomassen og Carl-Henning Gran.

Se målgangen her.

Laster innhold, vennligst vent..

Norge havnet til slutt på en femteplass under lagsprinten i Dresden søndag. Johannes Høsflot Klæbo ga full gass på sin nest siste etappe og sendte Kasper Stadaas ut med luke til feltet.

Stadaas gikk raskt ut, men stivnet halvveis og vekslet sist av alle. Da ble det for tøft for Klæbo å melde seg på i kampen om pallplassene igjen. Frederico Pellergrino sikret til slutt seier til Italia. Sverige ble nummer to.

– En stor skuffelse

Stadaas

STADAAS STIVNET: Kasper Stadaas var svært skuffet etter at han stivnet på nest siste etappe og sendte Johannes Høsflot Klæbo ut sist.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var en skuffet Kasper Stadaas som møtte NRK etter lagsprinten var ferdig.

– Johannes følte seg pigg, og da måtte jeg bare gå på. Det stemte ikke helt på sisterunden der, og da blir man spist opp, forklarer Stadaas.

23-åringen fikk det blytungt på sin siste etappe og måtte til slutt fokusere på å holde seg på beina. Han synes det var vondt å sende Klæbo ut sist etter veksling.

– Det er veldig vondt. Jeg trodde jeg skulle redde meg inn der, men de kom på begge sider. Men når du er stiv, så må du også fokusere på å holde deg på beina og da raser de forbi, sier Stadaas.

– Hva tar du med deg fra Dresden?

– Akkurat nå - en stor skuffelse. Jeg står igjen litt med svarteper føler jeg. Men det er ikke noe å gjøre med det. Det er bare å se framover og gjøre det bedre neste gang, avslutter Stadaas.

Sterk Klæbo

Klæbo viste gode takter på sine etapper i lagsprinten og følte seg sterk. Men han skulle helst sett at de kom på pallen.

Verdenscup Nordiske grener

KLÆBO I FORM: Johannes Høsflot Klæbo følte seg sterk under lagsprinten søndag.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Klart jeg er misfornøyd. Vi hadde lyst til å være med å kjempe i toppen. Men det ble for langt opp, så det er sånt som skjer, sier Klæbo til NRK etter målgang.

– Trodde du at du skulle klare det, selv da du gikk sist ut på siste etappe?

– Ja, jeg følte meg sterk i dag. Jeg synes det gikk overraskende lett på vei ut. Men hvis jeg skulle ha hentet det her, måtte jeg ha hatt maks tur, sier trønderen.

Siste nytt

 • Rosenborg vant årets første kamp

  Rosenborg slo 3.divisjonslaget Kolstad 4-1 i en treningskamp. Erik Botheim og Erlend Sørhøy scoret hvert sitt mål, mens Andreas Helmersen scoret tre.

  Laster Twitter-innhold
 • Walcott klar for Everton

  Theo Walcott (28) går fra Arsenal til Everton. Han har signert en avtale som strekker seg til juni 2021.

  – Jeg ønsker å ta klubben til et nytt nivå, sa Walcott da han ble presentert for de blåkledde.

  Arsenal's Theo Walcott
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Carlsen-remis mot Kramnik

  Magnus Carlsen sto svakt, men reddet til slutt remis mot Vladimir Kramnik i Wijk aan Zee onsdag kveld. Spillerne ble enige om remis etter 63 trekk.

  Carlsen har en seier og fire remis etter fem runder.

  Magnus Carlsen, VM lynsjakk
  Foto: Christian Kråkenes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal