NBA i trøbbel: 16 av 302 spillere smittet av korona

31. juli skal NBA-sesongen etter planen fortsette i Orlando. Koronatestene som er gjennomført, har imidlertid gitt nedslående resultater.

Nj4mzSl5B9g

BEKREFTER KORONA: Sacramento Kings-spilleren Alex Len (i midten) er en av de smittede NBA-spillerne.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Marcio Jose Sanchez

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Basketballigaen NBA har nemlig påvist covid-19-sykdom hos 16 utøvere i første testrunde, som ble utført 23. juni. Det ble klart etter at 302 prøver var analysert.

Ligaen offentliggjorde ikke navn på noen av de syke spillerne, og NBA meldte om de positive prøvene i en pressemelding som bare inneholdt to setninger.

Det framgår at spillerne som er smittet skal holde seg i hjemmekarantene.

To spillere bekrefter

Sacramento Kings spillerne Alex Len og Jabrai Parker bekreftet har imidlertid selv bekreftet at de er smitte av viruset.

– For noen dager siden testet jeg positivt for covid-19, og gikk umiddelbart i selvisolasjon, hvor jeg forblir. Jeg blir stadig bedre og føler meg bra, sier Parker i en uttalelse.

– Jeg vil takke Sacramento Kings for at de har tatt vare på meg og NBA for å få på plass en protokoll som gjorde at jeg oppdaget dette tidlig, sier Len.

Begge forventer å bli klare til sesongen starter igjen.

Satt på pause

NBA-sesongen ble satt på pause 11. mars som følge av pandemien.

Det er ventet at de syke spillerne vil være tilbake og friske når sesongen etter planen fortsetter på et Disney-eid anlegg i Orlando 31. juli.

Men også i Orlando er det koronaproblemer for tiden. Fra og med sist lørdag har alle bebore i Orange County vært oppfordret til å gå med heldekkende aksiktsmaske på offentlige steder på grunn av økende smittetall.

De 16 lagene som allerede ligger på sluttspillplassene skal spille, i tillegg til ytterligere fem lag fra avdeling vest og ett fra avdeling øst.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 13.07.2020
8981
Smittet
6
Innlagt
253
Døde

Siste nytt

 • King kan bli klar til City

  Joshua King var ikke med da Bournemouth tok tre uhyre viktige poeng i nedrykksstriden med 4-1-seier over Leicester søndag. Før kampen ble det opplyst at den norske landslagsspissen hadde pådratt seg en «mindre lårstrekk».

  Etter kampen sa manager Howe at han var usikker på omfanget av skaden, men tirsdag kom det positive nyheter fra samme mann.

  – Når det gjelder Joshua King, får vi se hvordan det går og om han rekker kampen, sier Bournemouth-manageren da han møtte pressen foran onsdagens vriene bortekamp mot City

  Joshua King
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ingen supersprint i Holmenkollen

  Den nye skiskyttarøvinga supersprint, som skulle fått sin verdscupdebut i Holmenkollen komande sesong, er utsett til seinare.

  Sportssjef Felix Bitterling i det internasjonale skiskyttarforbundet seier til NRK at dei skal prøve ut øvinga med lengre løyper og utan ekstraskot i IBU-cupen komande vinter.

  Bakgrunnen for utsetjinga er mellom anna innspel frå dei aktive.

  Laster Twitter-innhold
 • Diomande ut med skade i comebacket

  Adama Diomande og Los Angeles FC var tilbake i aksjon i MLS tirsdag, men spissen måtte på ny ut med skade i 3-3-kampen mot Houston Dynamo.

  Diomande, som var ute med brudd i foten fra februar til april, skadet seg igjen i kampen mot Houston. Nok en gang var det foten som var problemet, og etter 79 minutter måtte Diomande byttes ut, snaue 20 minutter etter at han ble byttet inn.

  Adama Diomande
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal