Hopp til innhold

Nadal klar for finalespill

Rafel er klar for finalespill i Australian Open etter seier over Fernardo Verdasco.

Rafael Nadal
Foto: GREG WOOD / AFP

Nadal slo landsmannen 6-7 (4/7), 6-4, 7-6 (7/2), 6-7 (1/7), 6-4 i en semifinale som strakk seg over hele fem timer og 14 minutter.

Det er ny rekord i Australian Open. Den gamle ble slått med tre minutter, og skrev seg fran 1991 da Boris Becker slo Omar Camporese.

Dermed møtes Nadal og Roger Federer i finalen i Australian Open, som spilles søndag.

- Jeg er mer glad enn trøtt, sa Nadal etter maratonkampen

Nadal er dermed klar for sin sjuende grand slam-finale. Federer på sin side kan ta sin 14. grand slam-tittel - det er i så fall tangering av rekorden.

Kampen søndag blir den sjuende grand slam-finalen mellom de to. Nadal har vunnet fire og Federer to av de seks foregående. Nadal vant både i French Open og Wimbledon i fjor. Wimbledon-finalen varte i fire timer og 48 minutter.

- Men det blir garantert tøft denne gangen. Federer er alltid en hard konkurrent, sa Nadal. - Dessuten spilte han bare tre sett i sin semifinale, og har dessuten en ekstra hviledag, la Nadal til. Federer spilte sin semifinale torsdag.

Saken oppdateres.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Suverene Riiber og Westvold Hansen vant NM-gull

  Jarl Magnus Riiber hadde ingen problemer da han tok hjem sin niende kongepokal på Tolga og vant NM i kombinert.

  – Verdens beste kombinertløper, selvfølgelig blir han norgesmester, sa NRKs kommentator Jann Post.

  Han hadde et formidabelt utgangspunkt før 10 kilometeren, der han ledet med 1 minutt og 46 sekunder foran nestemann. Den avstanden økte 25-åringen i sporet og var aldri truet om 1.-plassen.

  Det var derimot en særdeles jevn kamp om 2.- og 3.-plassen. Jørgen Graabak sikret sølv foran Andreas Skoglund som tok den siste pallplassen.

  Gyda Westvold Hansen tok også en suveren seier og NM-gull. Hun hadde en kjempeledelse ut i 5 kilometeren. 20-åringen hadde en ledelse på 2 minutter og 9 sekunder foran Ida Marie Hagen.

  – Hun vinner, vinner og vinner denne sesongen, utbrøt Jann Post da hun passerte målstreken.

  Ida Marie Hagen tok NM-sølv. Marte Leinan Lund tok den siste pallplassen på hjemmebane.

  – Jeg ser ingen jeg ikke kjenner. Det er helt fantastisk. Jeg er stolt av bygda mi som stiller opp og lager et så fantastisk arrangement, sa Leinan Lund til NRK.

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Ber om to års utestengelse for basketballspiller med positiv THC-prøve

  Antidoping Norge skriver i en pressemelding onsdag at deres påtalenemd har sendt en begjæring om påtale til Norges Idrettsforbunds domsutvalg mot en utøver for brudd på antidopingregelverket.

  En mannlig basketballspiller har testet positivt for THC, som tilhører gruppen cannabinoider, på en prøve tatt i konkurranse i mars 2022.

  I påtalenemdas vedtak, som ble fattet 24. januar, står det at de ønsker å frata utøveren retten til å delta i konkurranser og organisert trening i to år.

 • Bild: Fifa nekter Tyskland å bruke regnbuebånd i VM

  Ifølge den tyske storavisen Bild får ikke det tyske kvinnelandslaget i fotball lov til å bruke regnbuearmbind under sommerens fotball-VM.

  Det skal Det internasjonale fotballforbundet ha bestemt.

  – Fida har informert oss om at de vil at alle nasjoner bruker Fifas kapteinsbind, sier landslagssjef Maika Fischer til avisen.

  Forbudet kommer kort tid etter en opphetet debatt under vinterens fotball-VM for menn. Flere nasjoner ønsket å bruke armbindet, men ble truet med straff om de gjorde det.

  Women's Euro 2022 - Semi Final - Germany v France
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste