Ndure fikk likevel doping-advarsel

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har ikke akseptert henleggelsen av dopingsaken til Jaysuma Saidy Ndure.

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure

Foto: WOLFGANG RATTAY / SCANPIX

IAAF har gitt den norske sprinteren en advarsel. Antidoping Norge mener avgjørelsen er feil.

Se:  Får advarsel

Ndure testet positivt for cannabis etter konkurranse i Luzern i juni. Påtalenemnda i Antidoping Norge henla Ndures sak fordi han ikke skal ha fått i seg det forbudte stoffet med vilje.

Les: Henla saken

IAAF aksepterte ikke påtalenemndas avgjørelse, og ga Ndure valget mellom at saken ville bli brakt inn for voldgiftsbehandling eller at han ville få en advarsel.

Ifølge Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) har Ndure akseptert en advarsel slik at saken nå er avsluttet.

Er ikke enig med IAAF

Påtalenemnda er uenig med IAAF, men aksepterer avgjørelsen. Etter Idrettsforbundets lov er det kun påtalenemnda som har kompetanse til å avgjøre om en sak skal anmeldes.

Kun NIFs doms- og sanksjonsutvalg kan ilegge sanksjoner hvis det kommer en anmeldelse.

En slik saksbehandling sikrer en upartisk og uavhengig behandling av en dopingsak, og gir utøver en stor grad av rettssikkerhet.

Påtalenemnda tar IAAFs behandling av saken til etterretning, men vil påpeke at NIFs lov ikke gir adgang til å ilegge slike advarsler, skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

Les også: Ndure årets sprinter i Europa

Siste nytt

 • Kroatia klar for EM-semifinale

  Kroatia er klar for semifinale i håndball-EM før de to siste kampene i hovedrunden. Lørdagens 25-24-seier over Tyskland sørget for det. Kroatia og Spania topper tabellen i gruppe I med full pott, seks poeng hver. De er fire foran de nærmeste rivalene, og ettersom kroatene har slått alle de tre lagene som teoretisk kan innhente dem er laget allerede klart for semifinale. (NTB)

  Austria Handball European Championship
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hayden senket Chelsea på overtid

  Isaac Haydens scoring i fjerde overtidsminutt ga Newcastle 1-0-seier over Chelsea i Premier League lørdag og løsnet gjestenes grep om 4.-plassen.

  Tottenham avga poeng mot Watford tidligere lørdag, mens Manchester United møter tilsynelatende ustoppelige Liverpool søndag.

  Chelsea øynet dermed en mulighet til å stramme grepet om plasseringen som gir mesterligaspill. Frank Lampards menn maktet imidlertid aldri å bryte ned et hardt kjempende hjemmelag, og i stedet forsvant også det ene poenget da Hayden scoret 20 sekunder før tilleggstiden var ute.(NTB)

  Premier League - Newcastle United v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Vant sprintgull i ungdoms-OL

  Nikolai Holmboe tok en klar seier i mennenes langrenssprint i fri teknikk i ungdoms-OL i Lausanne lørdag. Sprint var den første langrennsøvelsen i lekene.

  17-åringen fra Bærums Verk og Hauger seiret foran svenskene Edvin Anger og Albin Åström. Han var best også i kvalifiseringen. Der var tvillingbroren Aleksander Holmboe nest best, men han nådde ikke opp i finalen og endte på sjetteplass.

  Nikolai Holmboe
  Foto: Joel Marklund for OIS / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal