Hopp til innhold

Ndure slått på målstreken

Jaysuma «Jays» Saidi Ndrue hadde en strålende start på sin 200 meter i Eugene og ledet til det gjensto 20 meter. Da kom Walter Dix.

Jaysuma Saidi Ndure

Jaysuma Saidi Ndure løp inn til 20,26 i Eugene lørdag.

Foto: KARIM JAAFAR / Afp

Mullings Bolt

Steve Mullings ble knust av landsmann Usain Bolt i Ostrava tidligere denne uken. Uten Bolt på startstreken løp han betydelig raskere.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Amerikaneren kom som en kanon på de siste meterne mens nordmannen fikk det tøft.

Amerikanske Dix løp inn til tiden 20.19, mens Ndure kloket inn til tiden 20.26.

Dix har fra før den tredje beste tiden i verden i år på 20.06, mens Ndure kun hadde løpt på 20.55 før Diamond League-stevnet i Eugene.

Kanontider på 100 meter

Det var imidlertid ikke på 200 meter de virkelig store tidene kom, men på 100-meteren.

Uten at noen av de tre beste sprinterne de siste årene, Usain Bolt, Tyson Gay og Asafa Powell, stilte til start, var det en helt annen som imponerte.

Steve Mullings fra Jamaica løp sitt livs løp og noterte tiden 9.80. Dette er årsbeste i verden, og ni hundredeler bedre enn verdensrekordholder Usain Bolt har løpt på to ganger på under to uker.

Seks av de åtte løperne kom under den magiske grensen 10.00.

Og fort gikk det også på kvinnenes 100 meter.

Carmelita Jeter fra USA løp på 10.70. Tidenes nest raskeste kvinne løp dermed inn til årsbeste i verden - mindre enn en uke etter at Veronica Campell-Brown løp inn til 10.76 i tsjekkiske Ostrava.

NB: Sørafrikanske Caster Semenya, som skal løpe 800 meter på Bislett torsdag, ble bare nummer nummer to på 800 meter i stevnet. Kenia Sinclair løp inn til 1.58,30 og vant.

Siste nytt

 • Boksestjernen Tyson Fury bekrefter karriereslutt igjen

  Tungvektsbokseren Tyson Fury avslutter karrieren med umiddelbar virkning. Dermed blir det likevel ikke noe comeback.

  Det opplyser briten i en melding på sin Twitter-konto fredag.

  «Tusen takk til alle som har hatt innvirkning på min karriere gjennom årene. Etter lange harde samtaler har jeg bestemt meg for å gi meg», heter det blant annet der.

  Deretter takker han en rekke navngitte personer som har vært viktige støttespillere i og utenfor bokseringen.

  Så sent som tirsdag denne uken postet Fury en melding i sosiale medier der han oppgir å gjøre comeback i bokseringen. Kamper mot Dereck Chisora skulle da være på planleggingsstadiet. Nå er de planene tydelig gjort om på igjen. (NTB)

  Tyson Fury
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Klopp avviser panikk-kjøp tross dårlig skadenytt

  Liverpool må klare seg uten midtbanespilleren Thiago i fire til seks uker, men manager Jürgen Klopp vil ikke automatisk hente inn en erstatter.

  Thiago har pådratt seg en lårskade, hvilket betyr at Klopp har fått redusert kraftige alternativene i midtbaneleddet. Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones er også skadet.

  På en pressekonferanse fredag avviste likevel tyskeren at han har det travelt med å hente inn forsterkninger.

  – Jeg er fornøyd med styrken, størrelsen og kvaliteten på troppen min. Vi har skader. Nå er spørsmålet hvor lenge spillerne er ute, og vi ser på ulike løsninger, sa Klopp.

  – Én, og det finnes mange, er overgangsmarkedet, men overgangsmarkedet gir bare mening hvis du kan hente inn den rette spilleren, ikke en hvilken som helst spiller, fortsatte han.

  Klopp ser ingen umiddelbare løsninger.

  – Hvis den riktige løsningen fantes der ute, så hadde vi allerede gjort det. Hvis den rette spilleren var tilgjengelig, ville vi ha gjort det, men jeg ser ikke at det skjer, fordi vi har hatt mange samtaler allerede, og det ser ikke ut til at noe vil skje, sa Liverpool-sjefen.

  Liverpool møter Crystal Palace mandag. (NTB)

  Jurgen Klopp
  Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP
 • Positivt skadenytt for Glimt-keeperen

  Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin ser ut til å være klar til kamp mot Dinamo Zagreb etter skaden han pådro seg mot Zalgiris.

  – Slik det ser ut nå, ser det ut som jeg mest sannsynlig kan spille, sier Haikin til TV 2.

  Haikin blir derimot ikke å se i fredagens kamp mot Sarpsborg. Da blir det trolig Julian Faye Lund i målet. Han fikk sin Glimt-debut mot Zalgiris.

  Haikin måtte bli byttet ut mot det litauiske laget tirsdag etter å ha blitt taklet stygt. Etter kampen hadde han krykker.

  – Det går bedre og bedre. Foten er litt hoven, men definitivt ikke brukket, og det ser positivt ut, legger han til.

  Tirsdag kveld spiller Glimt sin første kamp mot Dinamo Zagreb i playoffrunden i mesterligaen. Det skal spilles om en lukrativ billett til gruppespillet over to kamper. Taperen er uansett sikret spill i europaligaen. (NTB)

  Første runde i kvalifisering til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Klaksvik (3-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste