Skuffet «Jays» måtte avbryte intervju

Jaysuma Saidy Ndure var så skuffet etter å ha blitt nummer fire i 200-meterfinalen i VM i Sør-Korea at han måtte avbryte intervjuet med NRK etter løpet.

Video Intervju med Jaysuma Ndure

Se intervjuet der «Jays» først må ta en pause og etterpå forteller om skuffelsen.

Bolt foran Dix

Usain Bolt (t.h.) løper inn til seier foran Walter Dix.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Usain Bolt vant på 19,40 foran amerikanske Walter Dix på 19,70, mens bronsen gikk til franske Christophe Lemaitre på 19,80.

Ndure løp på 19,95, det nest beste løpet i karrieren hans, men var likevel svært skuffet etter løpet.

Da «Jays» kom bort til NRKs Line Andersen snaut tre minutter etter løpet prøvde han tappert å snakke om prestasjonen, men skuffelsen var så stor at han måtte ta en pause.

To minutter senere var «Jays» tilbake hos NRK og fortalte om løpet.

-Jeg ville så gjerne vinne en medalje. Det er derfor jeg er her. Vi får håpe det kommer en gang, men nå vil jeg ikke smile, sa Ndure til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Video 200m finale, menn

Se finalen her.

Beste norske VM-sprint

4. plassen til Ndure er det beste resultatet en nordmann har gjort på en 200 meter i et VM. Fra før var Geir Moens 6. plass på 200 meter fra Gøteborg i 1995 det beste.

Bislett-general Steinar Hoen mener imidlertid at nordmannen skal være fornøyd med 4. plassen.

- Det skal han være veldig fornøyd med, det var et kjempeløp av «Jays». De tre foran var rett og slett litt bedre, sier Hoen til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

200-meterfinalen

De fire beste på 200-meteren. Fra venstre: Usain Bolt, Walter Dix, Christophe Lemaitre og Jaysuma Saidy Ndure.

Foto: David J. Phillip / Ap

Vanskelig bane

Nordmannen startet i bane åtte og visste derfor ikke hvordan han lå an på de første 100 meterene.

- Jeg løp i bane åtte og kunne ikke se de andre så. Jeg prøvde å gå hardt ut, men når man ikke ser de andre så er det ikke så lett å vite om det er for hardt, sier han til NRK.

Revansje for Bolt

For Bolt var VM-gullet en solid opptur etter at han ble disket i finalen på 100-meteren.

Jamaicaneren som har verdensrekord på distansen leverte årsbeste tid i verden med 19,40. Det var også den fjerde beste tiden på distansen gjennom tidene (se oversikt nederst i saken).

- Jeg beviste at jeg er verdens raskeste mann. Jeg er best på alle dager, og om jeg hadde vært i min beste form, hadde jeg løpt enda raskere, sa Usain Bolt etter løpet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Video Intervju med Usain Bolt

Se seiersintervju med Usain Bolt

Resultater

200 m (+0,8 m/s):
Gull: Usain Bolt, Jamaica 19,40,
Sølv: Walter Dix, USA 19,70,
Bronse: Christophe Lemaitre, Frankrike 19,80,
4) Jaysuma Saidy Ndure, Norge 19,95,
5) Nickel Ashmeade, Jamaica 20,29,
6) Bruno De Barros, Brasil 20,31,
7) Rondell Sorrillo, (Trinidad & Tobago) 20,34.
Ikke til mål: Alonso Edward, Panama.

Siste nytt

 • Lille vant den franske supercupen

  En klassescoring fra Xeka sørget for at Lille vant den franske supercupen med 1-0-seier over Paris Saint-Germain søndag.

  Oppgjøret mellom sist sesong serievinnere i Lille og cupvinnere i PSG ble spilt i Tel Aviv i Israel. Der var det Lille som trakk det lengste strået og vant klubbens første supercuptittel. Dermed fikk den nyansatte Jocelyn Gourvennec en drømmestart som Lille-trener.

  Xeka ble matchvinner med sin scoring etter 45 minutter. Portugiseren fikk ballen på 15 meter og hamret til. Sekunder senere lå den i nettmaskene bak Keylor Navas.

  Israel Soccer French Super Cup
  Foto: Ariel Schalit / AP
 • Sliter med korona-ettervirkninger

  Lewis Hamilton tok en sterk tredjeplass i Ungarns Grand Prix, da det virkelig så tøft ut i starten av løpet. Men da han var på pallen sammen med Sebastian Vettel og Esteban Ocon, så han uvanlig stille og uengasjert ut.

  Hamilton forklarer at han var sliten, og han tror at han sliter med ettervirkninger fra da han hadde korona.

  – Alt ble tåkete på pallen. Jeg har kjempet i hele år for å holde meg frisk etter alt som har skjedd. Det er fortsatt en kamp for meg, sier Hamilton ifølge Reuters.

  Hamilton fikk korona i desember, og fortalte også etter sitt første løp etter sykdommen at han slet. Nå tror han altså at ettervirkningene har vedvart.

  – Hvem vet hva som skjedde i dag. Kanskje jeg var dehydrert – jeg vet ikke. Men jeg har definitivt aldri hatt den opplevelsen, forteller briten, som leder verdensmesterskapet i Formel 1.

  Lewis Hamilton
  Foto: Florion Goga / AFP
 • Drømmedebut for Dønnum

  Aron Dønnum fikk en pangstart på sin Standard Liege-karriere da han noterte seg for en målgivende pasning like før slutt. Standard Liege vant 2–1 over Waregem.

  Dønnum kom inn etter 76 minutter og gjorde seg bemerket umiddelbart. Minuttet før full tid fikk landslagsspillerne ballen ute til høyre. Han dro seg inn i boksen og slo ballen hardt inn på bakerste stolpe. Abdoul Tapsoba var på rett plass til rett tid og bredsidet inn 2–1.

  Det ble også sluttresultatet i den andre seriekampen til Standard Liege. De spilte uavgjort 1–1 i første kamp mot Genk og har fire poeng. Det holder til 3.-plass etter de to første kampene.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal