NRK Meny
Normal

Nadal seiler videre

Rafael Nadal hadde små problemer med å slå seg til nok en finalen i Det åpne franske tennismesterskapet på Roland Garros. I finalen møter han Roger Federer.

Rafael Nadal

Så glad ble Rafael Nadal etter at han vant semifinalen fredag.

Foto: Michel Euler / Ap

Spanske Nadal behøvde bare tre sett mot britiske Andy Murra for å sikre seg en ny finale på Roland Garros, og han har nå muligheten til å tangere Bjørn Borg hvis han vinner på søndag. Svensken står med seks triumfer i Paris.

Smertestillende

Murray har de siste dagene brukt smertestillende piller etter at han vred ankelen i kampen mot tyske Michael Berrer i tredje runde. Han har likevel kommet seg til semifinale, men mot grusspesialisten Nadal ble det stopp.

- Andy er en fantastisk spiller som snart fortjener å vinne en Grand Slam, sa Nadal etter kampen.

- Jeg reddet flere breakballer i avgjørende øyeblikk. Forholdene var heller ikke lette ettersom vinden forandret retning hele tiden, sa han videre.

Nadal spilte ikke helt opp mot sitt beste. Han tillot tre servegjennombrudd fra Murray, men gjorde det godt igjen ved å bryte britens serve seks ganger. Det holdt til seier med settsifrene 6-4, 7-5, 6-4.

Kun et tap

Med seieren er 24-åringen oppe i 50 totalt i Roland Garros. Bare en gang er han slått. Det var av svenske Robin Söderling i kvartfinalen i 2009.

I finalen kan Nadal uansett vente seg tøff motstand. Nummer to og tre i verden, Novak Djokovic og Roger Federer, gjør opp om den siste plassen fredag kveld.

Møter Federer

Roger Federer

Roger Federer jubler over seiere.

Foto: JACQUES DEMARTHON / Afp

I søndagens finale er det Roger Federer som står på den andre siden av nettet.

Sveitseren vant en thriller av en kamp mot formspilleren Novak Djokovic. Serberen sto med 41 kamper på rad uten tap og mistet dermed også muligheten til å gå forbi John McEnroes rekord fra 1984 på 42 kamper uten tap.

Federer startet kampen best, men Djokovic kom tilbake og det så ut til å gå mot et femte sett. Sveitseren var likevel hakket bedre i tie-breaket i det fjerde og vant til slutt kampen med settsiffrene 7-6 6-3 3-6 7-6.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld