NRK Meny
Normal

Nadal klar for drømmefinale

Og det etter kun å ha vunnet ett sett.

Rafel Nadal

Nadal videre til finale mot Federer!

Foto: ALESSIA PIERDOMENICO / REUTERS

Serbiske Novak Djokovic måtte gi seg med et plagsomt gnagsår på lilletåa på stillingen 1-1 i sett og 4-1 i tredje.

Dermed møter Nadal Roger Federer i finlane søndag.

Historisk

Djokovic er den første i moderne historie som har måttet kaste inn håndkleet i en Wimbledon-semifinale.

Den talentfulle 20-åringen kom fra en tøff femsetter fredag.

Serberen tok beslutningen etter å ha fått legebehandling, forsøkt seg litt til, tapt noen game og halta rundt på gresset. Beslutning en ble tatt i samråd med treneren.

Kampen varte i 1 time og førti minutter.

Nadal trøster Djokovic etter at serberen måtte trekke seg pga. skade.

Nadal trøster Djokovic etter at serberen måtte trekke seg pga. skade.

Foto: Alastair Grant / AP

- Mye er forandret

Så Roger Federer og Rafael Nadal møtes nok en gang til drømmefinale, en reprise fra i fjor, da Nadal tapte for sveitseren som kan tangere Björn Borgs rekord på 5 strake Wimbledon-trofeer om han vinner søndag.

- Mye har forandret seg siden i fjor. Jeg spiller mye bedre, men han er selvsagt favoritten, sa Nadal.

- Han har alle skuddene inne og kontrollerer ballens fart som ingen annen. Jeg må forbedre meg på mye før kampen, sa han.

Skuffet Djokovic

Novak Djokovic som med de siste ukers prestasjoner nå er rangert som nummer 3 i verden var skuffet etter å ha måttet bryte semifinalen. Men han tok også med seg noe positivt fra turneringen:

Novak Djokovic fortviler over en skadet fot under semifinalen av Wimbledon.

Novak Djokovic fortviler over en skadet fot under semifinalen av Wimbledon.

Foto: Alastair Grant / AP

- Veldig skuffende selvsagt. Men jeg har hatt min eto beste uker i Wimbledon noen gang, og har spilt min beste tennis her. Jeg fortjente å være blant de fire siste. Selvsagt er det en vond måte å avslutte på, men jeg måtte gi meg for å ikke gjøre skaden værre, forklarte serberen på pressekonferansen etter kampen. 

Plaget Djokovic

- Det er ikke bare et gnagsår og en blemme, det er infisert og jeg har ikke sovet i natt. Jeg kunne nesten ikke gå i morges.

- Jeg må takke legene som hjalp meg på beina, for jeg vurderte å ikke stille i dag. Ikke bare pga. foten, men ryggen plaget meg også voldsomt. Jeg er helt utslitt etter mange tøffe kamper på få dager.

- Jeg viste det ikke til Rafael Nadal, at jeg var skadd før kampen, siden jeg ønsket å spille, og å vinne. Jeg er veldig fornøyd med førstesettet og spesielt serven, men i andresettet satt ikke serven som den skulle og da tok han (Nadal) meg.

Manglet bevegelse

- Jeg var litt overrasket over å vinne første sett, siden jeg ikke følte meg bra. Jeg beveget meg knapt og visste at om Nadal fikk kontroll på kampen og begynte å spille slik at jeg måtte bevege meg, ville jeg slite. Og det skjedde. Han spilte bedre, skjønte at jeg ikke hadde god nok bevegelse, og utnyttet det til fulle.

- Etter kampen gratulerte han (Nadal) meg og sa at han synetes det var synd å avslutte slik, jeg ønsker ham alt godt i finalen, avsluttet Djokovic.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal