Nadal slått ut av Murray

Briten Andy Murray gjorde det umulige mulig.

Andy Murray
Foto: NICK LAHAM / AFP

Rafael Nadal

Nadal ute av US Open.

Foto: NICK LAHAM / AFP

Han slo førsteseedede Rafael Nadal i semifinalen i US Open søndag og er klar for finale mot Roger Federer.

I kampen som måtte avbrytes på grunn av den tropiske stormen Hanna, endte det med 6-2, 7-6 (7-5), 4-6, 6-4 seier til briten som er klar for sin første grand Slam-finale.

Han er sjetteranket i turneringen. Murray hadde vunnet de første settene og ledet 3-2 i det tredje settet da kampen ble avbrutt lørdag på grunn av det kraftige regnværet.

Nadal kom tilbake og vant det tredje settet etter at kampen kom i gang igjen søndag, men det hjalp ikke stort, for briten tok hjem fjerde sett og kampen.

Nå satser Murray på å bli den første briten til å vinne en majorturnering i tennis siden Fred Perry klarte det i 1936. Mandag står Murray foran en minst like tøff kamp mot Federer som har vunnet US Open de siste fire årene.

Siste nytt

 • De norske hopperne skuffet

  Det ble skuffende norsk hoppdag i russiske Nizjnij Tagil. Samtlige av de norske hopperne var ute av medaljekampen allerede før finaleomgangen. Daniel-André Tande hoppet best av de norske i første omgang med et hopp på 124, men hopper ti meter svakere i andre omgang. Han var tydelig misfornøyd med sin egen prestasjon. Marius Lindvik klinket til i andre omgang med et kjemphopp på 130 meter og hopper seg opp flere plasser på resultatlista. Han ble til slutt beste nordmann på en 12. plass. På plassen bak finner vi Johann Forfang. Robert Johansson hoppet langt i første omgang, men falt. Dermed havnet han til slutt på en sammenlagt 25. plass etter to hopp. Robin Pedersen ble til slutt nummer 17.

  NM Hopp 2019: Normalbakke Kvinner / Menn
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Klæbo går ikkje stafetten

  Både Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen står over verdscupstafetten i morgon. Det same gjer dagens vinnar Aleksandr Bolsjunov. På Noregs fyrstelag går Pål Golberg, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh. For kvinnene har Heidi Weng fått ankeretappen ho eigentleg ikkje vil ha. Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug går dei tredje fyrste etappene. På Noregs andrelag går Lotta Udnes Weng, Helene Fossesholm, Ragnhild Haga og Tiril Udnes Weng. På mennenes andrelag går Niklas Dyrhaug, Mattis Stenshagen, Simen Hegstad Krüger og Vebjørn Turtveit.

  5u0WF4filmQ Klæbo
  Foto: Terje Pedersen
 • Næss ble nummer 11

  Ole Bjørnsmoen Næss fra Tynset ble nummer 11 på lørdagens 10.000 meter i den Kasakhstanske hovedstaden Nur Sultan. Han klokket inn på tiden 13.33.9. Nederlandske Patrick Roest vant løpet på 12.59.4.

  Lorentzen Heerenveen.
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal