NBA i trøbbel: 16 av 302 spillere smittet av korona

31. juli skal NBA-sesongen etter planen fortsette i Orlando. Koronatestene som er gjennomført, har imidlertid gitt nedslående resultater.

Nj4mzSl5B9g

BEKREFTER KORONA: Sacramento Kings-spilleren Alex Len (i midten) er en av de smittede NBA-spillerne.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Marcio Jose Sanchez

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Basketballigaen NBA har nemlig påvist covid-19-sykdom hos 16 utøvere i første testrunde, som ble utført 23. juni. Det ble klart etter at 302 prøver var analysert.

Ligaen offentliggjorde ikke navn på noen av de syke spillerne, og NBA meldte om de positive prøvene i en pressemelding som bare inneholdt to setninger.

Det framgår at spillerne som er smittet skal holde seg i hjemmekarantene.

To spillere bekrefter

Sacramento Kings spillerne Alex Len og Jabrai Parker bekreftet har imidlertid selv bekreftet at de er smitte av viruset.

– For noen dager siden testet jeg positivt for covid-19, og gikk umiddelbart i selvisolasjon, hvor jeg forblir. Jeg blir stadig bedre og føler meg bra, sier Parker i en uttalelse.

– Jeg vil takke Sacramento Kings for at de har tatt vare på meg og NBA for å få på plass en protokoll som gjorde at jeg oppdaget dette tidlig, sier Len.

Begge forventer å bli klare til sesongen starter igjen.

Satt på pause

NBA-sesongen ble satt på pause 11. mars som følge av pandemien.

Det er ventet at de syke spillerne vil være tilbake og friske når sesongen etter planen fortsetter på et Disney-eid anlegg i Orlando 31. juli.

Men også i Orlando er det koronaproblemer for tiden. Fra og med sist lørdag har alle bebore i Orange County vært oppfordret til å gå med heldekkende aksiktsmaske på offentlige steder på grunn av økende smittetall.

De 16 lagene som allerede ligger på sluttspillplassene skal spille, i tillegg til ytterligere fem lag fra avdeling vest og ett fra avdeling øst.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 16.06.2021
1 001
Smittede siste 7 dager
45
Innlagte
790
Døde
2 006 013
Vaksinerte

Sportsnyheter

Italia-yndlingen herjet: – Lett å se nå at de tok feil av ham

Italia vartet opp med festfotball og scoringer av ypperste klasse. I sentrum av det hele stod en 23 år gammel midtbaneelegant som ble takket av på stadion i Roma med stående ovasjoner fra publikum.

Basketak da Tyrkia ble sendt mot EM-stupet

Det kokte fullstendig over i sluttminuttene da Tyrkia jaget et avgjørende utligningsmål. I steden har Wales kurs mot avansement, mens Tyrkia må håpe på et mirakel.

Siste nytt

 • Sergio Ramos forlater Madrid

  Real Madrid bekrefter at Sergio Ramos (35) forlater klubben i sommer.

  I morgen skal det holdes en avskjedsseremoni for midtstopperen som har vært i klubben siden 2005.

  Det meldes ikke hvor han skal spille neste sesong, men han kan dra vederlagsfritt ettersom hans kontrakt går ut i sommer.

  Det har blitt 671 kamper og 101 scoringer på 35-åringen.

  Det siste året har Ramos slitt med skadeproblemer, og han er ikke med i Spanias EM-tropp.

  La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Johannessen OL-klar

  Golfaren Kristian Krogh Johannessen sikra seg ein OL-plass, etter at Wu Ashun ikkje klarte cuten i siste kvalifiseringsturnering.

  Kinesaren var den einaste som kunne dytte Johannessen ned frå 60.-plassen på OL-rankinga, men då måtte han klare ein topp-seks-plassering i golfturneringa i Cádiz.

  Men Wu enda på 70.-plass etter dag to, og får dermed ikkje vere med vidare i turneringa. Johannessen ligg på ein delt 8.-plass, men uansett kva han gjer resten av turneringa vil OL-plassen vere sikker.

  Viktor Hovland har tidlegare sikra seg ein OL-plass i golf for Noreg.

  Krogh Johannessen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Måtte ut etter grisetakling

  Aron Dønnum ble byttet ut på grunn av skade da han ble taklet knallhardt av Kitolano.

  Odd-spilleren suste inn med høy fart, og låste Dønnums bein i taklingen. VIF-spilleren ble liggende lenge på gressmatta, og måtte støtte seg på to VIF-ansatte da han ble hjulpet av banen.

  Eurosport-kommentatorene Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud var samstemte i at dette var soleklart rødt kort. Men Kitolano slapp unna med gult kort.

  Kitolano selv meldte før kampen at han skulle være stygg. Det ble han konfrontert med av Eurosport i pausen.

  – Jeg skulle ikke være stygg og takle ham ut. Jeg vil ha den beste spillern på banen, så det var kjipt. Det var 50/50, så da kan alt skje, sier Kitolano.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal