NRK Meny
Normal

Napolitano skylder på Milram

- Jeg ble presset av en rytter fra Milram, sier Danilo Napolitano, som ble beskyldt av Thor Hushovd for å være "steingal" i innspurten på søndagens Tour de France-etappe.

Danielo Napolitano
Foto: JOEL SAGET / AFP

Italieneren forklarte hendelsen med at Milram-rytteren hadde feilberegnet svingen rett før mål, endret retning og tvunget ham til å bråbremse - en oppbremsing som i sin tur tvang Hushovds opptrekker Brett Lancaster til å bremse kraftig.

Dermed fikk ikke Hushovd god nok plassering i feltet i spurten, og mistet sjansen til å konkurrere med Mark Cavendish om etappeseieren. Hushovd ble nummer fire.

- Jeg lå i Cavendish' kjølvann da uhellet skjedde. Jeg kunne ikke noe for det, sier Napolitano, som selv fikk ødelagt sykkelen sin i sammenstøtet og måtte trille den over målstreken.

- Som en amatør-junior

Både Hushovd selv og Lancaster var mektig irritert på Napolitano etter målgangen. Hushovd omtalte italieneren som steingal, og Lancaster gikk enda lenger.

- Vi hadde Thor på riktig plass, da Napolitano på sin typiske måte bare kjørte rett inn i oss som en fordømt amatør-junior. Det går bare ikke an, sier Cavendish til nyhetsbyrået AP.

Mandag er det en ny relativt flat etappe der det kan gå mot massespurt igjen. Etappen er 196,5 km og går fra La Grande-Motte til Marseille.

Les også: Hushovd på fjerde

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal