NBA-urokråka tok til tårene - legger opp

Den tidligere storspilleren Allen Iverson (38) har ikke spilt en offisiell NBA-kamp siden 2010. Onsdag la han offisielt opp.

Allen Iverson

Allen Iverson klarte ikke å holde tårene tilbake da han offentliggjorde sin avskjed.

Foto: Matt Rourke / Ap

Mange husker nok Allen Iverson - den lille store magikeren som herjet amerikanske basketballbaner med sitt Philadelphia 76ers på 2000-tallet.

Allen Iverson

Allen Iverson dominerte stort på starten av 2000-tallet. Her fra en kamp i 2004.

Foto: Rusty Kennedy / Ap

Den - til og være NBA-spiller - spevokste (183 cm) pointguarden dominerte stort, og ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller i 2001. Det samme året ledet han 76ers til NBA-finalen.

Iverson var også på NBAs all-star-lag elleve ganger.

– Motivasjonen er borte

Onsdag offentliggjorde han sin avskjed.

– Jeg har gitt alt jeg har til basketballen. Lidenskapen for sporten er der fortsatt, men motivasjonen er borte, sa Iverson på en pressekonferanse onsdag.

Iverson gjorde seg bemerket både på og utenfor banen. Mannen med de karakteristiske svettebåndene hadde en rekke kontroversielle uttalelser, og holdt på å havne i fengsel som unggutt.

I 2003 - da Iverson var på toppen av karrieren - ble han massivt kritisert for å stått over treninger fordi han følte seg «fornærmet» av treneren.

Under en pressekonferanse forklarte Iverson hvorfor han stod over:

– Det er bare trening. Vi snakker om trening. Vi snakker bare om trening. I kamp gir jeg alt jeg har. Det er bare trening. Det er bare trening, kompis! Hvordan i helvete kan jeg gjøre lagkameratene mine bedre på trening, sa Iverson - til latter fra salen (se intervju nederst i saken).

Utenomsportslig trøbbel

I 2002 ble han siktet for å å ha tvunget seg inn i en leilighet med et våpen, for deretter å true to menn. Iverson skal ha lett etter kona. Mot slutten av karrieren skal han også ha slitt tungt med alkoholproblemer, gambling og utroskap.

Under onsdagens pressekonferanse hevdet han at han ikke angret på noe som helst.

– Karrieren min hadde sine opp- og nedturer. Jeg har gjort mye jeg ikke er stolt av, men jeg kan ikke ta noe tilbake. Om jeg ville gjort noe annerledes? Nei, sa Iverson.

Iverson endte med 26,7 som poengsnitt etter 14 år i NBA. I 2005 scoret han 60 poeng i én kamp - hans personlige rekord.

VIDEO: Se et hysterisk intervju med Iverson der han bruker ordet «practice» nærmere 50 ganger i løpet av kort tid:

Siste nytt

 • Kvadruppel bogey øydela for Hovland

  På 17 hol storspela Viktor Hovland i golfturneringa i Florida, og var på veg mot det heilt store. Då hadde han sju under par, inkludert fem strake birdiar, og åtte under par samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet, ein kvadruppel bogey. Sju under par blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

 • Birkebeinerrennet avlyst også i år

  Også i år er Birkebeinerrennt avlyst på grunn av korona og smittefrykt.

  Arrangørane melder at restriksjonanen gjorde det umogeleg å arrangere det tradisjonsrike rennet frå Rena til Lillehammer. Det skulle ha gått 20. mars.

  – Det er trist å bli tvinga til å avlyse for andre år på rad, seier dagleg leiar Eirik Torbjørnsen.

  Eliteløparane som skulle delteke, får eit erstatningsrenn ved Åre i Sverige.

  Birkebeinerrennet 2016
  Foto: Geir Olsen/BIRKEN
 • VG: To positive koronaprøver i VM

  To mennesker som er akkrediter til VM har testet positivt for koronaviruset og er isolert i Oberstdorf. Det bekrefter mediesjef Miriam Frietsch overfor VG.

  Arrangøren vil ikke svare på om de to positive prøvene gjelder utøvere, ledere eller mediefolk som er på plass i VM-byen.

  Ifølge Frietsch er det gjennomført 9000 prøver siden VM startet. Antallet inkluderer både hurtigtester og ordinære PCR-tester.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal