Hopp til innhold

Nå tror rivalene at Bjørndalen (41) fortsetter til OL i 2018

ÖSTERSUND (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) satte Martin Fourcade, Emil Hegle Svendsen og Bø-brødrene på plass. Nå tror rivalene at han ikke holder ord om at dette er hans siste siste sesong.

Bjørndalen

NY SEIER: Det er snart to år siden OL-gullet i Sotsji og snart fire år siden hans siste verdenscupseier. I dag var han på toppen igjen.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Allerede før OL i Sotsji var Ole Einar Bjørndalen klar på at han skulle legge opp etter lekene. Så tok han to gull. Da ble det for fristende å fortsette. Før årets sesong har han vært tydelig på at dette skal være hans siste sesong – etter planen.

– Det er ikke noe tema nå. Jeg går hvert renn. Og så er dette den siste sesongen. Det er det som er planen, sier Bjørndalen der han oppsummerer hans første verdenscupseier på snart fire år i midten av rampelyset på pressekonferansen.

Men nå tror ikke lenger hans rivaler at han kommer til å legge skiene på hylla.

Avskrev Bjørndalen før OL

– For å være ærlig så tror jeg han kommer til å fortsette frem til OL i 2018. Men han vet at det ikke kommer til å skje hver dag at han vinner konkurranser og får gå med den gule tryøen. Det må være et stort dilemma for ham om han skal fortsette eller ikke, sier Martin Fourccade til NRK

Fourcade

IMPONERT: Martin Fourcade avskrev Bjørndalen som gullkandidat før OL i Sotsji. Det gjør han ikke igjen.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Franskmannen har dominert skiskyting de siste årene på høyde med Bjørndalen på hans beste. Men Fourcade klarer ikke lenger å avskrive Bjørndalen, selv om superveteranen vil være 44 år under OL om to år. Før Sotsji gjorde han det.

– Før Sotsji trodde jeg han ikke var i stand til å ta gull. Jeg måtte holde munn da og si unnskyld. Så jeg vil ikke si noe mer. Han kan overraske alle, sier Fourcade.

Overbevist om Bjørndalen

EMIL HEGLE SVENDSEN

OVERBEVIST: Emil Hegle Svendsen er ikke i tvil om at Bjørndalen kommer til å fortsette i flere sesonger.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen var den som vant mest etter at Bjørndalens dominans av sporten var over. Nå er han overbevist om at 41-åringen ikke er ferdig med karrieren.

– Han kommer til å forsette noen år til. Med den lastebilen har han kjøpt seg et våpen også. Han gir seg ikke etter en sesong med den. Ole er en mann som elsker å pushe barrierer og bevise at folk tar feil når de beynner å tvile på ham. Det tror jeg han syns er artig også, sier Svendsen.

Johannes Tingnes Bø var utrolig imponert av Bjørndalen etter tjue treff av tjue mulige. Bø er bare fascinert av nok en utrolig seier for Bjørndalen.

– Etter OL sa han at han skulle fortsette frem til VM i Kollen. Jeg tror han fortsetter i to år til. Jeg trodde ikke det før i dag. Men når han vinner i dag så vet man aldri, sier Bø.

Siste nytt

 • Det internasjonale roforbundet åpner for russisk deltakelse: – Ikke veldig overraskende

  Det internasjonale roforbundet (World Rowing) offentliggjorde onsdag at de åpner opp for at russiske og belarusiske utøvere kan konkurrere under nøytralt flagg under ulike VM (junior-VM, U23-VM og senior-VM)

  For utøverne kan få klarsignal til å delta, vil en ekstern part gjøre en grundig bakgrunnssjekk, for å forsikre seg at utøvere som er knyttet til krigen eller har støttet krigen på noe vis, ikke kan få plass. De vil også måtte gå gjennom en forsterket antidoping-prosess.

  Det er også lagt opp til at det vil gjelde et utvalg av klasser. I alle de tre verdensmesterskapene vil det åpnes for singlesculler og toer uten styrmann, som et minimum.

  – Det er ikke veldig overraskende med tanke på de signalene som har kommet tidligere. Hva IOC sier og gjør, har tradisjonelt sett en tung effekt på World Rowing. Det var egentlig forventet at de ville følge IOCs anbefalinger, sier den norske roeren Birgit Skarstein.

  – Det er forståelig at Russland vil inn nå, siden VM er en kvalifisering til OL og Paralympics. Men det er også en kvalifisering på våren, så det er ingenting som haster med å avklare det, mener hun.

  Kjetil Borch er heller ikke overrasket.

  – Det sa jeg egentlig ganske tidlig i debatten at IOC har såpass mye makt at det kan bety innskrenkninger for et internasjonalt særforbund, som Det internasjonale roforbundet, hvis man ikke etterleve IOCs retningslinjer, sier han.

  Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Her er City-eieren på kamp for første gang på 13 år

  Manchester City-eieren Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan har glimret med sitt fravær i hele 13 år, men under lørdagens mesterligafinale i Istanbul er eieren omsider «ringside» under en City-kamp.

  Sjeik Mansour, som også er visestatsminister i Abu Dhabi, sitter på samme rekke som blant annet Tyrkia-president Tayyip Erdogan, statsoverhode i Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed Al Nayhan, og City-styreleder Khaldoon al-Mubarak.

  På spørsmål fra NRK om hvorfor Sjeik Mansour sjelden er på City-kamp, svarer forsker og Midtøsten-ekspert Kristian Coates Ulrichsen:

  – Det er ikke så godt å si, men det sies at han rett og slett ikke er så interessert i fotball.

  Eierskapet til City er svært omdiskutert. Amnesty International Norge skriver på sine nettsider at «De forente arabiske emirater er blant landene i verden hvor sivilsamfunnet er mest undertrykket».

  Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyans
  Foto: Molly Darlington / REUTERS
 • Nordås klarte VM-kravet i Paris etter superløp

  Narve Gilje Nordås har hatt en strålende sesong og i et stevne i Paris lørdag kveld klarte han VM-kravet med et strålende løp på 3.32,39.

  Før sesongen hadde Nordås en personlig rekord på 3.36,23.

  Det er en tid han har forbedret to ganger tidligere i sesongen, før han lørdag altså kom under VM-kravet på 3.34,20 med det strålende løpet på 3.32,39.

  – Et meget sterkt resultat, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

  Det er også to tideler under Jakob Ingebrigtsens sesongbeste på 1500 meter og dermed den beste norske tiden på 1500 meter i år.

  Nordås vant også løpet i Paris.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste