NRK Meny
Normal

«Jays» om rekorden: - Irritert gjennom hele løpet

Jaysuma «Jays» Ndure hadde langt fra noen god følelse mens han løp inn til sin historiske norgesrekord for tre uker siden. Han vet nemlig han kan mye fortere - og gjerne i kveld.

Video Friidrett: Diamond League 10:15

Friidrett: Diamond League 10:15

- For folk flest er 9,99 bra. Men jeg ser for meg at jeg skal klare mye bedre. Jeg vil løpe enda fortere, sier Ndure.

Fredag kveld løper han 100 meter mot blant andre verdensrekordholder Usain Bolt under det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Monaco.

Ndure sier han har glemt og lagt bak seg tyvstarten og diskvalifikasjonen fra det forrige Diamond League-stevnet i Birmingham 10. juli.

- Det glemte jeg den samme dagen, sier Ndure nå.

Misfornøyd tross rekord

Egentlig vil han snakke minst mulig om tyvstarten.

Derimot snakker han gjerne om norgesrekorden han satte i Lausanne 30. juni. For på tross av at han som første nordmann krysset den magiske tisekundersgrensen da han løp inn på 9,99, virket han langt fra fornøyd i etterkant.

Grunnen er at han mener han kan så mye, mye bedre.

- De første 20 meterne var altfor dårlige. Jeg datt nesten. Deretter så jeg at jeg var nummer tre, og da ble jeg enda mer irritert, og jeg ga litt opp på slutten. Jeg kunne kanskje løpt på 9,92, sier han om løpet nå.

- Jeg var irritert på meg selv, for jeg gjorde ikke jobben min.

Video: Se rekordløpet til Ndure

Video Ny norsk rekord på Jays

30. juni satte Ndure norsk rekord på 100 meter med 9,99.

- Vet jeg kan bedre

Ndure har vært Norges desidert beste sprinter helt siden han fikk norsk pass i 2006. De siste sesongene har han tidvis vært plaget med mye skader.

I år har han innledet samarbeid med den amerikanske treneren John Smith, og selv mener Ndure at han har hatt stor fremgang på flere områder, blant annet med starten.

- Jeg har visst hele tiden at jeg kan løpe mye fortere. Folk har trodd at jeg bare er 200-meterløper som ikke kan løpe under 10 blank på 100 meter. Men jeg vet jeg kan. Folk får tro hva de vil, sier han.

Nå er han nemlig overbevist om at han er på rett vei. Frem mot VM i Daegu i slutten av august kommer han til å fortsette arbeidet med detaljene han mener er så viktig i sprint.

- Frem mot VM kommer jeg til å fortsette jobbingen med å rette de feilene som vi gjør. Som tyvstarter og alt annet, sier han og ler.

Rask bane

Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim løper trolig både 800 meter og 1500 meter i VM. Her fra den korteste av distansene på Bislett i juni.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Fredagens konkurranse kan fort komme til å bli oppløftende med norske øyne. Ndure tror selv det bare er et tidsspørsmål før han slår norgesrekorden en gang til. Den andre norske deltakeren, Ingvill Måkestad Bovim, skal dessuten løpe 1500 meter.

Dette blir hennes siste test på denne distansen før hun starter i VM.

Hun er for øyeblikket mindre enn to sekunder bak norgesrekorden til Grethe Waitz fra 1978. Banen i Monaco er rask, og om alt klaffer kan hun nærme seg rekorden.

- Det er 19 jenter på startstreken. Jeg tror det er de aller fleste av de beste i verden. Hvis jeg slår de fleste av dem, så er jeg fornøyd, sier hun.

Siste nytt

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag