– Min store drøm

Ramunas Navardauskas stakk fra feltet en mil før mål, og vant i suveren stil i fredagens Tour de France-etappe. Alexander Kristoff ble nummer tre.

Ramunas Navardauskas

Ramunas Navardauskas vant sin første Tour de France etappe fredag.

Foto: Peter Dejong / Ap

Litaueren tok dermed karrierens første Tour de France-seier. Navardauskas stakk fra feltet i en motbakke med ti kilometer igjen til mål og vant i stor stil i innkjøringen mot Bergerac.

– Det var min store drøm å vinne en etappe i Tour de France, og jeg er veldig takknemlig for hjelpen fra alle mine lagkamerater. Alle gjorde som de skulle, sa Navardauskas i et intervju vist på TV 2 etter målgang.

Alexander Kristoff hang godt med i innspurten, men tapte spurten såvidt for John Degenkolb og ble nummer tre tilslutt.

God planlegging

Navardauskas bekreftet da han var i mål at planen var lagt allerede fra starten.

– Ja, det var planlagt. Vi ønsket å få med noen i brudd eller kjøre i den bakken. Normalt sett ville vi kjørt for Tom Slagter, men siden han var i bruddet og gjorde en stor jobb der, så det var utrolig at han fortsatt hadde krefter til å komme og hjelpe meg på toppen av bakken. Det ga meg ekstra motivasjon, for jeg ville ikke skuffe lagkameratene mine, sa den lykkelige rytteren.

En stor seier for Navardauskas som er kjent for å være en god temporytter. Han har vært med på å vinne lagtempo både i Tour de France og Giro d'Italia tidligere, i tillegg til at han også har en individuell seier fra Giro d'Italia.

Kittel tidlig ute

Et brudd med Tom Slagter, Cyril Gautier, Arnaud Gerard, Martin Elmiger og Rein Taaramäe ble sittende foran i en lang periode i fredagens etappe, men ikke lenger foran enn at hovedfeltet hadde god kontroll på utbryterne hele veien.

Feltet hadde nesten hentet dem før en motbakke ti kilometer før mål. Der ble det kjørt så hardt at mange slet med å henge med. Spurtkanonen Marcel Kittel var blant dem som ikke klarte å følge hardkjøret, og dermed var en av Kristoffs tøffeste konkurrenter ute av kampen om etappeseier.

Men litaueren Ramunas Navardauskas stakk av opp mot toppen, og kjørte hardt for å klare å riste av seg feltet, som ikke var raske nok til å organisere en samlet jakt på utbryteren.

Massevelt

Peter Sagan

Peter Sagan veltet litt under tre kilometer før mål.

Foto: Lionel Bonaventure / Ap

Innspurten inn mot målgangen i Bergerac hadde to nitti graders svinger den siste kilometeren, og med mye regn og våte veier, var det fryktet at det ville veltes mot slutten.

Og den profetien gikk i oppfyllelse. I det rytterne kom ut av en sving mindre enn tre kilometer før mål veltet en rekke ryttere. Peter Sagan var blant disse, samt Romain Bardet som ligger på femteplass i sammendraget. Ingen så ut til å være alvorlig skadet, men etappen var ødelagt for de involverte.

De tapte ikke tid i sammendraget, siden velten skjedde med mindre enn tre kilometer igjen til mål.

Den nittende etappen var utpekt på forhånd som en av Alexander Kristoffs to gjenstående sjanser til å vinne nok en etappe i Tour de France. Rytterne skulle sykle 208.5 kilometer fra Maubourguet Pays du Val d'Adour til Bergerac.

Slik skulle det ikke gå, siden Navardauskas stakk av inn mot mål, og vant den nittende etappen. Lørdag skal det kjøres tempoetappe, før det er målgang i Paris søndag.

Siste nytt

 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP
 • Tok omstridt målrekord

  Ronaldo scoret sitt 760. mål i karrieren da Juventus slo Napoli 2-0 i den italienske supercupen. Det gjør ham angivelig til tidens mestscorende på toppnivå.

  Dermed gikk han forbi Bican og tok det de fleste statistikere anerkjenner som den offisielle målrekorden. Den er imidlertid noe omstridt, ettersom den brasilianske storscoreren Pelè selv mener han har rekorden.

  Klubben Pelé spilte for, Santos, mener Brasil-legenden stoppet på 1091 mål for klubben. Om dette skulle stemme må Ronaldo score flere hundre mål til for å ta ham igjen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal