NRK Meny
Normal

Nadal: - Nervene er borte

Nå er spanjolen er klar for å briljere i Roland Garros.

Rafael Nadal er en av verdens beste tennisspillere. Nå er han klar for å imponere i French Open

Rafael Nadal er en av verdens beste tennisspillere. Nå er han klar for å imponere i French Open

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

Tennisstjernen Rafael Nadal (27) har hatt en tøff oppkjøring til French Open. Middelmådige resultater i Monte Carlo, Roma, Madrid og Barcelona nylig ga verdenseneren grunn til å tvile på seg selv.

– Jeg avsluttet greit i Madrid og Roma, men jeg var ikke fornøyd med prestasjonene mine i hverken Monte Carlo eller Barcelona, sa Nadal på en pressekonferanse i ettermiddag.

Nå er derimot Nadal ved godt mot og ser positivt på turneringen som starter i Frankrike på søndag.

Etter de siste turneringene har jeg blitt bedre og bedre, sa Nadal.

Klar for å slå tilbake

Nadal er ansett som en av verdens beste tennisspillere, med blant annet 13 «Grand Slam»-titler og en OL-medalje fra Beijing på CV'en.

Tennistalentet har også 59 seiere og kun ett tap siden hans første Roland Garros-turnering i 2005.

I åpningskampen på søndag møter han den amerikanske veteranen Robby Ginepri (31). Da er Nadal klar for å glemme tidligere skuffelser og å gi alt i håp om å sikre seg sin niende seier i French Open.

– Jeg føler at jeg er i veldig god form. Jeg vet hvordan jeg ligger an og har ingen grunn til bekymring, sa tennisstjernen.

Ikke lenger favoritt

Nadal har vært en favoritt i tennismiljøet i flere år. I år derimot, har den serbiske spilleren Novak Djokovic (27) kommet på banen som storfavoritt og er ute etter sin første triumf i Paris.

Djokovic tar imidlertid ikke lett på å møte Nadal på tennisbanen. Etter å ha vunnet over spanjolen i Roma tidligere denne måneden var likevel han ydmyk overfor Nadal.

– Å spille mot Rafa er alltid en tøff utfordring, sa Djokovic i en pressekonferanse rett etter å ha seiret over Nadal.

Roland Garros starter førstkommende søndag og spilles frem til 8. juni i Paris.

Siste nytt

 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Linnes sin trener fikk sparken

  Martin Linnes sin trener i tyrkiske Galatasaray, Igor Tudor, har fått sparken. Tudor var nordmannens 4. trener i Tyrkia. Linnes sa tidligere i år til Glåmdalen at han følte seg verdsatt av Tudor, og har regelmessig fått tillit på backen.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Vålerenga henter Malmö-midtstopper

  Uruguayaneren Felipe Carvalho har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. 24-åringen kommer fra svenske Malmö. Det bekrefter Vålerenga på sitt nettsted mandag.

  Carvalho
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal