Normal

Nedtur for Northug: Uten etappeseier for første gang siden 2007

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK): Petter Northug (30) har vunnet minst en etappe i Tour de Ski hvert år siden 2008. Men nå står Northug uten en eneste seier hele sesongen.

Petter Northug Tour de Ski

DISTANSERT: Petter Northug ble nummer fire i Tour de Ski. Martin Johnsud Sundby (i forgrunnen) har vært overlegent best til nå denne sesongen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Petter Northug fikk en ny tøff dag opp Alpe Cermis og det endte med 4. plass. Han har virket tammere enn vanlig i årets Tour de Ski.

– Drømmen lever, men det går til helvete hvert år da, sier Petter Northug til NRK om Tour de Ski-historien hans.

Petter Northug tror de markerer med fyrverkeri i anledning at han IKKE har vunnet i Tour de ski de ti årene han har gått.

Sist gang i 2007

I år har han ikke vært sentrum for begivenhetene en eneste gang. For første gang siden han fikk en pallplass (3. plass) i 2007 (se faktaboks) har ikke Northug stått øverst på pallen etter minst en av etappene i Tour de Ski. Til sammenligning tok Martin Johnsrud Sundby tre seire og sammenlagtseier. Også Finn Hågen Krogh og Emil Iversen vant hver sin etappe.

– Jeg føler at de andre er litt skremt om dagen. Når vi går ut på fellesstarter, kjenner jeg at de med en gang lurer på hva jeg skal finne på. Det gir meg en ekstremt god selvtillit. Akkurat nå setter jeg standarden på hva som skjer, og det trives jeg med, sier Sundby.

Selv virker Northug resignert overfor løperen fra Oslos vestkant, i alle fall i Tour de Ski.

– Så lenge Martin går som han gjør, så er det ingen som slår han.

–Ikke du heller?

– Jeg slår han ikke.

Petter Northug snakker om dagens løp i monsterbakken.

- Ikke fornøyd

Selv da Northug hadde blitt herjet av virus langt utover høsten 2013 klarte Northug å vinne en etappe i Tour de Ski og ta 2. plassen på en jaktstart. I år ble det to andreplasser første helgen. Deretter ble det tyngre.

– Fornøyd?

– Nei, jeg er ikke veldig fornøyd med det. Det er helt greit å bli fire. Jeg er ikke veldig skuffet, men jeg er ikke fornøyd. Jeg taper pallplassen i går og fredag. I bakken er det ikke så mye jeg kan gjøre. Hadde jeg hatt et halvt minutt, kunne jeg forsvart en pallplass, sier Northug.

Tidligere i sesongen ble han nummer to sammenlagt i mini-touren i Kuusamo og nummer to på sprinten samme sted. Det har vært uttellingen på pallen.

Drar på ferie

Nå drar Northug på Syden-ferie før han returnerer til Seiser Alm i Italia for høydetrening før NM. For han er nå femmila i Holmenkollen det viktigste verdenscuprennet som gjenstår.

– Er det nødvendig å reise til Syden?

– Man skal slappe av litt uansett, og jeg skal tilbake hit uansett, så det er enkelt å reise når man er i Europa. Det blir stort sett ei uke rolig uansett, sier Northug.

Petter Northug er endelig ferdig med monsterbakken og kan gå i mål.

Siste nytt

 • Keita snudde til seier

  Aboubakar Keita stod for 3-2-målet i det 87. minutt da Stabæk tok tre viktige poeng Ranheim på Nadderud. Mads Reginiussen scoret begge Ranheims mål, mens Franck Boli scoret to for Stabæk.

  Aboubakar Keita
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Håland scoret sitt 10.

  Erling Håland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen, siden Haugesund tapte 1-2 borte mot Kristianseund.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Første borteseier siden 2015

  Start hadde ikke vunnet på bortebane siden mai i 2015, men snudde fra 0-1 til 2-1 mot Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel sendte Glimt foran etter 70 minutter. Elliot Käck utlignet for Start, og Mathias Bringaker scoret seiersmålet fem minutter før slutt.

  Start - Bodø/Glimt
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Lillestrøm - Tromsø
Team Ingebrigtsen