Hopp til innhold

Nadim forsvarer rollen som VM-ambassadør: – Hadde gjort det gratis

Den danske landslagsspilleren Nadia Nadim (34) høster mye kritikk for sin deltakelse i å fremme fotball-VM i Qatar. Hun sier at hun ville gjort jobben gratis.

1. april kom det fram at 34-åringen hadde takket ja til en velbetalt jobb for Qatar-arrangøren. Flere andre sportspersonligheter har tilsvarende avtaler.

Mesterskapet i Qatar har fått mye kritikk på grunn av synet på menneskerettigheter og forholdene for migrantarbeidere i landet.

Nadim svarte på kritikken under et pressemøte i forbindelse med en treningsleir med landslaget mandag. Der uttrykte hun forståelse og ville gjerne forklare hvorfor hun takket ja.

– Jeg er født i regionen, og jeg vet hvordan forholdene er for blant annet kvinner. Jeg har brukt fotballen som en plattform hele livet mitt, sa Nadim.

– Det er samme konsept nå, bare for et større publikum. Det var en «no-brainer», fortsatte 34-åringen.

Nadim ville ikke svare på hvor godt betalt hun får for arbeidet, og la til at hun har betalt for sine reiser til VM-landet selv.

– Det er et dumt spørsmål. Jeg får penger for det, men det handler ikke om penger. Jeg hadde gjort det gratis, sa hun og fortsatte:

– Det er en god mulighet til å utgjøre en forskjell. At vi står her og snakker om det er et skritt i riktig retning. (NTB)

Kampen Norge - Danmark under EM fotball kvinner. (0-1)
Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

 • Økokrim håper på snarlig løsning i Besseberg-saken

  Etterforskningen av tidligere skiskyttertopp Anders Besseberg, som er siktet for grov korrupsjon, pågår fortsatt. – Tidkrevende, sier Økokrim.

  – Saken er fortsatt er under etterforskning. Det er tidkrevende blant annet fordi det er behov for å innhente informasjon fra flere land. Økokrim håper å sluttføre etterforskningen om ikke altfor lang tid, men det er vanskelig å gi noe presist tidsanslag, skriver førstestatsadvokat og påtaleansvarlig Marianne Djupesland i en epost til NTB.

  Besseberg, tidligere mangeårig president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), havnet i hardt vær etter at en uavhengig granskingsrapport i februar 2021 anklaget ham for å ha latt seg kjøpe for å beskytte russiske interesser. Det skal ha skjedd gjennom verdifulle gaver i form av klokker, jaktturer og prostituerte.

  I juni skrev VG at Økokrim hadde gjennomført flere vitneavhør over video i etterforskningen av Besseberg. Det skjedde i et lukket rettsmøte i Oslo tingrett, hvor 76-åringen selv var til stede.

  Besseberg risikerer også straffeforfølgelse fra IBUs uavhengige integritetsenhet (BIU). Konklusjonen fra den etterforskningen har også latt vente på seg. NTB har ikke lyktes å få en kommentar fra BIU fredag.

  I tillegg er Besseberg under etterforskning i Østerrike for bedrageri og brudd på dopingloven, ifølge TV 2.

  76-åringen har via sin advokat tilbakevist alle anklagene og nekter straffskyld. (NTB)

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting. Besseberg.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Strandberg starter mot Tromsø søndag

  Landslagsstopper Stefan Strandberg får sin Vålerenga-debut etter overgangen. Det gjør også Torgeir Børven, opplyser trener Dag-Eilev Fagermo.

  – Ja, begge spiller fra start mot Tromsø, sier Fagermo til Dagsavisen, som bivånet fredagens trening.

  Strandberg har fortsatt til gode å være i troppen til Vålerenga siden han ble klar for klubben. Børven fikk sin debut som innbytter mot HamKam (1-1) sist helg. (NTB)

  Trening landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Bekrefter at Casemiro vil til Manchester United

  Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti opplyste på en pressekonferanse fredag at midtbanespilleren Casemiro ønsker seg vekk fra klubben.

  – Jeg har snakket med Casemiro. Han vil prøve en ny utfordring. Jeg forstår hans valg, sa Ancelotti, ifølge NTB.

  – Forhandlingene pågår, men han har bestemt seg for å forlate Real Madrid, sa Ancelotti om Manchester United-interessen.

  Casemiro
  Foto: Antonio Calanni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste