NRK Meny

Napolitano skylder på Milram

- Jeg ble presset av en rytter fra Milram, sier Danilo Napolitano, som ble beskyldt av Thor Hushovd for å være "steingal" i innspurten på søndagens Tour de France-etappe.

Danielo Napolitano
Foto: JOEL SAGET / AFP

Artikkelen er flere år gammel.

Italieneren forklarte hendelsen med at Milram-rytteren hadde feilberegnet svingen rett før mål, endret retning og tvunget ham til å bråbremse - en oppbremsing som i sin tur tvang Hushovds opptrekker Brett Lancaster til å bremse kraftig.

Dermed fikk ikke Hushovd god nok plassering i feltet i spurten, og mistet sjansen til å konkurrere med Mark Cavendish om etappeseieren. Hushovd ble nummer fire.

- Jeg lå i Cavendish' kjølvann da uhellet skjedde. Jeg kunne ikke noe for det, sier Napolitano, som selv fikk ødelagt sykkelen sin i sammenstøtet og måtte trille den over målstreken.

- Som en amatør-junior

Både Hushovd selv og Lancaster var mektig irritert på Napolitano etter målgangen. Hushovd omtalte italieneren som steingal, og Lancaster gikk enda lenger.

- Vi hadde Thor på riktig plass, da Napolitano på sin typiske måte bare kjørte rett inn i oss som en fordømt amatør-junior. Det går bare ikke an, sier Cavendish til nyhetsbyrået AP.

Mandag er det en ny relativt flat etappe der det kan gå mot massespurt igjen. Etappen er 196,5 km og går fra La Grande-Motte til Marseille.

Les også: Hushovd på fjerde

Siste nytt

  • Gull og sølv i junior-VM i skyting

    Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad sikret norsk gull i lagkonkurransen på 50 meter liggende under junior-VM i pistol- og rifleskyting.

    Trioen vant klart foran USA og Kina. Med totalt 1859,7 poeng ble samtidig juniorrekorden knust med 4,2 poeng.

    På herresiden ble det norsk lagsølv for Henrik Larsen, Jo-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Haugesund
Etter kamp