«Jays» på fjerdeplass: – Hadde håpet han var enda sprekere

En småskadet Jaysuma Saidy Ndure (29) fikk det tøft mot de aller beste i sesongens første 200-meter. Nordmannen endte på den sure fjerdeplassen etter å ha løpt i mål på tiden 20,43.

Fjerdeplass til Jaysuma Saidy Ndure på 200m under diamond league stevnet i Doha.

SE VIDEO: Jaysuma Saidy Ndure havnet litt bak de store sprintkanonene under det første Diamond League-stevnet for sesongen.

Nickel Ashmeade

Jamaicanske Nickel Ashmeade vant 200-meteren. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

– Jeg hadde kanskje håpet at «Jays» skulle være litt sprekere enn dette i ny og spennende sesong, sa Vebjørn Rodal, NRKs friidrettsekspert, etter løpet.

«Jays», som deltok i sin første 200-meter for sesongen, gjorde et godkjent løp på tiden 20.43. Han måtte se seg slått av jamaicanske Nickel Ashmeade som kom i mål på 20,13. Warren Weir og Femi Ogunde ble nummer to og tre.

– «Jays» sto igjen litt i blokka og kom litt dårlig i gang med løpet. Han kom bedre med etter hvert og står bra på oppløpet, sa Rodal.

– Jeg tror vi kan si at dette var helt OK av nordmannen, konkluderte NRKs friidrettskommentator Lars Lystad.

Skadeproblemer

Den store sprintkongen Usain Bolt sto over 200-meteren i Doha på grunn av skade. Men feltet hadde flere sterke navn i tillegg til Ndure: Blant andre nevnte Warren Weir og Nickel Ashmeade, som har flere sterke resultater å vise til.

«Jays» har slitt med ryggproblemer den siste tiden, noe som har ført til at han ligger litt etter planen i sesongforberedelsene.

– Han har vært litt stram i ryggen. Treningsdekket vi har vært på er litt hardt, og det har vært litt brutalt for kroppen. Han har også kjent det litt nedover i det ene låret, sa trener Olav Magne Tveitå til NRK før løpet.

Fraser-Pryce vant enkelt

Jaysuma Saidy Ndure var eneste nordmann som stilte til start i Diamond League-stevnet i Doha.

Tidligere på kvelden knuste den jamaicanske sprintstjernen Shelly-Ann Fraser-Pryce all motstand på 100-meter for kvinner. Hun løp i mål på tiden 11.13. Nigerianske Blessing Okagbare og jamaicanske Kerron Stewart ble nummer to og tre.

200 meter, menn:

1) Nickel Ashmeade, Jamaica 20,13,

2) Warren Weir, Jamaica 20,31,

3) Femi Ogunode, Qatar 20,38.

4) Jaysuma Saidy Ndure 20,43.

5) Rasheed Dwyer 20,48.

6) Curtis Mitchell 20,76

7) Churandy Martina 20,86

8) Dontae Richards-Kwok 21.30

Sportsnyheter

Pique

Barcelona blir latterleggjort etter meisterliga-exit: – Trist å sjå

Det spanske laget skal ikkje spele sluttspel i Meisterligaen for første gong på 17 år. Det blei rått parti mot Bayern München, som har vore fullstendig overlegne i gruppespelet.

Siste nytt

 • Chelsea stanget mot Juventus

  Guro Reiten og resten av Chelsea stanget og stanget mot Juventus onsdag kveld. Vertene fra London hadde en haug med sjanser, men de maktet ikke å overliste Juventus-keeper Pauline Peyraud Magnin. Dermed endte kampen 0-0, og spenningen i gruppa lever.

  Mesterliga, Chelsea, Guro Reiten
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • United rotet vekk seieren

  En perle signert Mason Greenwood gjorde at et svært reservepreget Manchester United tok ledelsen tidlig i mesterligakampen mot Young Boys onsdag kveld.

  Gjestene svarte imidlertid rett før hvilen, da Fabian Rieder limte ballen i vinkelen. Kampen endte 1-1. Det betyr exit for Young Boys, som måtte vinne for å ha mulighet til å avansere, men hjemmelaget fra Manchester var allerede klare for utslagsrundene.

  Hvem som slår følge med dem, blir avklart først torsdag, da snøkaos i Italia satte en foreløpig stopper for gruppens skjebnekamp.

 • Tottenham-kamp utsatt etter utbrudd

  Torsdagens serieligakamp mellom Tottenham og Rennes er utsatt på grunn av et koronautbrudd i London-laget. Det bekrefter klubben selv.

  – Vi har dialog med UEFA, og vi kommer med flere oppdateringer etter hvert, lyder meldingen.

  Tottenham Stadium
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal