Nadal vant lang finale

Rafael Nadal vant finalen mot Roger Federer i Australian Open, men det måtte fem sett til.

Rafael Nadal
Foto: MICK TSIKAS / REUTERS

Kampen ble akkurat så jevn og spennende som en grand slam-finale mellom tennisens to store frontfigurer skal være.

Kampen varte i fire timer og 23 minutter i heten i Melbourne.

Den reelle avgjørelsen falt tidlig i femte sett. Da brøt Nadal Federers serve og gikk opp til 3-1. Den lot han aldri gå fra seg.

Nadals seierssifrer ble 7-5, 3-6, 7-6 (7/3), 3-6, 6-2.

Nadals sjette

Dermed ble det ikke noen 14. grand slam-tittel til sveitseren. I stedet tok Nadal sin sjette, og den tredje på rado over Federer.

Kampen ble morsom, preget av lange og gode ballvekslinger, og av brudd hele tiden. Bare i første sett brøt Federer Nadals serve to ganger, men Nadal brøt tre, og vant 7-5.

Men Federer slo tilbake. Nadal brøt tidlig, men Federer brøt umiddelbart tilbake, og avgjorde med nytt brudd til 5-2. Han vant til slutt 6-3.

Reddet seks break-baller

I det tredje reddet Nadal seks break-baller før han selv vant det jevne settet på tiebreak etter en dobbelfeil fra Federer.

Fjerde sett gikk klart til Federer. Han svgjorde da Nadal misset på et forehand-slag. Federer vant 6-3, og kampen gik til et femte sett.

Det ble nesten et antiklimaks etter de fire foregående. Da Nadal brøt til 3-1, virket alt avgjort. Og da han igjen brøt i siste sett - han avgjorde på sin andre matchball - var alt over.

Følelsene overtok

Det var sterke følelser på begge sider etter den harde bataljen.

Roger Federer tapte for Nadal i Australian Open

Roger Federer gråt etter at han tapte for Nadal i Australian Open

Foto: DARREN WHITESIDE / REUTERS

- Gud, dette tar livet av meg, hulket Federer mens tårene spratt.

Etter en liten pause greide han å snakke.

- Gratulerer, Rafael. Du er helt utrolig og ubeskrivelig, og du fortjente å vinne. Igjen spilte du en fantastisk finale, sa han.

Nadal sparte ikke på rosen da det var hans tur til å snakke.

- Beklager, Roger. Jeg vet akkurat hvordan du føler deg nå. Det er hardt og tøft, men husk at du er av de beste spillerne i historien. Det har du bevist, sa Nadal, mens Federer sto ved siden av med tåresprengte øyne.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal