NRK Meny
Normal

Boasson Hagen: – Det nærmer seg

Fem-seks lag jakter på Boasson Hagens underskrift. 27-åringen tar snart en avgjørelse om hvor sykkelfremtiden hans ligger.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er fortsatt usikker på hva framtiden vil bringe.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Edvald på klubbjakt

Edvald Boasson Hagen må snart velge hvilket lag han skal sykle for de neste årene.

Foto: DAVID STOCKMAN / Afp

– Det er fortsatt en stund til det blir skrevet under på noe, men det nærmer seg, forteller Edvald Boasson Hagen selv i et intervju gjort med NRK utenfor Toppidrettssenteret på Sognsvann i Oslo.

Boasson Hagens manager, Birger Hungerholdt, er på plass i Tour de France for å snakke med forskjellige lag om framtiden til Boasson Hagen, ettersom kontrakten hans med Team Sky går ut etter sesongen.

Hungerholdt fortalte i går at hele fem-seks lag fortsatt var aktuelle, inkludert dagens arbeidsgiver.

– Det er bra at det er stor interesse. Det er alltid godt å ha mye tilbud, så må jeg bare klare å plukke ut det riktige laget og gjøre det som føles riktig, sier Boasson Hagen selv.

Et scenario som ble trukket fram i går er at Boasson Hagens venn og treningskamerat, Lars Petter Nordhaug kommer tilbake til Team Sky.

– Det hadde vært gøy å kjøre med Lars Petter igjen, men det er ikke det som bestemmer hvor jeg havner. Hvis han er der, og jeg blir så er det veldig bra, sier han.

Trenger et mer samkjørt lag

Gino van Oudenhove jobbet med Boasson Hagen i flere år, og mener Boasson burde velge det laget der mulighetene hans er størst.

I et intervju med NRK trekker han fram Tom Boonen og den rollen han har i Quick Step som et forbilde.

Boonen får kjøre med de samme hjelperytterne hele våren, og har dermed et bedre samkjørt lag under klassiskersesongen.

Det samme ansvaret får ikke Boasson Hagen i Team Sky, og dermed kan det være en mulighet med et klubbytte. Samtidig mener sportsdirektøren i Team Joker at det viktigste er at Boasson gjør det han selv har mest lyst til.

Edvald Boasson Hagen kan komme til å fornye kontrakten med Sky og få med seg Lars Petter Nordhaug. Hvilket lag Boasson Hagen skal sykle for framover, skulle vært avklart før Tour de France, men det jobbes fortsatt med flere alternativer.

Birger Hunderholdt forteller at mange lag er interesserte i Edvald Boasson Hagen.

Imponert over Kristoff

Edvald Boasson Hagen

Boasson Hagen har selv mange gode minner fra Tour de France, men må se årets ritt fra sofaen. Her feirer han seieren på 17. etappe i 2011.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

Edvald Boasson Hagen stiller ikke i årets Tour de France på grunn av skade, og må finne seg i å følge med på TV i et ritt der Alexander Kristoff nå er eneste nordmann.

Kristoff har imidlertid slitt mye med mageproblemer de siste dagene, og det er et problem også Boasson Hagen har hatt, særlig tidligere i karrieren.

– Det er vanskelig å beskrive hvordan det er. Du kan tenke deg selv om du har problemer med magen og skal gjøre noe som helst. Bare å være på en vanlig jobb er tungt, og å skulle sitte på sykkelsetet i mange timer, det er tøft. Det er vanskelig å beskrive den følelsen, du kan prøve selv, smiler han.

Trenger ingen tips

Selv om han har vært i samme situasjon mange ganger selv, særlig tidlig i karrieren, har han ingen gode råd til kollegaen.

– Nei, han har et bra støtteapparat og vet hva han skal gjøre, men han må bare prøve å få i seg næring og ta til seg det. Hvis ikke kroppen vil så er det vanskelig, men det er imponerende at han har kommet seg gjennom til nå, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen sier at han håper hviledagen han hadde tirsdag har hjulpet Alexander Kristoff på hans videre ferd i rittet.

– Jeg er imponert over at han har kommet seg gjennom og så får jeg håpe at han er frisk og får næring nå, for han trenger det mot slutten også, sier han.

Trener heller enn å se på TV

Boasson Hagen er skadet, og derfor ikke med i Tour de France, noe han tar med fatning, selv om han gjerne skulle vært med i sommeren store ritt.

– Jeg har ikke vært hjemme i juli de siste fire årene, men nå får jeg trent. Jeg skulle gjerne vært i Frankrike, det er mer sirkus, og mer moro der. Det er ikke normalt at jeg skal være her, men sånn er det, så da får jeg bare kose meg med sommeren i Norge, sier han og røper samtidig at han ikke er den ivrigste TV-seeren.

– Jeg ser på noen avslutninger og mer hvis været er dårlig, men det er ikke sånn at jeg spikrer meg foran TV-en. Da er jeg heller ute og trener, men det er gøy å se avslutningen om det er en interessant etappe, avslutter han.

Siste nytt

 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet