«Jays» på fjerdeplass: – Hadde håpet han var enda sprekere

En småskadet Jaysuma Saidy Ndure (29) fikk det tøft mot de aller beste i sesongens første 200-meter. Nordmannen endte på den sure fjerdeplassen etter å ha løpt i mål på tiden 20,43.

Fjerdeplass til Jaysuma Saidy Ndure på 200m under diamond league stevnet i Doha.

SE VIDEO: Jaysuma Saidy Ndure havnet litt bak de store sprintkanonene under det første Diamond League-stevnet for sesongen.

Nickel Ashmeade

Jamaicanske Nickel Ashmeade vant 200-meteren. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap

– Jeg hadde kanskje håpet at «Jays» skulle være litt sprekere enn dette i ny og spennende sesong, sa Vebjørn Rodal, NRKs friidrettsekspert, etter løpet.

«Jays», som deltok i sin første 200-meter for sesongen, gjorde et godkjent løp på tiden 20.43. Han måtte se seg slått av jamaicanske Nickel Ashmeade som kom i mål på 20,13. Warren Weir og Femi Ogunde ble nummer to og tre.

– «Jays» sto igjen litt i blokka og kom litt dårlig i gang med løpet. Han kom bedre med etter hvert og står bra på oppløpet, sa Rodal.

– Jeg tror vi kan si at dette var helt OK av nordmannen, konkluderte NRKs friidrettskommentator Lars Lystad.

Skadeproblemer

Den store sprintkongen Usain Bolt sto over 200-meteren i Doha på grunn av skade. Men feltet hadde flere sterke navn i tillegg til Ndure: Blant andre nevnte Warren Weir og Nickel Ashmeade, som har flere sterke resultater å vise til.

«Jays» har slitt med ryggproblemer den siste tiden, noe som har ført til at han ligger litt etter planen i sesongforberedelsene.

– Han har vært litt stram i ryggen. Treningsdekket vi har vært på er litt hardt, og det har vært litt brutalt for kroppen. Han har også kjent det litt nedover i det ene låret, sa trener Olav Magne Tveitå til NRK før løpet.

Fraser-Pryce vant enkelt

Jaysuma Saidy Ndure var eneste nordmann som stilte til start i Diamond League-stevnet i Doha.

Tidligere på kvelden knuste den jamaicanske sprintstjernen Shelly-Ann Fraser-Pryce all motstand på 100-meter for kvinner. Hun løp i mål på tiden 11.13. Nigerianske Blessing Okagbare og jamaicanske Kerron Stewart ble nummer to og tre.

200 meter, menn:

1) Nickel Ashmeade, Jamaica 20,13,

2) Warren Weir, Jamaica 20,31,

3) Femi Ogunode, Qatar 20,38.

4) Jaysuma Saidy Ndure 20,43.

5) Rasheed Dwyer 20,48.

6) Curtis Mitchell 20,76

7) Churandy Martina 20,86

8) Dontae Richards-Kwok 21.30

Siste nytt

 • Uavgjort mellom tabellnaboene

  Everton og Southampton møttes på Goodison Park i kveld, og før det var spilt 30 minutter hadde gjestene en annullert scoring og en straffebom å vise til.

  Kampen endte 1-1 etter scoringer av Danny Ings og Richarlison.

  Everton - Southampton
  Foto: CLIVE BRUNSKILL
 • Poengdeling for King

  Det endte målløst mellom Bournemouth og Tottenham i kveld.

  Joshua King fikk et mål annullert for offside. I tillegg var han uheldig da en ball gikk via hånden hans og i mål. VAR annullerte også den scoringen.

  Joshua King
  Foto: RICHARD HEATHCOTE / Reuters
 • Mesterlig comeback av Hovland

  Ting så mørkt ut for Viktor Hovland da han gikk tre over par på de 10 første hullene av PGA-tourens Workday Charity Open i Ohio.

  Nordmannen avsluttet runden sin fantastisk og gikk de siste åtte hullene seks under par. Dermed endte han på 69 slag, og er foreløpig tre slag bak ledende Adam Hadwin.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal