NRK Meny
Normal

Nå tror Thor på grønntrøya

- Jeg vet at det er en innlagt spurt, men nå går jeg for spurtene i Bordeaux og Paris, sier Thor Hushovd foran de siste etappene i Tour de France.

Thor Hushovd

Thor Hushovd mener han har en god sjanse til å beholde grønntrøya helt til mål

Foto: BOGDAN CRISTEL / Reuters

Nordmannen har funnet toppformen mot slutten av rittet, og tror han har en god sjanse til å ta den grønne poengtrøya også i år.

Klarer han det? Stem nederst i artikkelen!

Men i dag vil han ikke gjøre noe. Nå skal han ta det med ro, i den grad det går an å bruke et slikt uttrykk om en etappe som ender i en kolossal stigning opp mot Col du Tourmalet.

Tourens 17. etappe

På den 174 km lange etappen fra Pau til Tourmalet skal rytterne over to kategori 1-stigninger før den avsluttende klatringen på 1405 høydemeter på de siste 18,5 kilometrene.

Etter dagens etappe gjenstår tre - en flat etappe til Bordeaux fredag, en tempoetappe lørdag, og sjarmøretappen inn til Paris søndag.

Tror på grønt i Paris

Sprinteren Hushovd imponerte alle tirsdag da han ble nummer 10 og hang med hovedfeltet over alle fire fjellovergangene. Han tok også samtidig tilbake poengtrøya fra sin rival Alessandro Petacchi.

Nå tror han at han har den grønne trøya også i Paris søndag ettermiddag.

- Formen har "skutt til værs", og det har selvfølgelig også kraften og styrken i beina. Så jeg er positiv, sier Hushovd til NRK.

Video: Vær med Hushovd på ovisning i Cervelo-bussen:

Video På omvisning i Cervelo-bussen

- Mange med trøtte bein

Positiv er også sportsdirektør Jean-Paul van Poppel i Cervelo-laget. Han tror flere slitne ryttere og en perfekt Paris-etappe taler til Hushovds fordel.

- Årets Tour har vært litt hardere enn i fjor. Jeg tror helt sikkert Thor kan sykle oppover Champs Èlysées i grønt, sier van Poppel.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
VM-kveld
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann