Hopp til innhold

– Ingen vits i å leke Keiko i løypa

FALUN (NRK): Hvis forholdene tillater det, vil Petter Northug gå alle løp og bli VM-konge i Falun.

Northug

UGLEKONGEN: Petter Northug flyr som en ørn i Falun-løypene.

Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix

– Det er stort, fastslår Petter Northug.

Falun-VM er tre løp gammelt. Northug har vunnet to av dem. Han satte standarden med gull i en høydramatisk sprint torsdag.

Søndag fulgte han opp med gull, sammen med Finn-Hågen Krogh, i en totalt udramatisk lagsprint. Northug rykket allerede på sin første etappe, og duoen så seg aldri tilbake.

De vartet opp med en lagsprint verden aldri har sett maken til.

Laster Twitter-innhold

Flyter på høydeeffekten

Krogh og Northug

Finn-Hågen Krogh og Petter Northug jr. hadde dagens første tur på pallen i målområdet kort tid etter at de sikret seieren i Falun.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Det betyr at Northug er på god vei til å bli den store VM-kongen – igjen. For fortsatt gjenstår tre distanser. Og nå satser Northug på å gå dem alle.

– Jeg føler at høydeeffekten kommer mer og mer. Jeg flyter på det grunnlaget. Da er det artig å gå skirenn, og det håper jeg å flyte på den siste uka også, sier han.

Søndag så det rett og slett lekende lett ut for Northug. Å sprette opp bakkene så ikke ut til å koste en kalori.

Kontrasten til lørdagens tremil var påfallende. Men det kan forklares. For føret var veldig annerledes. Og kanskje er det nettopp føret som avgjør hvor stor Northugs samlede gullfangst blir.

– Hvis det ikke blir vasseføre – der jeg går igjennom snøen, som lørdag – blir jeg skummel, fastslår han.

Tar et lodd

Det har vært en viss usikkerhet rundt hvorvidt Northug skal gå onsdagens 15-kilometer. Men nå tyder alt på at han prøver å forsvare gullet på distansen fra Val di Fiemme for to år siden.

– Blir det vasseføre, må jeg vurdere det. Det er ingen vits i å leke Keiko i løypa. Da går det ikke framover. Jeg må få igjen for skyvene jeg legger ned, poengterer han.

– Men jeg tar nok et lodd, sier han.

Med andre ord: Northug gjør et forsøk.

Etterpå gjenstår stafetten og femmila – de to øvelsene Northug har aller mest lyst til å vinne.

Petter Jr Northug

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal