Ndure med knallstart

Jaysuma Saidy Ndure ledet fra start og endte på en flott 4. plass på 100 meteren i Roma. Tiden ble så bra som 10,10.

Jaysuma Saidy Ndure
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter flere tjuvstarter var Ndure veldig raskt ute da feltet endelig kom i gang. Han ledet etter 60 meter, men klarte ikke å få til avslutning av normal klasse og ble forbiløpt på slutten.

Nett-tv: Se 100-meter-løpet i Roma her

Francis Obikwelu vant med 10,04 etter en veldig flott finish.

- Jo, det var et bra løp, men beina mine ville helt være med meg i avslutningen, men jeg ledet fra start og er fornøyd med det, særlig siden det er veldig lenge siden jeg løp min forrige 100 meter, sa Ndure etter løpet.

Han har ikke vært i aksjon på den korteste sprintdistansen siden han satte norsk rekord med 10,01 sekunder i Doha 9. mai. I mellomtiden har han løpt en 200 meter i europacupen i Portugal

Bra løp

- Jeg har jobbet med starten min i lang tid, og det ser ut som om den er blitt bra. Jeg vet også at jeg har mer inne enn det jeg fikk vist i kveld. Derfor er jeg overbevist om at OL kommer til å gå bra.

- Beina mine føles helt fine nå, men jeg presser meg ikke så veldig, for det er OL i Beijing som betyr alt for meg i år. Disse stevnene bruker jeg bare som oppvarming til OL, og i kveld gjorde jeg et bra løp.

Ketil Tømmernes, sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund la ikke skjul på at 100 meteren til Ndure var en opptur på en ellers litt skuffende norsk dag på Olympiastadion i Roma.

- Det er ingen tvil om at Ndure holder et betydelig høyere nivå i år enn hva tilfellet var i fjor, men det aller viktigste er at han er skadefri.

Nå kommer Ndure hjem for å delta i NM i Trondheim til helgen. Deretter skal han løp 100 meter både i Stockholm 22. og i London 25. juli.

Siste nytt

  • Skofteruds minnerenn avlyst 

    Mildværet har gjort det umulig for Slitu IF å arrangere Vibeke Skofteruds minnerenn, som skulle ha blitt arrangert førstkommende søndag. I stedet arrangeres Vibeke Skofteruds Minneløp onsdag 1. mai på Slitu, skriver NTB.

  • Disse går skiskytter-VM

    Norges Skiskytterforbund offentliggjorde i dag kvinnene som drar til VM i Østersund. Det er Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie.

    Celia Aymonier, Tiril Eckhoff
    Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal