Hopp til innhold

Nådeløs Lunde etter svensk mareritt: – En av de dårligste seriene jeg har sett

HOLMENKOLLEN (NRK): Tiril Eckhoff stakk av med en imponerende sprintseier i Holmenkollen da søstrene Öberg gikk på en kjempesprekk.

Evira Öberg og Ola Lunde

Det endte altså til slutt med norsk seier da Tiril Eckhoff slo Lisa Theresa Hauser med få sekunder. Med fredagens seier tangerte hun Tora Bergers 28 verdenscupseire.

– Det er faktisk litt stort, sier Eckhoff før hun bryter ut i latter.

Men hun innrømmer at hun har tenkt litt på rekorden.

– Tora har vært forbildet mitt, og å komme på høyde med henne er stort, sier hun.

De svenske konkurrentene fikk det imidlertid knalltøft i Holmenkollen. Spesielt verdenscup-konkurrent for Marte Olsbu Røiseland, Elvira Öberg, hadde en meget vanskelig dag på jobben.

Tiril Echkhoffs fremtid avgjøres snart av henne selv, kanskje var dette siste gang hun passerte målstreken i Holmenkollen.

Tiril Echkhoffs fremtid avgjøres snart av henne selv, kanskje var dette siste gang hun passerte målstreken i Holmenkollen.

– Det er faktisk en av de dårligste seriene jeg har sett, sa Ola Lunde.

– Hun er i ferd med å gi bort verdenscupseieren totalt til Røiseland, kommenterer NRKs Andreas Stabrun Smith.

Før dagens konkurranse snakket de fleste om deres duell. De kjemper om å vinne verdenscupen sammenlagt denne helga, og det kunne knapt gått verre for Öberg.

– Oppfattet vinden helt feil

Svensken leverte en meget svak liggende skyting, der det endte med tre bom.

Dermed var hun ute av seierskampen i Holmenkollen nærmest før det hadde kommet ordentlig i gang.

Til slutt var det flere løpere som havnet mellom Öberg og Røiseland. Nå blir det også tøft for svensken å vinne verdenscupen sammenlagt.

– Jeg synes det blåste mye. Jeg blir ganske usikker og bommer på første og justerer. Så bommer jeg på de to neste. Jeg justerte feil, og jeg oppfattet vinden helt feil, enkelt og greit. Det var tøft med den starten. Man får ikke noe gratis i sporet, så det var definitivt ikke starten jeg ville ha, sier Öberg til NRK.

– Jeg har vært trøtt denne uken, for det er en lang sesong. Det er slitsomt, men med tre bom, så taper jeg ikke for mange plasseringer, og det er bra, sier hun.

Kjempetabbe av Tandrevold

Søster Hanna Öberg endte også opp med for mange bom. Det ble hele fire bom på liggende skyting.

– Det var skikkelig dårlig, og det var veldig vanskelig. Det ble ikke mye poeng i dag, så jeg får prøve å ta så mange som mulig i morgen, sier hun.

Men det var ikke bare svenskene som fikk det tøft. Ingrid Landmark Tandrevold rotet det litt til da blinken ikke var kjørt opp på stående skyting. Lunde forklarte underveis at det er løperen selv sitt ansvar å sørge for at blinken er kjørt opp.

– Dette er en tabbe av Tandrevold, fastslo Andreas Stabrun Smith.

Tandrevold ble stående lenge på stanplass. Hun ladet og så klar ut, men begynte å vinke og signalisere at noe var galt.

Tandrevold ble stående lenge på standplass. Hun ladet og så klar ut, men begynte å vinke og signalisere at noe var galt.

Med det havnet Tandrevold langt bak pallplassene, og dermed en skuffende dag for hennes del.

– Jeg ser at blinken ikke har gått opp. Jeg rekker opp hånda, men det jeg vet nå, er at det jeg burde ha gjort var å ta ut magasinet for å bytte skive, sier Tandrevold til NRK.

– Jeg vet at det på papiret er min feil, men det er kjipt å ødelegge to løp på at blinken ikke er trukket opp. Det er min egen feil, påpeker hun og sikter til jaktstart som løp det andre løpet.

Den norske skiskytteren forteller at hun så at skiven ikke var trukket opp, men hun ville stå bak ryggen til forrige person og regnet med at skiven ville bli trukket opp.

– Man tenker ikke sånn kjemperasjonelt, sier Tandrevold

– Jeg burde byttet skive med en gang, men det eneste man føler er at sekundene bare går.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste