NRK Meny
Normal

Nadal vant lang finale

Rafael Nadal vant finalen mot Roger Federer i Australian Open, men det måtte fem sett til.

Rafael Nadal
Foto: MICK TSIKAS / REUTERS

Kampen ble akkurat så jevn og spennende som en grand slam-finale mellom tennisens to store frontfigurer skal være.

Kampen varte i fire timer og 23 minutter i heten i Melbourne.

Den reelle avgjørelsen falt tidlig i femte sett. Da brøt Nadal Federers serve og gikk opp til 3-1. Den lot han aldri gå fra seg.

Nadals seierssifrer ble 7-5, 3-6, 7-6 (7/3), 3-6, 6-2.

Nadals sjette

Dermed ble det ikke noen 14. grand slam-tittel til sveitseren. I stedet tok Nadal sin sjette, og den tredje på rado over Federer.

Kampen ble morsom, preget av lange og gode ballvekslinger, og av brudd hele tiden. Bare i første sett brøt Federer Nadals serve to ganger, men Nadal brøt tre, og vant 7-5.

Men Federer slo tilbake. Nadal brøt tidlig, men Federer brøt umiddelbart tilbake, og avgjorde med nytt brudd til 5-2. Han vant til slutt 6-3.

Reddet seks break-baller

I det tredje reddet Nadal seks break-baller før han selv vant det jevne settet på tiebreak etter en dobbelfeil fra Federer.

Fjerde sett gikk klart til Federer. Han svgjorde da Nadal misset på et forehand-slag. Federer vant 6-3, og kampen gik til et femte sett.

Det ble nesten et antiklimaks etter de fire foregående. Da Nadal brøt til 3-1, virket alt avgjort. Og da han igjen brøt i siste sett - han avgjorde på sin andre matchball - var alt over.

Følelsene overtok

Det var sterke følelser på begge sider etter den harde bataljen.

Roger Federer tapte for Nadal i Australian Open

Roger Federer gråt etter at han tapte for Nadal i Australian Open

Foto: DARREN WHITESIDE / REUTERS

- Gud, dette tar livet av meg, hulket Federer mens tårene spratt.

Etter en liten pause greide han å snakke.

- Gratulerer, Rafael. Du er helt utrolig og ubeskrivelig, og du fortjente å vinne. Igjen spilte du en fantastisk finale, sa han.

Nadal sparte ikke på rosen da det var hans tur til å snakke.

- Beklager, Roger. Jeg vet akkurat hvordan du føler deg nå. Det er hardt og tøft, men husk at du er av de beste spillerne i historien. Det har du bevist, sa Nadal, mens Federer sto ved siden av med tåresprengte øyne.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale