Skaslien vil vurdere curlingfremtiden etter OL-sølvet: – Trenger litt tid til å tenke meg om

Italia ble for sterke for det norske curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien i OL-finalen. Nå røper Skaslien at hun kan være ferdig som curlingspiller på toppnivå.

Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway

SPILTE SEG TIL FINALE: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.

36-åringen sier til NRK at hun ikke er sikker på om hun ønsker å satse profesjonelt på curling etter OL.

– Jeg begynner å dra litt på åra. Jeg har vært med lenge i gamet, sier Skaslien, så jeg må finne ut hva jeg skal bruke tida mi på fremover. Jeg vet hvor mye det trengs for å være på toppnivå, så jeg trenger litt tid til å tenke meg om, røper hun.

Skaslien har blitt norgesmester flere ganger, og har deltatt i 22 internasjonale mesterskap. Hun vant også bronse i mixed sammen med ektemannen Magnus Nedregotten under vinter-OL 2018 i Pyeongchang.

– Men nå er det helt blanke ark. Akkurat nå vet jeg ikke hva som skjer neste uke, sier hun rett ut.

– Vi har jobbet hardt for dette

Italia dikterte mye av tirsdagens finale som til slutt endte med seier 8-5 til det italienske laget. Etter finalen møtte et litt skuffet par NRK.

– Det er litt kjipt akkurat nå, men totalt sett er vi veldig fornøyd. Når vi får summet oss litt, så tenker jeg at vi er fornøyd med sølvmedaljen. Men jeg skulle gjerne ha gitt Italia litt mer kamp i den finalen. De fikk gullet litt for lett, sier Skaslien til NRK.

Makker Magnus Nedregotten er enig i det.

– Vi har jobbet hardt for dette. I 2018 gikk vi hardt ut og sa at vi skulle gjøre det vi kunne for å vinne OL om fire år. Da føles det tøft, samtidig er jeg stolt over det vi har prestert de fire årene, forteller han.

Kristin Skaslien

Kristin Skaslien i OL-finalen.

– Italia har vært helt utrolige

Den norske duoen slet stort i innledningen av turneringen, men greide på imponerende vis både å heve spillet og kvalifisere seg til finalen tirsdag.

Det har imponert NRKs curlingekspert Pia Trulsen.

– Italia har vært helt utrolige, men jeg synes de (Norge) skal være stolte av det de har fått til, mener hun.

Før OL-finalen stod det norske paret med sju seirer og tre tap i mixedturneringen.

Italias Stefania Constantini og Amos Mosaner hadde på sin side vunnet alle sine ti kamper før kampen mot Norge.

Åpnet med poeng

Det norske laget åpnet likevel finalen med å ta to poeng i den første omgangen. Italienerne svarte imidlertid raskt med å ta like mange poeng i den andre omgangen.

Norge havnet i trøbbel i den tredje omgangen, men en svært bra satt sistestein av Skaslien gjorde at det kun ble ett poeng til Italia.

Men Italia var best i den fjerde omgangen også.

– Det skal bli vanskelig å få poeng her (til Norge), mente NRKs curlingekspert.

Curlingfinale

Det italienske laget endte som ubeseiret i OL.

Italia var sterkest

Det fikk hun rett i. Italia stakk av med tre poeng i omgangen, og etter fire omganger var stillingen 6-2 til Italia. Men Norge hadde fire omganger til å snu det på.

Duoen reduserte til 6-3 da de tok ett poeng i den femte omgangen, men sterke Italia slo raskt tilbake allerede i omgangen etter og økte med ett poeng til 7-3.

I nest siste omgang skapte likevel Norge ny spenning da de reduserte til 7-5. Men med sistestein i siste omgang hadde Italia overtaket i finalen, som altså endte med 8-5-seier til Italia.

– Det er ikke veldig lett mot en så god motstander som Italia, som har vært uslåelige hele uka, innrømmer Nedregotten.

Norge har ikke tatt OL-gull i curling siden 2002, da Pål Trulsens menn sikret seier i Salt Lake City. Det er med andre ord 20 år siden sist.

• Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

– Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

– Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.