NRK Meny
Normal

Nå tror rivalene at Bjørndalen (41) fortsetter til OL i 2018

ÖSTERSUND (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) satte Martin Fourcade, Emil Hegle Svendsen og Bø-brødrene på plass. Nå tror rivalene at han ikke holder ord om at dette er hans siste siste sesong.

Bjørndalen

NY SEIER: Det er snart to år siden OL-gullet i Sotsji og snart fire år siden hans siste verdenscupseier. I dag var han på toppen igjen.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Allerede før OL i Sotsji var Ole Einar Bjørndalen klar på at han skulle legge opp etter lekene. Så tok han to gull. Da ble det for fristende å fortsette. Før årets sesong har han vært tydelig på at dette skal være hans siste sesong – etter planen.

– Det er ikke noe tema nå. Jeg går hvert renn. Og så er dette den siste sesongen. Det er det som er planen, sier Bjørndalen der han oppsummerer hans første verdenscupseier på snart fire år i midten av rampelyset på pressekonferansen.

Men nå tror ikke lenger hans rivaler at han kommer til å legge skiene på hylla.

Avskrev Bjørndalen før OL

– For å være ærlig så tror jeg han kommer til å fortsette frem til OL i 2018. Men han vet at det ikke kommer til å skje hver dag at han vinner konkurranser og får gå med den gule tryøen. Det må være et stort dilemma for ham om han skal fortsette eller ikke, sier Martin Fourccade til NRK

Fourcade

IMPONERT: Martin Fourcade avskrev Bjørndalen som gullkandidat før OL i Sotsji. Det gjør han ikke igjen.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Franskmannen har dominert skiskyting de siste årene på høyde med Bjørndalen på hans beste. Men Fourcade klarer ikke lenger å avskrive Bjørndalen, selv om superveteranen vil være 44 år under OL om to år. Før Sotsji gjorde han det.

– Før Sotsji trodde jeg han ikke var i stand til å ta gull. Jeg måtte holde munn da og si unnskyld. Så jeg vil ikke si noe mer. Han kan overraske alle, sier Fourcade.

Overbevist om Bjørndalen

EMIL HEGLE SVENDSEN

OVERBEVIST: Emil Hegle Svendsen er ikke i tvil om at Bjørndalen kommer til å fortsette i flere sesonger.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen var den som vant mest etter at Bjørndalens dominans av sporten var over. Nå er han overbevist om at 41-åringen ikke er ferdig med karrieren.

– Han kommer til å forsette noen år til. Med den lastebilen har han kjøpt seg et våpen også. Han gir seg ikke etter en sesong med den. Ole er en mann som elsker å pushe barrierer og bevise at folk tar feil når de beynner å tvile på ham. Det tror jeg han syns er artig også, sier Svendsen.

Johannes Tingnes Bø var utrolig imponert av Bjørndalen etter tjue treff av tjue mulige. Bø er bare fascinert av nok en utrolig seier for Bjørndalen.

– Etter OL sa han at han skulle fortsette frem til VM i Kollen. Jeg tror han fortsetter i to år til. Jeg trodde ikke det før i dag. Men når han vinner i dag så vet man aldri, sier Bø.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune