NRK Meny
Normal

Vil opp av gjørma - jakter etablerte spillere

FARSTAD (NRK): Solskjær avviker fra praksisen med å kjøpe utviklingsmateriale. Nå vil han ha noen som kan gå rett inn på laget og redde situasjonen.

Solskjær

Soslkjær trives dårlig i bunnen av tabellen. Nå skal etablerte spillere inn for å redde sesongen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

I dag dro Solskjær med seg laget ut på landet for å trene. Bryn stadion på Farstad utenfor Molde hadde godt nok gress til å drille inn de nødvendige trekk frem mot helgas hjemmekamp mot Sarpsborg.

Vi må ha noen som også kan prestere i serien, for vi må komme oss bort fra den tabellsituasjonen vi er i nå

Ole Gunnar Solskjær

Solskjær forteller at han jobber med å hente inn konkrete spillere.

– Ja, vi gjør det i forhold til å hente inn spilere, vi jobber ganske godt i kulissene. Nå må vi bare vente for å se om vi får landet noen, sier Solskjær til NRK.

Bør være fra Norge

Klubbens kvote av utenlandske spillere er alt fylt til randen, derfor leter Solskjær etter kvalitetsspillere med norsk pass.

– Selvfølgelig, så det å få inn unge norske spillere som er gode og kan utvikle seg hos oss, har alltid vært en prioritet, og det er det nå også, sier han.

For slik har Solskjær gjort det i Molde. Lett og funnet unge spillere som trengte et springbrett og en utviklingsarena.

Nilsen

Håvard Nielsen i Vålerengadrakt blir betegnet som god av Solskjær, som ikke benyttet seg av muligheten til å direkte avfeien han eller Björn Bergmann Sigurðarson

Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Men med fattige 11 poeng på 13 kamper, innser Moldes manager at det nå må satses på etablerte spillere.

– Vi må ha noen som også kan prestere i serien, for vi må komme oss bort fra den tabellsituasjonen vi er i nå, forteller han.

På spørsmål fra NRK om en spiller som Björn Bergmann Sigurðarson er på vei, svarer Solskjær:

–Nei, det er ikke..., og blir helt stille før han trekker frem et lurt smil og sier:

– Det har vært tenkt på, selvfølgelig. Han er en veldig god fotballspiller. Men han kommer nok til å bli i Wolverhampton, tror jeg.

– Trenger ikke si noe om spillerjakten

Heller ikke når oppfølgingsspørsmåler er om Håvard Nielsen er aktuell, blir Solskjær mer snakkesalig.

– Jeg trenger ikke kommentere så veldig mye rundt navn, men det er gode fotballspillere du nevner, men han er vel i Red Bull Salzburg, sier Solskjær.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal