Nådeløs Deila etter ny VIF-nedtur: – Mitt ansvar

Etter ferien har Vålerenga tatt to poeng på fire kamper. Etter søndagens tap mot Haugesund var trener Ronny Deila knallhard mot seg selv og eget lag.

Eliteserien fotball 2019: Vålerenga - Haugesund

HARD DOM: Ronny Deila var veldig tydelig om hva han mente om lagets prestasjon etter Haugesund-kampen.

– Det var en meget dårlig prestasjon. Det vi driver med i dag er ikke i nærheten av godt nok, er dommen fra Deila.

Vålerenga fikk en knallstart på kampen mot Haugesund. Herolind Shala sendte hjemmelaget i føringen allerede etter to minutters spill. Resultatet stod seg til pause, men etter hvilen tok Haugesund mer over.

Først utlignet Niklas Sandberg til 1–1 på vakkert vis. Etter 64 minutter avgjorde Haugesund-ving Kristoffer Velde kampen med sin 2-1-skåring.

– Vi sprekker opp i andre omgang og detter sammen. Det vi har gjort de fire siste kampene er ikke bra nok. Det er mitt ansvar, og jeg er veldig skuffet og lei meg på alles vegne, understreker Deila overfor NRK.

– Var det årsverste av Vålerenga?

– Ja, det var det. Det er på Bærum-nivå, sier Deila, og sikter til cuptapet mot 2. divisjonslaget Bærum.

– Dumt å prate om medalje

Etter en ganske god vårsesong, har Vålerenga levert meget svakt etter ferien. På de siste fire kampene står laget med to poeng. Kristiansund, Strømsgodset, Stabæk og Haugesund har vært motstanderne.

Etter 18 serierunder ligger Oslo-klubben på en sjetteplass. Det er åtte poeng opp til Odd på tredjeplass.

– Det er bare dumt å prate om medalje, fastslår Deila.

Uenig med sjefen

Vålerenga-profil Aron Dønnum var langt nede etter tapet.

– Det er ræva. Luften går litt ut av oss når det blir 1-1, og så slutter vi å gjøre tingene vi skal gjøre, sier 21-åringen.

Eliteserien fotball 2019: Vålerenga - Kristiansund (1-1).

LANGT NEDE: Aron Dønnum.

– Hvordan var stemningen i garderoben etter kampen?

– Det sier seg selv at den ikke var god, svarer en ordknapp Dønnum.

I motsetning til Deila, mener kantspilleren det fortsatt er mulighet for medalje i årets eliteserie.

– Så tett som det er i denne serien, kan vel ingen glemme å komme seg oppover på tabellen. Vi må bare fortsette å jobbe, vi kan ikke grave oss ned.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».