NRK Meny
Normal

Ett steg nærmere Solheim Cup til Norge

Norske golfentusiaster er i ekstase etter å ha fått innvilget ønsket om å utrede muligheten for en norsk Solheim Cup-søknad.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen kan få spille Solheim Cup i Norge om alt går veien. Her fra årets utgave, som «Tutta» var med å vinne for det europeiske laget.

Foto: DAVID CANNON / Afp

– Vi fikk et enstemmig tingvedtak som gjør at vi får jobbe videre med mulighetene for å få Solheim Cup til Norge. Det betyr ikke at vi skal søke ennå, men vi skal i hvert fall undersøke om det er mulig å søke. Det er et enormt steg i riktig retning, sier Finn H. Andreassen, president i golfforbundet, til NRK.no.

Et enstemmig golfting ga styret fullmakt til å fremme en søknad om å arrangere Solheim Cup i 2019.

Verdens største golfturnering

Forbundet har bedt om å få bruke 1,2 millioner kroner for å utrede om det er grunnlag for å fortsette med en søknad. Søndag fikk de ja.

Dermed skal Norges Golforbund opprette en prosjektgruppe som videre skal utrede muligheten for et norsk golfeventyr i 2019.

– Det er enorm medieinteresse, og en enorm mulighet for å synliggjøre golfsporten i Norge. Navnet Solheim kommer faktisk fra Norge. Vi ønsker å ta Solheim Cup tilbake til røttene, forklarer golfforbundets medieansvarlig Tom Gundersen.

– Et Solheim Cup fra Norge vil bli vist i ti ganger så mange land som ski-VM fra Holmenkollen, sier Andreassen.

Det er fire klubber som samarbeider om å få arrangere turneringen. Larvik, Losby, Miklagard og Oslo Golfklubb har tegnet seg på listen over aktuelle arrangører.

Solheim Cup regnes som en av verdens største golfturneringer på kvinnesiden.

Trenger 45 millioner

NGF beskriver Solheim Cup som er virkemiddel for å få 15.000 nye jenter og kvinner ut på norske golfbaner innen 2022.

Arrangementet vil ifølge Norsk Golf koste rundt 90 millioner kroner å arrangere. Norge må dermed skaffe finansiering for rundt 45 millioner kroner innen søknadsfristen ved årsskiftet 2014/2015. Resten finansieres gjennom globale sponsorer som er allerede er knyttet til turneringen.

– Vi må banke på de dører som finnes. Det blir kanskje en blanding av sponsorvirksomhet og andre aktører, sier Andreassen.

Siste nytt

 • Lyn sikret seieren i siste liten

  Lyn sikret seier mot Grand Bodø etter at Linn Huseby scoret fire minutter før full tid, og med det sørget for 2-1. Oppgjøret var dagens første kamp under Toppseriens superhelg-arrangement i Telenor Arena.

 • MLS-klubb tror på Rooney-avtale

  Wayne Rooney nærmer seg en overgang fra Everton til Major League Soccer-klubben DC United. 32-åringen skal ha blitt tilbudt en kontrakt ut 2020-sesongen.

  – Vi er på vår side interessert i Wayne Rooney, sier DC United-trener Ben Olsen.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Syk Tande står over første samling

  Daniel-André Tande står over hoppernes første samling.

  – Han blir ikke med til Innsbruck, hvor vi skal gjennomføre flest mulig hopp. Tande fikk en infeksjon og måtte på antibiotika. Det var ikke alvorlig, men det tok tid, sier trener Alexander Stöckl.

  Hoppuka 2017-18
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: Rapporter fra Vålerenga - Trondheims Ørn
VM rallycross
Toppserien: Vålerenga - Trondheims-Ørn
Toppserien: Superhelg
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Sportssøndag: LSK Kvinner - Avaldsnes
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten