Nadal klar for drømmefinale

Og det etter kun å ha vunnet ett sett.

Rafel Nadal

Nadal videre til finale mot Federer!

Foto: ALESSIA PIERDOMENICO / REUTERS

Serbiske Novak Djokovic måtte gi seg med et plagsomt gnagsår på lilletåa på stillingen 1-1 i sett og 4-1 i tredje.

Dermed møter Nadal Roger Federer i finlane søndag.

Historisk

Djokovic er den første i moderne historie som har måttet kaste inn håndkleet i en Wimbledon-semifinale.

Den talentfulle 20-åringen kom fra en tøff femsetter fredag.

Serberen tok beslutningen etter å ha fått legebehandling, forsøkt seg litt til, tapt noen game og halta rundt på gresset. Beslutning en ble tatt i samråd med treneren.

Kampen varte i 1 time og førti minutter.

Nadal trøster Djokovic etter at serberen måtte trekke seg pga. skade.

Nadal trøster Djokovic etter at serberen måtte trekke seg pga. skade.

Foto: Alastair Grant / AP

- Mye er forandret

Så Roger Federer og Rafael Nadal møtes nok en gang til drømmefinale, en reprise fra i fjor, da Nadal tapte for sveitseren som kan tangere Björn Borgs rekord på 5 strake Wimbledon-trofeer om han vinner søndag.

- Mye har forandret seg siden i fjor. Jeg spiller mye bedre, men han er selvsagt favoritten, sa Nadal.

- Han har alle skuddene inne og kontrollerer ballens fart som ingen annen. Jeg må forbedre meg på mye før kampen, sa han.

Skuffet Djokovic

Novak Djokovic som med de siste ukers prestasjoner nå er rangert som nummer 3 i verden var skuffet etter å ha måttet bryte semifinalen. Men han tok også med seg noe positivt fra turneringen:

Novak Djokovic fortviler over en skadet fot under semifinalen av Wimbledon.

Novak Djokovic fortviler over en skadet fot under semifinalen av Wimbledon.

Foto: Alastair Grant / AP

- Veldig skuffende selvsagt. Men jeg har hatt min eto beste uker i Wimbledon noen gang, og har spilt min beste tennis her. Jeg fortjente å være blant de fire siste. Selvsagt er det en vond måte å avslutte på, men jeg måtte gi meg for å ikke gjøre skaden værre, forklarte serberen på pressekonferansen etter kampen. 

Plaget Djokovic

- Det er ikke bare et gnagsår og en blemme, det er infisert og jeg har ikke sovet i natt. Jeg kunne nesten ikke gå i morges.

- Jeg må takke legene som hjalp meg på beina, for jeg vurderte å ikke stille i dag. Ikke bare pga. foten, men ryggen plaget meg også voldsomt. Jeg er helt utslitt etter mange tøffe kamper på få dager.

- Jeg viste det ikke til Rafael Nadal, at jeg var skadd før kampen, siden jeg ønsket å spille, og å vinne. Jeg er veldig fornøyd med førstesettet og spesielt serven, men i andresettet satt ikke serven som den skulle og da tok han (Nadal) meg.

Manglet bevegelse

- Jeg var litt overrasket over å vinne første sett, siden jeg ikke følte meg bra. Jeg beveget meg knapt og visste at om Nadal fikk kontroll på kampen og begynte å spille slik at jeg måtte bevege meg, ville jeg slite. Og det skjedde. Han spilte bedre, skjønte at jeg ikke hadde god nok bevegelse, og utnyttet det til fulle.

- Etter kampen gratulerte han (Nadal) meg og sa at han synetes det var synd å avslutte slik, jeg ønsker ham alt godt i finalen, avsluttet Djokovic.

Siste nytt

 • Fulham rykker ned

  Med 0-2-tap for Burnley er det klart at Fulham blir det tredje laget som rykker ned fra Premier League denne sesongen. Det er tre kamper igjen, men London-laget har 10 poeng opp til Southampton, og følger dermed West Bromwich og Sheffield United ned til Championship. Det er første gang nedrykksstriden avgjøres med så mange som tre kamper igjen, skriver OptaJoe på Twitter.

  Ashley Westwood sendte gjestene i ledelsen etter 35 minutter, før Chris Wood doblet like før pause.

  – Det har kommet nærmere og nærmere, men det gjør ikke skuffelsen mindre. Jeg føler smerte og tristhet i kveld. Det er uunngåelig nå, sier Fulham-manager Scott Parker til BBC.

 • Negative tester i Odd

  Mandag fikk Odd svar på koronatestene som ble tatt etter at en spiller testet positivt i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. Alle de andre spillerne og støtteapparatet hadde negative prøvesvar, opplyser klubben på egne nettsider. Spillerne er fortsatt likevel i karantene og klubben vet ikke om de kan spille kampen mot Stabæk den 16. mai.

  Teningskamp i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal