Bolt startet best - Ndure avsluttet best

Jaysuma Saidi Ndure er klar for semifinalen på 100 meter i friidretts-VM i Daegu.

Video Jays enkelt videre på 100 m

Jays enkelt videre på 100 m

Nordmannen hadde en dårlig start, men tok seg sammen og ble nummer to i det sjuende heatet med 10,33. Daniel Bailey vant heatet på 10,28.

- Det var helt greit. Jeg prøvde å spare litt til i morgen for det er jo da det gjelder, sa en fornøyd Jaysuma Saidi Ndure til NRK.

Hvordan skal du lade opp til i morgen?

- Gå hjem og spise og sove, avsluttet han.

30. juni satte Ndure norsk rekord på distansen med 9,99 i Lausanne.

Raketten Bolt

Om Ndure fikk en dårlig start, var det en som definitivt ikke ikke gjorde det. Usain Bolt fikk en fantastisk start og akselrerte opp mot toppfart de første 60 meterne. Derfra og inn til mål jogget han inn til mål og ble klokken inn på tiden 10,11 i sterk motvind. Dwain Chambers fra Storbritannia var nærmest tittelforsvareren med 10,28.

- Det føltes veldig bra. Jeg skal bare holde fokus nå, sa Bolt til NRK.

Nett-TV: Lekte seg til semifinalen

Video Usain Bolt lekte seg videre

Usain Bolt lekte seg videre

Bolt har i tidligere mesterskap løpt fantastiske løp, slått "uslåelige" rekorder og imponert en hel verden, nå tror han at han har store ting på gang igjen etter en litt "rufsete" sesong.

- Etter løpet i Stockholm satt jeg meg ned sammen med treneren min og så på et par løp, så fant vi det ut og etter det har det bare gått framover, sa en selvsikker Bolt videre.

Nett-TV: Bolt i godt humør etter løpet

Video Usain Bolt etter løpet

Usain Bolt etter løpet

Les også:

Siste nytt

 • Sverige til kvartfinale i fotball

  Sverige er klar for kvartfinale i kvinnenes OL-turnering etter 4-2-seieren over Australia. Svenskene fulgte opp 3-0-seieren mot USA i åpningskampen med å sende Australia og Sam Kerr av banen med et 2-4-tap.

  Hovedoppgaven for det svenske laget var å stoppe den australske Chelsea-stjernen Kerr. Det lykkes de ikke med, for Kerr scoret to mål, men takket være Fridolina Rolfö og målvakten Hedvig Lindahl ble det likevel seier og avansement.

  Tokyo Olympics Soccer
  Foto: Martin Mejia / AP
 • Ingen finale for Christiansen

  Henrik Christiansen stilte som eneste nordmann i 400 meter frisvømming, men han klarte ikke å hevde seg. Det ble ingen finale på nordmannen.

  Han har både EM- og VM-sølv på øvelsen, og det var derfor håp om at han skulle ta seg videre fra forsøksheatet.

  Han endte imidlertid på tiden 3.48,88, og det holdt altså ikke til finale for nordmannen. Tiden hans var to og et halvt sekund bak hans norske rekord.

  – Jeg kjenner at det ikke stemmer helt, men samtidig har jeg vært borti dette før. Det behøver ikke å være negativt med tanke på 800 og 1500 meter, sier han til NRK.

  – Men jeg kjenner at teknikken blir litt masete, påpeker han.

  Det var for øvrig sveitsiske Antonio Djakovic som vant heatet Christiansen deltok i. Christiansen var 3,06 sekunder bak heatvinneren. Han endte som nummer 21 av de 36 deltakerne.

  OL-debutanten Andre Klippenberg Grindheim satset friskt og svømte inn på tiden 1.00.86 på 100 meter bryst lørdag. Det holdt likevel kun til en 5.-plass i sitt heat og en 35.-plass totalt. Han var sjanseløs i kampen om avansement.

  Hungary European Swimming Championships
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal