NRK Meny
Normal

Krever at World Peace bytter navn etter fryktelig albue

I fjor sommer skiftet han navn til Metta World Peace. Natt til fredag var det ikke mye fredelig over NBA-stjernen Ron Artest.

Metta World Peace

Metta World Peace (t.h.) brøler ut i sekundet etter han klinket til en uforvarende James Harden (t.v.) med albuen. Harden ble liggende i flere minutter.

Foto: Bildemontasje NRK / Epa/Afp

Ron Artest

«Metta», den første delen av navnet til World Peace, står for kjærlighet, vennlighet og anti-vold. Her er han oppe med albuen ved en helt annen anledning.

Foto: Gus Ruelas / Ap

– NBA burde kreve at han dropper navnet, som ikke passer lenger, skriver NBA-journalist Shaun Powell på mikrobloggtjenesten Twitter.

Hendelsen som sender sjokkbølger gjennom basketverdenen skjedde under kampen mellom Los Angeles Lakers og Oklahoma City Thunder.

Den notoriske bråkebøtta Metta World Peace, som skiftet navn fra Ron Artest i sommer, dro albuen så langt han kunne til høyre, før han svingte den med full kraft over til venstre. Og rett inn i bakhodet på en uforvarende James Harden.

Oklahoma City Thunder-profilen Harden smalt i bakken og ble liggende i flere minutter.

– Helt klart med vilje

– Det der er det sykeste jeg har sett noensinne, var den første reaksjonen til verdens beste basketspiller, LeBron James, ifølge Sun Sentinel.

World Peace hevder at albuen ikke var med vilje.

– Jeg håper det går bra med ham. Jeg beklager overfor Thunder og James Harden, sier World Peace ifølge ESPN, før han utdyper på Twitter:

«Så akkurat reprisen på nytt... Oooo. Feiringen min etter dunken var for mye. Så ikke engang James... Herregud... Ser stygt ut».

Heldigvis tyder det meste på at Hardens hodeskade ikke var så alvorlig som fryktet, men det er i det minste snakk om en hoderystelse. Flere i basketmiljøet mener nå det er latterlig at World Peace mener albuen ikke var med vilje.

Magic Johnson

Los Angeles Lakers-legenden Magis Johnson er flau av å være en del av Lakers etter den stygge albuen.

Foto: DENIS POROY / Afp

– Det var helt klart med vilje. Man kan heve albuen, men som tidligere spiller vet jeg at når du fører albuen gjennom på den måten, da er det med vilje, sa NBA-legende Earvin «Magic» Johnson i NBA Countdown-studioet etter kampen.

Stor, sterk mann

Metta World Peace er regnet som en av NBAs aller sterkeste spillere.

Den 2 meter høye og 116 kilo tunge forwarden var oppspilt etter en dunk da han albuet motspilleren, og la helt tydelig alt han hadde av krefter i slaget.

– Disse enorme spillerne kan virkelig ødelegge hverandre, sier basketjournalist Kevin Arnovitz til ESPN.com.

Artest ble utvist fra kampen, og nå spekuleres det i hvor mange kamper han blir utestengt. Trolig blir det rundt fem. I så fall mister han flere sluttspillskamper.

Lakers vant 114-106 i det som ble en thriller av en kamp.

Notorisk bråkmaker

Metta World Peace har oppført seg rimelig bra de siste sesongene, men har et basketrulleblad av en annen verden.

Han opplevde sitt mørkeste øyeblikk da han ble utestengt i 86 kamper for å banke opp en tilskuer under en kamp for Indiana Pacers i 2004.

Den over to meter høye og 118 kilo tunge forwarden løp opp på tribunen og begynte å gyve løs på en person han trodde hadde kastet en Cola Light på ham.

Her er noen av de mange kontroversene 31-åringen har vært innblandet i:

 • Han har uttalt at han pleide å drikke cognac i pausen i begynnelsen av NBA-karrieren
 • Han møtte opp på trening for Indiana Pacers i badekåpe i 2004
 • Han ba om en måned fri fra trening fordi han var sliten etter å ha promotert et R&B-album
 • Etter å ha kranglet med superstjernen Kobe Bryant, uttalte han: – Jeg gikk bort for å fortelle Kobe at han slår på feil person. Vet han ikke at det er Ron Artest han driver og slår?
Ron Artest

Ron Artest i basketak med en tilskuer under slåsskampen i 2004. Artest var en av flere spillere som angrep tilskuere.

Foto: DUANE BURLESON / AP

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal