Hopp til innhold

Nadal varsler karriereslutt i 2024

Den spanske tennisstjernen Rafael Nadal (36) varsler onsdag på en pressekonferanse at han trolig gir seg etter 2024-sesongen.

– Ambisjonen er å ta en liten pause og gi meg muligheten til å nyte neste år, som trolig blir min siste på den profesjonelle touren, sier Nadal.

Spanjolen sliter for øyeblikket med en skade og vet ikke når han er tilbake. Han åpner opp for kanskje å spille Davis Cup med Spania mot slutten av årets sesong.

Det vil si at han ikke får muligheten til å forsvare tittelen fra Roland-Garros, der han i fjor slo Casper Ruud i finalen og totalt har vunnet 14 ganger.

Det er første gang siden 2004 turneringen spilles uten spanjolen som en del av startfeltet.

Nadal er tennisspilleren med flest Grand Slam-titler i historien, sammen med Novak Djokovic. De har vunnet 22 stykker hver. I tillegg til de 14 fra Paris, har Nadal også vunnet Australian Open (2), Wimbledon (2) og US Open (4).

FILE PHOTO: Australian Open
Foto: CARL RECINE / Reuters

Siste nytt

 • So knuste Carlsen i Toronto

  Magnus Carlsen tapte for amerikanske Wesley So i Champions Chess Tour-sluttspillet. Nordmannens står med ett nederlag etter fem runder.

  Duellen måtte avgjøres i armageddon etter to remis-partier, hvor So knuste sin norske motstander. Etter 60 trekk ga Carlsen seg.

  I neste runde skal Carlsen møte franske Maxime Vachier-Lagrave.

  Det er de åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer som nå er samlet fysisk i Canada. Carlsen har vunnet tre av dem og topper poenglista suverent.

  Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene.

  Kampen om finaletittelen er lagt til fredag og lørdag. Carlsen vant CCT-sluttspillet i fjor. (NTB)

  Magnus Carlsen under Norway Chess 2023 som holdes i Finansparken i Stavanger.
  Foto: NTB
 • Rivaloppgjør i Belgia uten bortefans til 2025

  Ingen bortesupportere får komme inn på stadion under oppgjørene mellom Standard Liege og Anderlecht i belgisk fotball i flere år fram i tid.

  Klubbene opplyser om beslutningen i sine mediekanaler mandag.

  Siden 2017 har fire kamper mellom lagene blitt stoppet grunnet supportertrøbbel. Sist torsdag skjedde det i åttedelsfinalen i cupen. I etterkant har klubbene måttet ta grep for å hindre at slikt skjer igjen.

  «Til tross for sikkerhetstiltak, endte «Clasico» med vold og store materialistiske ødeleggelser», heter det i uttalelsen mandag.

  Dermed har de bestemt at ingen bortefans får komme inn på stadion i kampene mellom lagene i hvert fall fram til slutten av 2024/25-sesongen. (NTB)

  Standard Liege - Anderlecht
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Mer trøbbel for Manchester United - stjerner syke

  Verken Marcus Rashford eller Anthony Martial var å se på mandagens Manchester United-trening. Det er dårlig nytt før tirsdagens skjebnekamp mot Bayern München i Mesterligaen.

  Ifølge flere journalister som er tett på de røde djevlene, deriblant Andy Mitten, glimret både Rashford og Martial med sitt fravær på mandagens økt. Årsaken skal være sykdom.

  Martial spilte fra start da Manchester United ble ydmyket hjemme mot Bournemouth lørdag ettermiddag. Rashford kom inn fra benken inn 0-3-tapet.

  Tirsdag skal Uniteds Mesterliga-skjebne besegles. De må slå Bayern München i den siste gruppespillskampen, og samtidig håpe på poengdeling i oppgjøret mellom FC København og Galatasaray.

  FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Manchester City
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal