– Min store drøm

Ramunas Navardauskas stakk fra feltet en mil før mål, og vant i suveren stil i fredagens Tour de France-etappe. Alexander Kristoff ble nummer tre.

Ramunas Navardauskas

Ramunas Navardauskas vant sin første Tour de France etappe fredag.

Foto: Peter Dejong / Ap

Litaueren tok dermed karrierens første Tour de France-seier. Navardauskas stakk fra feltet i en motbakke med ti kilometer igjen til mål og vant i stor stil i innkjøringen mot Bergerac.

– Det var min store drøm å vinne en etappe i Tour de France, og jeg er veldig takknemlig for hjelpen fra alle mine lagkamerater. Alle gjorde som de skulle, sa Navardauskas i et intervju vist på TV 2 etter målgang.

Alexander Kristoff hang godt med i innspurten, men tapte spurten såvidt for John Degenkolb og ble nummer tre tilslutt.

God planlegging

Navardauskas bekreftet da han var i mål at planen var lagt allerede fra starten.

– Ja, det var planlagt. Vi ønsket å få med noen i brudd eller kjøre i den bakken. Normalt sett ville vi kjørt for Tom Slagter, men siden han var i bruddet og gjorde en stor jobb der, så det var utrolig at han fortsatt hadde krefter til å komme og hjelpe meg på toppen av bakken. Det ga meg ekstra motivasjon, for jeg ville ikke skuffe lagkameratene mine, sa den lykkelige rytteren.

En stor seier for Navardauskas som er kjent for å være en god temporytter. Han har vært med på å vinne lagtempo både i Tour de France og Giro d'Italia tidligere, i tillegg til at han også har en individuell seier fra Giro d'Italia.

Kittel tidlig ute

Et brudd med Tom Slagter, Cyril Gautier, Arnaud Gerard, Martin Elmiger og Rein Taaramäe ble sittende foran i en lang periode i fredagens etappe, men ikke lenger foran enn at hovedfeltet hadde god kontroll på utbryterne hele veien.

Feltet hadde nesten hentet dem før en motbakke ti kilometer før mål. Der ble det kjørt så hardt at mange slet med å henge med. Spurtkanonen Marcel Kittel var blant dem som ikke klarte å følge hardkjøret, og dermed var en av Kristoffs tøffeste konkurrenter ute av kampen om etappeseier.

Men litaueren Ramunas Navardauskas stakk av opp mot toppen, og kjørte hardt for å klare å riste av seg feltet, som ikke var raske nok til å organisere en samlet jakt på utbryteren.

Massevelt

Peter Sagan

Peter Sagan veltet litt under tre kilometer før mål.

Foto: Lionel Bonaventure / Ap

Innspurten inn mot målgangen i Bergerac hadde to nitti graders svinger den siste kilometeren, og med mye regn og våte veier, var det fryktet at det ville veltes mot slutten.

Og den profetien gikk i oppfyllelse. I det rytterne kom ut av en sving mindre enn tre kilometer før mål veltet en rekke ryttere. Peter Sagan var blant disse, samt Romain Bardet som ligger på femteplass i sammendraget. Ingen så ut til å være alvorlig skadet, men etappen var ødelagt for de involverte.

De tapte ikke tid i sammendraget, siden velten skjedde med mindre enn tre kilometer igjen til mål.

Den nittende etappen var utpekt på forhånd som en av Alexander Kristoffs to gjenstående sjanser til å vinne nok en etappe i Tour de France. Rytterne skulle sykle 208.5 kilometer fra Maubourguet Pays du Val d'Adour til Bergerac.

Slik skulle det ikke gå, siden Navardauskas stakk av inn mot mål, og vant den nittende etappen. Lørdag skal det kjøres tempoetappe, før det er målgang i Paris søndag.

Siste nytt

 • Kristoff og Bystrøm bytter lag

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm forlater UAE-laget etter fire sesonger og skal begge sykle for belgiske Intermarché-Wanty-Gobert neste sesong.

  Det opplyser laget onsdag kveld. Det var TV 2 som først fikk overgangene bekreftet.

  Mens Bystrøm har forpliktet seg til det belgiske laget i to sesonger, har Kristoff i første omgang kun skrevet under for tolv måneder.

  – Det er trygghet for begge parter. Jeg har ikke prestert så bra i år, så det vil jo da være enkelt for dem å bytte meg ut om jeg presterer like svakt neste år. Og om laget ikke fungerer så bra som jeg håper, er det jo enkelt å finne seg et nytt lag med en så kort kontrakt, forklarer Kristoff til TV 2.

  Han og Bystrøm blir lagkamerater med Odd Christian Eiking i sitt nye lag. (NTB)

  NM sykkel fellestart
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Alisson forlenget

  Liverpool-keeper Alisson Becker har skrevet kontrakt med Premier League-klubben til sommeren 2027.

  Stjernemålvakten er sistemann ut i en rekke av Liverpool-profiler som har forlenget sine avtaler med klubben.

  Fabinho skrev tirsdag ny femårsavtale, mens høyrebacken Trent Alexander-Arnold nylig forlenget sin kontrakt til sommeren 2025.

  Alisson
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Kveldskamp for Norge i semifinalen

  Norge spiller senkampen i semifinalen i håndball i Tokyo. Det betyr avkast 14.00 norsk tid fredag.

  Motstander er ROC (russiske utøvere) der flere av spillerne også var med i OL for fem år siden. Da slo Russland Norge i semifinalen på vei mot gull.

  Sverige og Frankrike møtes i den andre semifinalen i Tokyo. Den starter 10.00 norsk tid. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal