Endelig tilbake: – Har hatt veldig mye plager

Han var ikke tatt ut til å gå løpet, men endte ett tidel fra pallen. Niklas Dyrhaug er endelig tilbake i verdenseliten.

Dyrhaug

Niklas Dyrhaug ble satt ut av landslaget. Da tok han steget tilbake til verdenseliten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I vår ble Dyrhaug satt ut av landslaget etter to skuffende sesonger. I den nasjonale åpninga på Beitostølen forrige helg, ble han nummer seks på den klassiske distansen.

Det holdt ikke til å bli tatt ut til å gå verdenscup i Kuusamo. Så meldte Eldar Rønning forfall, og Dyrhaug fikk sjansen.

Han svarte med en fjerdeplass – og var til slutt bare ett tidel fra seierspallen.

– Litt kjipt å være så nær. Men når jeg får summet meg litt, så er jeg veldig fornøyd. Det er på en måte mitt comeback, sier Dyrhaug til NRK.no.

Kontroll på helsa

Han har delt hytte med Petter Northug og Didrik Tønseth i Kuusamo.

I sesongoppkjøringa har han trent med de andre løperne i team United Bakeries, som han nå er en del av. Treningsmessig gjør han mye på samme måte som da han var på landslag.

At han endelig er tilbake i verdenseliten mener han skyldes andre ting enn trening.

– Den største forskjellen er at jeg har fått kontroll på skade- og sykdomsproblematikken. De to siste årene har jeg hatt veldig mye plager og ikke kommet meg helt ovenpå, poengterer Dyrhaug, som har slitt både med ryggen og luftveiene.

VM-drøm

Hvordan han har fått kontrollen, er han ikke helt sikker på. Men at kroppen fungerer, gjør at han kan begynne å drømme de store drømmene igjen.

– Målet er VM i Falun, fastslår tydalingen.

Veien dit går via gode prestasjoner i verdenscupen. Derfor var det viktig å prestere i Kuusamo da han fikk låne Eldar Rønnings plass. For bare på den måten får han nye sjanser i verdenscupen.

Nå er han etter alt å dømme med i minitouren på Lillehammer kommende helg – og ikke minst i Davos om to uker.

– Den klassiske tremila i Davos er viktig for femmila i Falun, og den har jeg lyst til å gå, fastslår Niklas Dyrhaug.

Intervju med Niklas Dyrhaug.

VIDEO: Niklas Dyrhaug er fornøyd med å være tilbake i verdenstoppen.

Siste nytt

 • Svensson og Midtsjø vant duell

  AZ Alkmaar-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vant den norske duellen mot Martin Ødegaards Vitesse i kvartfinalen i den nederlandske cupen onsdag. Svensson var nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, mens Midtsjø var tredje sist. AZ vant 2-0.

  Landslaget fotball
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RBK betaler fire millioner for Åsen

  Etter det NRK erfarer måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner for å hente Gjermund Åsen fra Tromsø. Ranheim, som var klubben Tromsø i sin tid hentet Åsen fra, har i henhold til en videresalgsavtale krav på én million kroner av overgangssummen.

  Laster Twitter-innhold
 • Bolt legger fotballskoene på hyllen

  Usain Bolt har fra før av lagt løpeskoene på hyllen. Nå gir han også opp drømmen om en karriere på fotballbanen. – Det var moro så lenge det varte, sier verdensrekordholderen på 100 m og 200 m til Reuters. I fjor sommer trente han med Strømsgodset.

  Usain Bolt i Strømsgodset
  Foto: Christian Hellumsand/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal