Nadal klar for finalespill

Rafel er klar for finalespill i Australian Open etter seier over Fernardo Verdasco.

Rafael Nadal
Foto: GREG WOOD / AFP

Nadal slo landsmannen 6-7 (4/7), 6-4, 7-6 (7/2), 6-7 (1/7), 6-4 i en semifinale som strakk seg over hele fem timer og 14 minutter.

Det er ny rekord i Australian Open. Den gamle ble slått med tre minutter, og skrev seg fran 1991 da Boris Becker slo Omar Camporese.

Dermed møtes Nadal og Roger Federer i finalen i Australian Open, som spilles søndag.

- Jeg er mer glad enn trøtt, sa Nadal etter maratonkampen

Nadal er dermed klar for sin sjuende grand slam-finale. Federer på sin side kan ta sin 14. grand slam-tittel - det er i så fall tangering av rekorden.

Kampen søndag blir den sjuende grand slam-finalen mellom de to. Nadal har vunnet fire og Federer to av de seks foregående. Nadal vant både i French Open og Wimbledon i fjor. Wimbledon-finalen varte i fire timer og 48 minutter.

- Men det blir garantert tøft denne gangen. Federer er alltid en hard konkurrent, sa Nadal. - Dessuten spilte han bare tre sett i sin semifinale, og har dessuten en ekstra hviledag, la Nadal til. Federer spilte sin semifinale torsdag.

Saken oppdateres.

Sportsnyheter

FNs arbeiderorganisasjon, ILO med rapport om arbeidsforhold i Qatar

Slik lever tusenvis av migranter i Qatar og for noen ender også livet her

En ny rapport viser at 50 gjestearbeidere døde i Qatar i 2020. En tur i området rundt hovedstaden Doha viser at noen arbeidere jobber under svært farlige forhold.

Siste nytt

 • Nilsson ute av troppen

  Stina Nilsson er ute av Sverige-troppen når verdscupen i skiskyting held fram i Östersund torsdag. Ho skal i staden gå IBU-cuprenn på norsk snø.

  Den svenske landslagsleiinga vel denne veka å gi Johanna Skottheim sjansen i verdscupen.

  Nilsson stiller i staden til start i IBU-cupen på Sjusjøen. Der skal det gåast supersprint (onsdag), sprint (fredag) og fellesstart (laurdag).

  – På Sjusjøen får Stina sjansen til å gå tre nye renn mot hard internasjonal motstand. Det trur eg er perfekt for hennar vidare utvikling, forklarer Lukas.

  Nilsson blei nummer 43 og 55 i dei to premiererenna i Östersund i helga. Ho hoppa over frå langrenn til skiskyting vinteren 2020.

  Stina Nilsson
  Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK
 • 2 x Ingebrigtsen i terreng-EM

  Friidretsforbundet har teke ut laget til EM i terrengløp i Dublin 12. desember. Både Filip og Jakob Ingebrigtsen er med. For Jakob er det første EM som seniorløpar.

  Menn senior 10 km:
  Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL
  Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL
  Narve Gilje Nordås, Sandnes IL
  Zerei Kbrom Mezngi, Spirit FIK
  Bjørnar Sandnes Lillefosse, IL Gular
  Tom Erling Kårbø, Stord IL

  Kvinner senior 8 km:
  Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve
  Mathilde Theisen, OSI Friidrett
  Ine Bakken, IL Gular

  I tillegg er 13 løparar tekne ut i ungdomsklassene.

  Jakob Ingebrigtsen i Monaco, juli 2021.
  Foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP
 • United-kamp kan bli korona-flytta

  Sveits har skjerpa innreisereglane som følgje av omikronvarianten. Det kan føre til at Manchester United – Young Boys må spelast utanfor England.

  Det melder den britiske avisa The Telegraph. Sveitsiske styresmakter pålegg ti dagars karantene for personar som kjem til landet frå stader der omikronsmitte har vorte påviste.

  Etter planen tek Manchester United imot sveitsiske Young Boys på Old Trafford i den siste gruppekampen til laga i meisterligaen 8. desember.

  Dersom Young Boys ikkje får dispensasjon frå innreisekarantene i Sveits, må kampen flyttast til eit anna land om det skulle vere mogleg.

  Manchester United er allereie klare for åttedelsfinale som gruppevinnar, medan Young Boys kan ta igjen Atalanta og sikre 3.-plassen som gir spel i Europaligaen.

  Straffe til Chelsea
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal