Hopp til innhold

Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

Ajax
Foto: OLAF KRAAK / AFP

Siste nytt

 • Real Madrid snublet tross ny Bellingham-scoring

  Jude Bellingham noterte seg lørdag for sitt tolvte mål i La Liga. Real Madrid mistet likevel poeng borte mot Real Betis.

  Bellingham sendte gjestene i ledelsen like etter pause i Sevilla, men Aitor Ruibal utlignet med et kremmerhus.

  Bellingham har vært en enorm suksess i den spanske hovedstaden siden overgangen fra Borussia Dortmund i sommer. Den engelske 20-åringen har notert totalt 16 mål og fire målgivende pasninger på 18 kamper i alle turneringer.

  Tross poengtap leder Real Madrid La Liga med 39 poeng. Søndag kan det endre seg når tabelltreer Barcelona tar imot serietoer Girona. Sistnevnte vil ta over tabelltoppen med tre poeng. (NTB)

  Jude Bellingham jubler for scoring borte mot Real Betis
  Foto: Jose Breton / AP
 • Ødegaard fortvilte - Arsenal ned fra tabelltopp

  Aston Villa er uovervinnelige på hjemmebane. Lørdag ble Arsenal slått 1-0, og med det satte de ny klubbrekord med sin 15. strake ligaseier på eget gress.

  For Arsenal-kaptein Martin Ødegaard ble det en kamp der sjansene ble sløst bort foran mål – både av han og resten av laget.

  – Det er selvfølgelig frustrende. Jeg hadde et par muligheter selv, så det er irriterende, sier Ødegaard til Sky Sports.

  Arsenal gikk inn i Premier League-runden som serieledere, men etter lørdagens resultater er det Liverpool som topper. Liverpool har 37 poeng, og ligger henholdsvis ett og to poeng foran Arsenal og Aston Villa etter 16 runder.

  Aston Villa gikk fryktløse i angrep i toppkampen mot Arsenal, og kaptein John McGinn sendte hjemmelaget i ledelsen etter syv minutter.

  Ødegaard fikk en stor mulighet til å utligne da han fikk ballen i Villa-feltet like før pause. Avslutningen sendte han imidlertid rett i hjørnet hvor keeper Emiliano Martínez lå og ventet.

  I det timen nærmet seg fikk nordmannen nok en kjempesjanse, men bredsidet ballen utenfor fra strålende posisjon.

  Martin Ødegaard fortviler etter bom mot Aston Villa
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Mol og Sørum fikk svensk finalebank

  Anders Mol og Christian Sørum klarte ikke å vinne verdenstourfinalen for tredje gang. I lørdagens finale ble svenske David Åhman og Jonatan Hellvig for sterke.

  Mol og Sørum kom tidlig under i det første settet og fikk virkelig slite med de svenske stjernene. Åhmann og Helvig jobbet seg opp en fem poengs ledelse og vant til slutt settet 21-16.

  Etter at lagene hadde fulgt hverandre tett i det andre settet, stakk svenskene av med seieren i både kampen og hele turneringen da de gikk opp i 21-17.

  Nordmennene lyktes verken i EM eller VM i år, og derfor var verdenstourfinalen viktig for dem. Den turneringen har de vunnet to ganger tidligere.

  Totalt deles det ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget. (NTB)

  Sørum og Mol
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal