NRK Meny
Normal

Napolitano skylder på Milram

- Jeg ble presset av en rytter fra Milram, sier Danilo Napolitano, som ble beskyldt av Thor Hushovd for å være "steingal" i innspurten på søndagens Tour de France-etappe.

Danielo Napolitano
Foto: JOEL SAGET / AFP

Italieneren forklarte hendelsen med at Milram-rytteren hadde feilberegnet svingen rett før mål, endret retning og tvunget ham til å bråbremse - en oppbremsing som i sin tur tvang Hushovds opptrekker Brett Lancaster til å bremse kraftig.

Dermed fikk ikke Hushovd god nok plassering i feltet i spurten, og mistet sjansen til å konkurrere med Mark Cavendish om etappeseieren. Hushovd ble nummer fire.

- Jeg lå i Cavendish' kjølvann da uhellet skjedde. Jeg kunne ikke noe for det, sier Napolitano, som selv fikk ødelagt sykkelen sin i sammenstøtet og måtte trille den over målstreken.

- Som en amatør-junior

Både Hushovd selv og Lancaster var mektig irritert på Napolitano etter målgangen. Hushovd omtalte italieneren som steingal, og Lancaster gikk enda lenger.

- Vi hadde Thor på riktig plass, da Napolitano på sin typiske måte bare kjørte rett inn i oss som en fordømt amatør-junior. Det går bare ikke an, sier Cavendish til nyhetsbyrået AP.

Mandag er det en ny relativt flat etappe der det kan gå mot massespurt igjen. Etappen er 196,5 km og går fra La Grande-Motte til Marseille.

Les også: Hushovd på fjerde

Siste nytt

 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner