NRK Meny
Normal

Endelig tilbake: – Har hatt veldig mye plager

Han var ikke tatt ut til å gå løpet, men endte ett tidel fra pallen. Niklas Dyrhaug er endelig tilbake i verdenseliten.

Dyrhaug

Niklas Dyrhaug ble satt ut av landslaget. Da tok han steget tilbake til verdenseliten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I vår ble Dyrhaug satt ut av landslaget etter to skuffende sesonger. I den nasjonale åpninga på Beitostølen forrige helg, ble han nummer seks på den klassiske distansen.

Det holdt ikke til å bli tatt ut til å gå verdenscup i Kuusamo. Så meldte Eldar Rønning forfall, og Dyrhaug fikk sjansen.

Han svarte med en fjerdeplass – og var til slutt bare ett tidel fra seierspallen.

– Litt kjipt å være så nær. Men når jeg får summet meg litt, så er jeg veldig fornøyd. Det er på en måte mitt comeback, sier Dyrhaug til NRK.no.

Kontroll på helsa

Han har delt hytte med Petter Northug og Didrik Tønseth i Kuusamo.

I sesongoppkjøringa har han trent med de andre løperne i team United Bakeries, som han nå er en del av. Treningsmessig gjør han mye på samme måte som da han var på landslag.

At han endelig er tilbake i verdenseliten mener han skyldes andre ting enn trening.

– Den største forskjellen er at jeg har fått kontroll på skade- og sykdomsproblematikken. De to siste årene har jeg hatt veldig mye plager og ikke kommet meg helt ovenpå, poengterer Dyrhaug, som har slitt både med ryggen og luftveiene.

VM-drøm

Hvordan han har fått kontrollen, er han ikke helt sikker på. Men at kroppen fungerer, gjør at han kan begynne å drømme de store drømmene igjen.

– Målet er VM i Falun, fastslår tydalingen.

Veien dit går via gode prestasjoner i verdenscupen. Derfor var det viktig å prestere i Kuusamo da han fikk låne Eldar Rønnings plass. For bare på den måten får han nye sjanser i verdenscupen.

Nå er han etter alt å dømme med i minitouren på Lillehammer kommende helg – og ikke minst i Davos om to uker.

– Den klassiske tremila i Davos er viktig for femmila i Falun, og den har jeg lyst til å gå, fastslår Niklas Dyrhaug.

Intervju med Niklas Dyrhaug.

VIDEO: Niklas Dyrhaug er fornøyd med å være tilbake i verdenstoppen.

Siste nytt

 • Sandviken videre i cupen

  Sandviken er klare for semifinale i norgesmesterskapet i fotball etter å ha slått Trondheims-Ørn i kvartfinalen. Svanhild Sand ga hjemmelaget ledelsen før Amanda Perez utlignet for Sandviken. Kennya Cordner fullførte til slutt snuoperasjonen og sørget for at bergenserne er klare for semifinale.

  Stine Hovland
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal