NRK Meny
Normal

Nadal seiler videre

Rafael Nadal hadde små problemer med å slå seg til nok en finalen i Det åpne franske tennismesterskapet på Roland Garros. I finalen møter han Roger Federer.

Rafael Nadal

Så glad ble Rafael Nadal etter at han vant semifinalen fredag.

Foto: Michel Euler / Ap

Spanske Nadal behøvde bare tre sett mot britiske Andy Murra for å sikre seg en ny finale på Roland Garros, og han har nå muligheten til å tangere Bjørn Borg hvis han vinner på søndag. Svensken står med seks triumfer i Paris.

Smertestillende

Murray har de siste dagene brukt smertestillende piller etter at han vred ankelen i kampen mot tyske Michael Berrer i tredje runde. Han har likevel kommet seg til semifinale, men mot grusspesialisten Nadal ble det stopp.

- Andy er en fantastisk spiller som snart fortjener å vinne en Grand Slam, sa Nadal etter kampen.

- Jeg reddet flere breakballer i avgjørende øyeblikk. Forholdene var heller ikke lette ettersom vinden forandret retning hele tiden, sa han videre.

Nadal spilte ikke helt opp mot sitt beste. Han tillot tre servegjennombrudd fra Murray, men gjorde det godt igjen ved å bryte britens serve seks ganger. Det holdt til seier med settsifrene 6-4, 7-5, 6-4.

Kun et tap

Med seieren er 24-åringen oppe i 50 totalt i Roland Garros. Bare en gang er han slått. Det var av svenske Robin Söderling i kvartfinalen i 2009.

I finalen kan Nadal uansett vente seg tøff motstand. Nummer to og tre i verden, Novak Djokovic og Roger Federer, gjør opp om den siste plassen fredag kveld.

Møter Federer

Roger Federer

Roger Federer jubler over seiere.

Foto: JACQUES DEMARTHON / Afp

I søndagens finale er det Roger Federer som står på den andre siden av nettet.

Sveitseren vant en thriller av en kamp mot formspilleren Novak Djokovic. Serberen sto med 41 kamper på rad uten tap og mistet dermed også muligheten til å gå forbi John McEnroes rekord fra 1984 på 42 kamper uten tap.

Federer startet kampen best, men Djokovic kom tilbake og det så ut til å gå mot et femte sett. Sveitseren var likevel hakket bedre i tie-breaket i det fjerde og vant til slutt kampen med settsiffrene 7-6 6-3 3-6 7-6.

Siste nytt

 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag