NRK Meny
Normal

Nederland sendte Sverige ut av fotball-EM

Nederland slo Sverige 2-0 og er som første nasjon klar for semifinale i EM-sluttspillet.

Vivianne Miedema

VIDEO: Her øker Vivianne Miedema ledelsen til 2-0.

Laster innhold, vennligst vent..

Dermed er Sverige ute av EM, mens Nederland går videre til semifinale der de møter enten Frankrike eller England.

Tapet for Nederland lørdag ble også trenerveteran Pia Sundhages (57) siste kamp for Sverige.

Det er vanskelig å sette ord på dette. Jeg er kjempelei meg på spillernes vegne. «Kred» til Nederland. Totalt sett var de det beste laget, sier den svenske landslagssjefen.

Nederlands superstjerne Vivianne Miedema (21) har gått gjennom EM og plassert den ene ballen etter den andre utenfor mål.

Mot Sverige kom den første nettkjenningen da vertsnasjonen slo svenskene 2-0.

Pia Sundhage

Pia Sundhage er nå ferdig som Sveriges trener.

Foto: Daniel Mihailescu / AFP

Bayern München-spilleren var på forhånd spådd å bli en av EMs største profiler. Spissen er Nederlands største stjerne og hadde før EM 39 mål for vertsnasjonen.

I gruppespillet har det imidlertid vært mye stang ut for spilleren, som ennå ikke hadde scoret i EM da Nederland møtte Sverige i kvartfinalen lørdag.

Forløsende scoring

Etter 64 minutters spill kom endelig den forløsende scoringen til Vivianne Miedema.

Shanice van de Sanden sendte Miedema alene igjennom, og hun kunne dermed sette enkelt inn 2-0.

Nederland var stort sett best mot Sverige i oppgjøret, og etter 33 minutter var det Lieke Martins som førte vertsnasjonen i ledelsen (se video).

Frisparket fra 16 meter gikk rett igjennom den svenske muren. En tilsynelatende forfjamset svensk målvakt Hedvig Lindahl ble stående i ro på streken og måtte se at ballen suste i mål.

– Ikke særlig moro at det ender på denne måten, sier den svenske veteranmålvakten til svenske SVT.

Flere sjanser mot slutten

Sverige kom til flere store sjanser i sluttminuttene, men innspurten kom for sent til å gjøre noe med utfallet av kampen.

Svenske Lotta Schelin hadde en ball inne med ti minutter igjen av kampen, men målet ble annullert for offside. Helt mot slutten skjøt også Stina Blackstenius rett på keeper.

Vertsnasjonen har stått frem som et av EMs sterkeste lag, og var også det beste laget i Norges gruppe med tre strake seire. Nå gjenstår det å se hvor langt laget kan komme.

Her scorer Nederland

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal