NRK Meny
Normal

Nadal: – Jeg var så heldig

Etter en dårlig start tok Rafael Nadal seg videre til semifinalen i Autralian Open etter en kamp han mente alt kunne skje.

Rafael Nadal

Rafael Nadal tok seg videre i Australian Open etter en tøff kamp mot bulgarske Grigor Dimitrov natt til onsdag norsk tid.

Foto: JASON REED / Reuters

– Jeg var så heldig. Ved et setpoint misset han på én forehand, som egentlig var lett. Og så gjorde han det samme på mitt setpoint. Jeg følte at alt kunne skje, jeg led mye gjennom kampen, sier spanjolen til avisen The Mirror.

Sliter med blemmer

Siden seieren over Kei Nishikori i turneringens fjerde runde har Nadal nemlig slitt med blemmer i hendene. Under dagens kamp var rekkerthånden hans godt bandasjert, og spanjolen innrømmer at han hadde det vondt.

– Jeg kjente det spesielt på serven, da kjennes det ut som om jeg mister rekkerten. Resten går greit, sa han etter kampen.

Måtte slite

Bulgarske Grigor Dimitrov ble overraskende tøff for spanjolen da de møttes i kvartfinalen natt til onsdag. For første gang i turneringen måtte Nadal avgi sett, og resten av den tre og en halv time lange kampen måtte han slite for poengene. Til slutt endte kampen 3-6, 7-6 (7-3), 7-6 (9-7), 6-2.

(Saken fortsetter under bildet)

Grigor Dimitrov

Bulgarske Grigor Dimitrov ga Nadal overraskende tøff motstand.

Foto: PAUL CROCK / Afp

Toppseedede Nadal ber tennisverden se opp for 22-åringen som ga ham skrekken i kvartfinalens første sett.

– Hvis han fortsetter å spille slik som dette, og med normal progresjon, så vil han bli veldig tøff å slå etter hvert, sier spanjolen som synes bulgareren har likheter med Roger Federer, ifølge The Independent.

– Han har alt som skal til for å bli en stor tennisspiller, sier han.

I semifinalen møter Nadal vinneren av kampen mellom Roger Federer og Andy Murray, som spilles onsdag formiddag norsk tid. I den andre semifinalen møtes tsjekkeren Tomas Berdych og sveitseren Stanislas Wawrinka

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka