NRK Meny
Normal

Nadal klar for finalespill

Rafel er klar for finalespill i Australian Open etter seier over Fernardo Verdasco.

Rafael Nadal
Foto: GREG WOOD / AFP

Nadal slo landsmannen 6-7 (4/7), 6-4, 7-6 (7/2), 6-7 (1/7), 6-4 i en semifinale som strakk seg over hele fem timer og 14 minutter.

Det er ny rekord i Australian Open. Den gamle ble slått med tre minutter, og skrev seg fran 1991 da Boris Becker slo Omar Camporese.

Dermed møtes Nadal og Roger Federer i finalen i Australian Open, som spilles søndag.

- Jeg er mer glad enn trøtt, sa Nadal etter maratonkampen

Nadal er dermed klar for sin sjuende grand slam-finale. Federer på sin side kan ta sin 14. grand slam-tittel - det er i så fall tangering av rekorden.

Kampen søndag blir den sjuende grand slam-finalen mellom de to. Nadal har vunnet fire og Federer to av de seks foregående. Nadal vant både i French Open og Wimbledon i fjor. Wimbledon-finalen varte i fire timer og 48 minutter.

- Men det blir garantert tøft denne gangen. Federer er alltid en hard konkurrent, sa Nadal. - Dessuten spilte han bare tre sett i sin semifinale, og har dessuten en ekstra hviledag, la Nadal til. Federer spilte sin semifinale torsdag.

Saken oppdateres.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal