Hopp til innhold

NBA i trøbbel: 16 av 302 spillere smittet av korona

31. juli skal NBA-sesongen etter planen fortsette i Orlando. Koronatestene som er gjennomført, har imidlertid gitt nedslående resultater.

Nj4mzSl5B9g

BEKREFTER KORONA: Sacramento Kings-spilleren Alex Len (i midten) er en av de smittede NBA-spillerne.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Marcio Jose Sanchez

Basketballigaen NBA har nemlig påvist covid-19-sykdom hos 16 utøvere i første testrunde, som ble utført 23. juni. Det ble klart etter at 302 prøver var analysert.

Ligaen offentliggjorde ikke navn på noen av de syke spillerne, og NBA meldte om de positive prøvene i en pressemelding som bare inneholdt to setninger.

Det framgår at spillerne som er smittet skal holde seg i hjemmekarantene.

To spillere bekrefter

Sacramento Kings spillerne Alex Len og Jabrai Parker bekreftet har imidlertid selv bekreftet at de er smitte av viruset.

– For noen dager siden testet jeg positivt for covid-19, og gikk umiddelbart i selvisolasjon, hvor jeg forblir. Jeg blir stadig bedre og føler meg bra, sier Parker i en uttalelse.

– Jeg vil takke Sacramento Kings for at de har tatt vare på meg og NBA for å få på plass en protokoll som gjorde at jeg oppdaget dette tidlig, sier Len.

Begge forventer å bli klare til sesongen starter igjen.

Satt på pause

NBA-sesongen ble satt på pause 11. mars som følge av pandemien.

Det er ventet at de syke spillerne vil være tilbake og friske når sesongen etter planen fortsetter på et Disney-eid anlegg i Orlando 31. juli.

Men også i Orlando er det koronaproblemer for tiden. Fra og med sist lørdag har alle bebore i Orange County vært oppfordret til å gå med heldekkende aksiktsmaske på offentlige steder på grunn av økende smittetall.

De 16 lagene som allerede ligger på sluttspillplassene skal spille, i tillegg til ytterligere fem lag fra avdeling vest og ett fra avdeling øst.

Siste nytt

 • Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

  Magnus Carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets Champions Chess Tour-finale i Toronto.

  Størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen Nodirbek Abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. Der spilte Carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til.

  Han var aldri i trøbbel og vant duellen klart.

  Tidligere på dagen var det nok for Carlsen å slå belaruseren Denis Lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte.

  De åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer er samlet fysisk i Canada. Carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent.

  Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Danmark til VM-kvartfinale

  Danmarks håndballkvinner ristet av seg sjokktapet for Japan med å knuse Polen 32-22 i håndball-VM. Seieren sendte laget videre.

  Til pause ledet danskene med bare tre mål, men etter hvilen var det ingen tvil. Danmark skal spille kvartfinale foran eget publikum i Herning til uken.

  Mandag blir en ren finale mellom det danske laget og Tyskland om gruppeseieren i hovedrunden.

  Sverige er også videre etter 26-22 over Ungarn. De blågule lå under 10-11 til pause, men koblet grepet den siste halvtimen.

  Dermed er alle VMs tre arrangørland med i racet om medaljer og de fremste plasseringene. Norge har vunnet sine fem første kamper med store sifre, og avslutter hovedrunden med gruppefinale mot Frankrike søndag. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Danmark - Montenegro (27-23)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Rekordovergang i baseball

  Shohei Ohtani (29) har signert tidenes største baseballavtale. Japaneren knytter seg til Los Angeles Dodgers for de neste ti årene.

  Det offentliggjorde han selv på sin Instagram-konto.

  Det er også blitt rapportert at japanerens kontrakt er verdt 700 millioner dollar, tilsvarende over 7,6 milliarder kroner.

  Den gamle rekorden tilhørte Los Angeles Angels-spilleren Mike Trout, som signerte en 12-årskontrakt med en verdi på 426,5 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i 2019.

  – Dette er en unik og historisk kontrakt for en unik og historisk spiller, sa Ohtanis agent Nez Balelo fra CAA Sports i en uttalelse.

  Gjennomsnittslønnen til Ohtani på 70 millioner dollar i året ligger 62 prosent over den gamle gjennomsnittsrekorden på 43,33 millioner dollar, delt av New York Mets-pitcherne Max Scherzer og Justin Verlander.

  Ohtanis gjennomsnittslønn dobler nesten de rundt 42,3 millioner dollarene han tjente hos Los Angeles Angels årlig. (NTB)

  Shohei Ohtani
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal