Hopp til innhold

Navnetabbe da Haaland vant prestisjepris: – Haha, hva skal man si?

Erling Braut Haaland fortsetter å bli hyllet. Torsdag fikk han prisen som årets spiller av Uefa. Men det spørs om de hadde korrekturlest navnet hans da han ble ropt opp.

Kåringen ble unnagjort etter trekningen av denne sesongens mesterligapuljer i Monaco torsdag. Spillere og trenere i lag som spilte i europeiske klubbturneringer sist sesong, har stemt Haaland fram som sesongens spiller.

Nordmannen vant prisen i kamp mot Lionel Messi og Manchester City-lagkamerat Kevin De Bruyne. Det var de tre som fikk flest stemmer når spillere skulle nomineres.

Til slutt kom Haalands navn flest ganger opp av hatten.

Erling Haaland

GLISTE: Erling Braut Haaland har vunnet det som kan vinnes av priser i år. Han gliste likevel bredt da han fikk Uefa-prisen i Monaco.

Foto: MASSIMO PINCA / Reuters

Da Haaland omsider ble ropt opp, kunne man lese navnet hans på skjermen bak scenen. Men i stedet for «Erling Haaland», hadde Uefa skrevet «Erling Haarland».

Passende nok hadde Uefa funnet frem et bilde av den norske stjernen med utslått hår.

Carl-Erik Torp, NRKs fotballekspert, ler når han blir gjort oppmerksom på navnetabben.

– Haha, hva skal man si? Man skulle jo tro at det var lettere å skrive navnet til en av verdens beste spillere enn sitt eget. Det bør være ganske mye lettere å google og dobbeltsjekke i hvert fall, sier Torp.

– Lever drømmen

Det var en stolt jærbu som mottok prisen på scenen.

– Jeg føler meg bra, hva mer kan jeg si? Jeg vant trippelen som 22-åring. Jeg lever drømmen. Å kunne gjøre dette sammen med lagkameratene mine er noe spesielt. Jeg er glad, og dette gir meg gratis motivasjon for å jobbe videre og vinne mer, sa Haaland til Uefas reporter i Monaco.

I salen satt en rørt Isabel Haugseng Johansen, Haalands angivelige kjæreste, og pappa Alfie.

Nylig ble Haaland kåret til årets spiller av den engelske spillerforeningen PFA. Han ble også kåret til årets spiller i Premier League i debutsesongen.

Nordmannen fikk spørsmål om hvordan City kan gjenta forrige sesongs suksess og vinne minst like mange titler.

– Jeg skal gjøre mitt beste. Det handler om motivasjon og å holde hodet klart. Det blir nok enda flere øyne på oss nå, så vi må være enda bedre forberedt og skarpere. Jeg er enormt motivert for nok en stor sesong, sa City-spissen.

Monaco Soccer Champions League Draw

STJERNEDUO: Barcelona-stjernen Aitana Bonmatí vant også pris. Her er hun avbildet med Erling Braut Haaland og Uefa-president Aleksander Ceferin.

Foto: Daniel Cole / AP

– Pep litt skummel

Årets kvinnelige spiller i Uefa-sammenheng ble Aitana Bonmatí fra Barcelona. Pep Guardiola (Manchester City) og Sarina Wiegman (Englands fotballkvinner) ble kåret til årets trenere.

Guardiola var ikke til stede på torsdagens prisutdeling, men i salen satt Haalands far Alfie. Stjernespissen fikk spørsmål om hvem av de to han synes er mest skummel.

– Noen ganger er Pep litt skummel, men det kan faren min være også. Det er uansett noe jeg liker, at Pep roper til meg. Han prøver å få noe inn i hodet mitt som han tror jeg ikke vet. Jeg klager ikke, gliste Haaland.

Regjerende mester Manchester City skal møte RB Leipzig, Røde Stjerne og Young Boys i mesterligaens gruppespill i høst.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Ødegaard-assist på overtid sikret Arsenal-seier

  Etter en spinnvill fotballkamp endte det 4-3 til Arsenal borte mot Luton.

  På overtid av overtiden sto det fremdeles 3-3, men så hentet Martin Ødegaard frem silkefoten. Nordmannen prikket hodet til Declan Rice i feltet, og storsigneringen headet inn seiersmålet.

  Premier League-kampen på Kenilworth Road ble en ordentlig målfest. Gabriel Martinelli åpnet ballet etter 20 minutter, før navnebror Gabriel Osho utlignet fem minutter senere.

  Arsenal ledet omtrent like lenge – om man ser bort fra kvarteret med pause – fra Gabriel Jesus’ 2-1-scoring i 45. minutt og frem til Elijah Adebayos 2-2-mål i 49. minutt.

  Lagene fortsatte å følge hverandre i det timen var spilt, men denne gangen tok Luton ledelsen. Ross Barkley banket ballen i mål, kun for å se at Kai Havertz satte inn 3-3 tre minutter senere.

  Etter Rice sin 4-3-scoring var det ingen tid til å slå tilbake. Arsenal tok de tre poengene, som sørger for at de beholder tabelltoppen i Premier League gjennom runden som fullføres onsdag og torsdag.

  Premier League - Luton Town v Arsenal
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Kjempedrama i OL-jakten: England røk tross 6-0-seier

  England så ut til å ha gjort akkurat nok med 6-0 over Skottland, men på overtid knep Nederland puljeseieren i kvinnenes nasjonsliga og er videre i OL-dansen.

  Det ble klart da Damaris Egurrola sikret nederlandsk 4-0-seier fem minutter ut i tilleggstiden mot Belgia.

  Nederland er klar for sluttspillet i februar etter å ha slått England på målforskjell etter seks puljekamper. Før nettkjenningen til Miedema var det engelske laget videre på flere scorede mål. Begge lag endte på tolv poeng.

  OL-fiaskoen er en stor nedtur for Sarina Wiegman. Den nederlandske landslagssjefen til England skulle ha ledet Storbritannia i Paris-lekene om det hadde blitt billett dit. I stedet så hun se sitt eget hjemland frata henne muligheten.

  Nederland, Frankrike, Tyskland og Spania utgjør finalesluttspillet i nasjonsligaen. De franske kvinnene er allerede OL-klar på hjemmebane, og det betyr at to av de tre andre gruppevinnerne får innpass i lekene. (NTB)

  Nederland-spillerne jubler etter 4-0-scoring mot Belgia i nasjonsligaen
  Foto: GERRIT VAN KEULEN / AFP
 • Elverum avsluttet europasesongen med seier

  Til tross for at Elverum rundet av årets europaliga i håndball med 31-27 over Kadetten Schaffhausen, er det sveitserne som er videre til neste fase.

  Det var allerede klart før tirsdagens kamp at Elverum var uten mulighet til avansement. Kadetten Schaffhausen fra Sveits ledet med fire poeng ned til Elverum på 3.-plass før den siste runden i det innledende gruppespillet.

  Tirsdag endte det til slutt med firemålsseier til Elverum over Kadetten Schaffhausen. Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med seks mål.

  Flensburg-Handewitt avsluttet med kalasseier 42-19 over Lovcen Cetinje og endte på 10 poeng. Kadetten Schaffhausen stoppet på åtte poeng, Elverum fikk seks og Lovcen Cetinje ble poengløse.(NTB)

  Elverum-trener Børge Lund
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal