Bolt startet best - Ndure avsluttet best

Jaysuma Saidi Ndure er klar for semifinalen på 100 meter i friidretts-VM i Daegu.

Video Jays enkelt videre på 100 m

Jays enkelt videre på 100 m

Nordmannen hadde en dårlig start, men tok seg sammen og ble nummer to i det sjuende heatet med 10,33. Daniel Bailey vant heatet på 10,28.

- Det var helt greit. Jeg prøvde å spare litt til i morgen for det er jo da det gjelder, sa en fornøyd Jaysuma Saidi Ndure til NRK.

Hvordan skal du lade opp til i morgen?

- Gå hjem og spise og sove, avsluttet han.

30. juni satte Ndure norsk rekord på distansen med 9,99 i Lausanne.

Raketten Bolt

Om Ndure fikk en dårlig start, var det en som definitivt ikke ikke gjorde det. Usain Bolt fikk en fantastisk start og akselrerte opp mot toppfart de første 60 meterne. Derfra og inn til mål jogget han inn til mål og ble klokken inn på tiden 10,11 i sterk motvind. Dwain Chambers fra Storbritannia var nærmest tittelforsvareren med 10,28.

- Det føltes veldig bra. Jeg skal bare holde fokus nå, sa Bolt til NRK.

Nett-TV: Lekte seg til semifinalen

Video Usain Bolt lekte seg videre

Usain Bolt lekte seg videre

Bolt har i tidligere mesterskap løpt fantastiske løp, slått "uslåelige" rekorder og imponert en hel verden, nå tror han at han har store ting på gang igjen etter en litt "rufsete" sesong.

- Etter løpet i Stockholm satt jeg meg ned sammen med treneren min og så på et par løp, så fant vi det ut og etter det har det bare gått framover, sa en selvsikker Bolt videre.

Nett-TV: Bolt i godt humør etter løpet

Video Usain Bolt etter løpet

Usain Bolt etter løpet

Les også:

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal