Hopp til innhold

NBA i trøbbel: 16 av 302 spillere smittet av korona

31. juli skal NBA-sesongen etter planen fortsette i Orlando. Koronatestene som er gjennomført, har imidlertid gitt nedslående resultater.

Nj4mzSl5B9g

BEKREFTER KORONA: Sacramento Kings-spilleren Alex Len (i midten) er en av de smittede NBA-spillerne.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Marcio Jose Sanchez

Basketballigaen NBA har nemlig påvist covid-19-sykdom hos 16 utøvere i første testrunde, som ble utført 23. juni. Det ble klart etter at 302 prøver var analysert.

Ligaen offentliggjorde ikke navn på noen av de syke spillerne, og NBA meldte om de positive prøvene i en pressemelding som bare inneholdt to setninger.

Det framgår at spillerne som er smittet skal holde seg i hjemmekarantene.

To spillere bekrefter

Sacramento Kings spillerne Alex Len og Jabrai Parker bekreftet har imidlertid selv bekreftet at de er smitte av viruset.

– For noen dager siden testet jeg positivt for covid-19, og gikk umiddelbart i selvisolasjon, hvor jeg forblir. Jeg blir stadig bedre og føler meg bra, sier Parker i en uttalelse.

– Jeg vil takke Sacramento Kings for at de har tatt vare på meg og NBA for å få på plass en protokoll som gjorde at jeg oppdaget dette tidlig, sier Len.

Begge forventer å bli klare til sesongen starter igjen.

Satt på pause

NBA-sesongen ble satt på pause 11. mars som følge av pandemien.

Det er ventet at de syke spillerne vil være tilbake og friske når sesongen etter planen fortsetter på et Disney-eid anlegg i Orlando 31. juli.

Men også i Orlando er det koronaproblemer for tiden. Fra og med sist lørdag har alle bebore i Orange County vært oppfordret til å gå med heldekkende aksiktsmaske på offentlige steder på grunn av økende smittetall.

De 16 lagene som allerede ligger på sluttspillplassene skal spille, i tillegg til ytterligere fem lag fra avdeling vest og ett fra avdeling øst.

Siste nytt

 • Filip Ingebrigtsen står over VM

  Filip Ingebrigtsen (29) har trukket seg fra friidretts-VM i Eugene på grunn av en skade i akillesen.

  – Akillesproblemene jeg fikk i forkant av årets Bislett Games gjør at VM går uten meg. Når kroppen endelig fungerer er det kjedelig å bli satt ut av spill på grunn av en skade, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

  Den mellomste av de tre løpebrødrene skulle egentlig deltatt på 1500 meteren i VM sammen med yngstebror, Jakob, og Ferdinand Kvan Edman.

  Nå satser 29-åringen på å bli skadefri til EM i München i august. (NTB)

  Friidrett: Night of higlights 2022 på Bislett stadion
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Tittelforsvarer Djokovic videre i Wimbledon-turneringen

  Verdenstreer Novak Djokovic tok seg greit videre fra til kvartfinalen i Wimbledon-turneringen med seier over nederlandske Tim van Rijthoven søndag kveld.

  Serberen, som er tittelforsvarer og topprangert i gressturneringen, vant første sett 6-2, før han måtte gi fra seg andre sett til nederlenderen med 4-6. Så slo Djokovic tilbake med 6-1 og 6-2.

  Tim van Rijthoven er rangert som nummer 104 i verden.

  I kvartfinalen skal Djokovic spille mot Jannik Sinner. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

  – For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige.

  Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn.

  Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia.

  Nå venter semifinale for de norske jentene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste