Hopp til innhold

Nadim forsvarer rollen som VM-ambassadør: – Hadde gjort det gratis

Den danske landslagsspilleren Nadia Nadim (34) høster mye kritikk for sin deltakelse i å fremme fotball-VM i Qatar. Hun sier at hun ville gjort jobben gratis.

1. april kom det fram at 34-åringen hadde takket ja til en velbetalt jobb for Qatar-arrangøren. Flere andre sportspersonligheter har tilsvarende avtaler.

Mesterskapet i Qatar har fått mye kritikk på grunn av synet på menneskerettigheter og forholdene for migrantarbeidere i landet.

Nadim svarte på kritikken under et pressemøte i forbindelse med en treningsleir med landslaget mandag. Der uttrykte hun forståelse og ville gjerne forklare hvorfor hun takket ja.

– Jeg er født i regionen, og jeg vet hvordan forholdene er for blant annet kvinner. Jeg har brukt fotballen som en plattform hele livet mitt, sa Nadim.

– Det er samme konsept nå, bare for et større publikum. Det var en «no-brainer», fortsatte 34-åringen.

Nadim ville ikke svare på hvor godt betalt hun får for arbeidet, og la til at hun har betalt for sine reiser til VM-landet selv.

– Det er et dumt spørsmål. Jeg får penger for det, men det handler ikke om penger. Jeg hadde gjort det gratis, sa hun og fortsatte:

– Det er en god mulighet til å utgjøre en forskjell. At vi står her og snakker om det er et skritt i riktig retning. (NTB)

Kampen Norge - Danmark under EM fotball kvinner. (0-1)
Foto: Berit Roald / NTB

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste