NRK Meny
Normal

Ndure drar likevel til VM - som trener

Jaysuma Saidy Ndure drar til VM i friidrett i Beijing som Ezinne Okparaebos trener uten akkreditering fra Norges Friidrettsforbund.

Jaysuma Saidy Ndure og Ezinne Okparaebo

SAMMEN I VM: Jaysuma Saidy Ndure og Ezinne Okparaebo.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Ndure greide aldri å kvalifisere seg til årets VM. Sprinteren har ikke vært i form denne sesongen, og var ikke i nærheten av å greie kravet på 100-meter.

Jays

Jays greide ikke VM-kravet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Norges raskeste mann skal likevel til den kinesiske hovedstaden. Ikke som utøver, han skal derimot fungere i en trenerrolle for Ezinne Okparaebo, får NRK opplyst av duoens trener Olav Magne Tveitå, som har treneransvaret for de to.

– Skal følge opp Ezinne

Etter det NRK kjenner til drar Ndure til Beijing førstkommende fredag. Foreløpig er ikke detaljene rundt Ndures trenerfunksjon klare, men treneren forteller at han holder seg hjemme. Han sender derfor Jays i sitt sted.

Jeg er veldig opptatt for tiden og kunne ikke reise. Jays følger opp Ezinne for meg, forteller Tveitå.

– Dette er for å gi Ezinne trygghet og støtte før konkurranse, sier han videre.

– Var nytt for meg

Ndure og Ezinne Okparaebo har vært gode venner og treningskamerater i flere år.

– Han skal gi henne ekstra backup, opplyser Tveitå.

President i Norges Friidrettsforbund, Svein Arne Hansen, kjente ikke til at Ndure likevel skulle til Beijing da NRK kontaktet ham tirsdag.

– Dette var helt nytt for meg, sier han.

Ingen akkrediteringer

Sportssjef Ronny Nilsen ville helst ikke kommentere saken da NRK var i kontakt med han om dette mandag. Han opplyste da at Friidrettsforbundet ikke har gitt akkrediteringer til Ndure verken som utøver eller trener.

Nilsen har ikke svart på NRKs henvendelser tirsdag, men til VG sier han at akkrediteringen skal løse seg.

– Det var et ønske fra Ezinne om å la seg bistå av Jays under VM. Dersom han kommer til Beijing, vil vi kunne gi ham akkreditering som personlig trener, sier Ronny Nilsen til VG.

At Jays skal trene en norsk utøver under VM, er ikke nødvendigvis helt uproblematisk for Norges Friidrettsforbund. Sprinteren er tiltalt for vold mot en tidligere samboer. En sak som har fått mye oppmerksomhet i media. Ndure har nektet straffeskyld.

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08