Nå tror Thor på grønntrøya

- Jeg vet at det er en innlagt spurt, men nå går jeg for spurtene i Bordeaux og Paris, sier Thor Hushovd foran de siste etappene i Tour de France.

Thor Hushovd

Thor Hushovd mener han har en god sjanse til å beholde grønntrøya helt til mål

Foto: BOGDAN CRISTEL / Reuters

Nordmannen har funnet toppformen mot slutten av rittet, og tror han har en god sjanse til å ta den grønne poengtrøya også i år.

Klarer han det? Stem nederst i artikkelen!

Men i dag vil han ikke gjøre noe. Nå skal han ta det med ro, i den grad det går an å bruke et slikt uttrykk om en etappe som ender i en kolossal stigning opp mot Col du Tourmalet.

Tourens 17. etappe

På den 174 km lange etappen fra Pau til Tourmalet skal rytterne over to kategori 1-stigninger før den avsluttende klatringen på 1405 høydemeter på de siste 18,5 kilometrene.

Etter dagens etappe gjenstår tre - en flat etappe til Bordeaux fredag, en tempoetappe lørdag, og sjarmøretappen inn til Paris søndag.

Tror på grønt i Paris

Sprinteren Hushovd imponerte alle tirsdag da han ble nummer 10 og hang med hovedfeltet over alle fire fjellovergangene. Han tok også samtidig tilbake poengtrøya fra sin rival Alessandro Petacchi.

Nå tror han at han har den grønne trøya også i Paris søndag ettermiddag.

- Formen har "skutt til værs", og det har selvfølgelig også kraften og styrken i beina. Så jeg er positiv, sier Hushovd til NRK.

Video: Vær med Hushovd på ovisning i Cervelo-bussen:

Video På omvisning i Cervelo-bussen

- Mange med trøtte bein

Positiv er også sportsdirektør Jean-Paul van Poppel i Cervelo-laget. Han tror flere slitne ryttere og en perfekt Paris-etappe taler til Hushovds fordel.

- Årets Tour har vært litt hardere enn i fjor. Jeg tror helt sikkert Thor kan sykle oppover Champs Èlysées i grønt, sier van Poppel.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal