Nå tror rivalene at Bjørndalen (41) fortsetter til OL i 2018

ÖSTERSUND (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) satte Martin Fourcade, Emil Hegle Svendsen og Bø-brødrene på plass. Nå tror rivalene at han ikke holder ord om at dette er hans siste siste sesong.

Bjørndalen

NY SEIER: Det er snart to år siden OL-gullet i Sotsji og snart fire år siden hans siste verdenscupseier. I dag var han på toppen igjen.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Allerede før OL i Sotsji var Ole Einar Bjørndalen klar på at han skulle legge opp etter lekene. Så tok han to gull. Da ble det for fristende å fortsette. Før årets sesong har han vært tydelig på at dette skal være hans siste sesong – etter planen.

– Det er ikke noe tema nå. Jeg går hvert renn. Og så er dette den siste sesongen. Det er det som er planen, sier Bjørndalen der han oppsummerer hans første verdenscupseier på snart fire år i midten av rampelyset på pressekonferansen.

Men nå tror ikke lenger hans rivaler at han kommer til å legge skiene på hylla.

Avskrev Bjørndalen før OL

– For å være ærlig så tror jeg han kommer til å fortsette frem til OL i 2018. Men han vet at det ikke kommer til å skje hver dag at han vinner konkurranser og får gå med den gule tryøen. Det må være et stort dilemma for ham om han skal fortsette eller ikke, sier Martin Fourccade til NRK

Fourcade

IMPONERT: Martin Fourcade avskrev Bjørndalen som gullkandidat før OL i Sotsji. Det gjør han ikke igjen.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Franskmannen har dominert skiskyting de siste årene på høyde med Bjørndalen på hans beste. Men Fourcade klarer ikke lenger å avskrive Bjørndalen, selv om superveteranen vil være 44 år under OL om to år. Før Sotsji gjorde han det.

– Før Sotsji trodde jeg han ikke var i stand til å ta gull. Jeg måtte holde munn da og si unnskyld. Så jeg vil ikke si noe mer. Han kan overraske alle, sier Fourcade.

Overbevist om Bjørndalen

EMIL HEGLE SVENDSEN

OVERBEVIST: Emil Hegle Svendsen er ikke i tvil om at Bjørndalen kommer til å fortsette i flere sesonger.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen var den som vant mest etter at Bjørndalens dominans av sporten var over. Nå er han overbevist om at 41-åringen ikke er ferdig med karrieren.

– Han kommer til å forsette noen år til. Med den lastebilen har han kjøpt seg et våpen også. Han gir seg ikke etter en sesong med den. Ole er en mann som elsker å pushe barrierer og bevise at folk tar feil når de beynner å tvile på ham. Det tror jeg han syns er artig også, sier Svendsen.

Johannes Tingnes Bø var utrolig imponert av Bjørndalen etter tjue treff av tjue mulige. Bø er bare fascinert av nok en utrolig seier for Bjørndalen.

– Etter OL sa han at han skulle fortsette frem til VM i Kollen. Jeg tror han fortsetter i to år til. Jeg trodde ikke det før i dag. Men når han vinner i dag så vet man aldri, sier Bø.

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal