NRK Meny
Normal

Ndure med knallstart

Jaysuma Saidy Ndure ledet fra start og endte på en flott 4. plass på 100 meteren i Roma. Tiden ble så bra som 10,10.

Jaysuma Saidy Ndure
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter flere tjuvstarter var Ndure veldig raskt ute da feltet endelig kom i gang. Han ledet etter 60 meter, men klarte ikke å få til avslutning av normal klasse og ble forbiløpt på slutten.

Nett-tv: Se 100-meter-løpet i Roma her

Francis Obikwelu vant med 10,04 etter en veldig flott finish.

- Jo, det var et bra løp, men beina mine ville helt være med meg i avslutningen, men jeg ledet fra start og er fornøyd med det, særlig siden det er veldig lenge siden jeg løp min forrige 100 meter, sa Ndure etter løpet.

Han har ikke vært i aksjon på den korteste sprintdistansen siden han satte norsk rekord med 10,01 sekunder i Doha 9. mai. I mellomtiden har han løpt en 200 meter i europacupen i Portugal

Bra løp

- Jeg har jobbet med starten min i lang tid, og det ser ut som om den er blitt bra. Jeg vet også at jeg har mer inne enn det jeg fikk vist i kveld. Derfor er jeg overbevist om at OL kommer til å gå bra.

- Beina mine føles helt fine nå, men jeg presser meg ikke så veldig, for det er OL i Beijing som betyr alt for meg i år. Disse stevnene bruker jeg bare som oppvarming til OL, og i kveld gjorde jeg et bra løp.

Ketil Tømmernes, sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund la ikke skjul på at 100 meteren til Ndure var en opptur på en ellers litt skuffende norsk dag på Olympiastadion i Roma.

- Det er ingen tvil om at Ndure holder et betydelig høyere nivå i år enn hva tilfellet var i fjor, men det aller viktigste er at han er skadefri.

Nå kommer Ndure hjem for å delta i NM i Trondheim til helgen. Deretter skal han løp 100 meter både i Stockholm 22. og i London 25. juli.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal