NRK Meny
Normal

- Toppen av verdensrankingen er et naturlig mål

- Toppen av verdensrankingen er et naturlig mål for Suzann nå, sier sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen vant i New Jersey i helga. - En av de største norske idrettsprestasjonene, sier sportssjef Frode Scheie

Foto: CHRIS TROTMAN / Afp

"Tutta" impnerte da hun gikk helt til topps i matchplay-turneringen i New Jersey i helga, og tok dermed sin første seier i LPGA-touren på drøyt 18 måneder.

- Å vinne en LPGA-turnering i dag er mye større enn for ti år siden. Da var det bare noen få som kunne gå til topps hver uke. Nå er det mange, og Tuttas prestasjon denne helga er bare helt enorm, sier Scheie til NRK.

Suzann Pettersen er etablert i verdenstoppen. Selv om det ikke ble seier i fjor, ble det seks andreplasser. Og hun er regnet blant verdens aller fremste spillere.

Suzann Pettersen ligger på andreplass på pengelista for årets sesong. Hun har spilt inn 558.000 dollar, eller rundt 3 millioner kroner.

Suzann Pettersen får champagne

Tutta blir dusja i champagne av sin svenske konkurrent Anna Nordquist etter finaleseieren i New Jersey

Foto: Julio Cortez / Ap
- Blant de største prestasjonene

- Seieren i New Jersey er blant de aller største prestasjonene av en norsk idrettsutøver å vinne i en LPGA-tour, uten tvil, sier Scheie.

Han sier at det betyr alt for en nasjon å ha en verdensstjerne og en forgrunnsfigur.

- Det er viktig å ha et forbilde i en verdensidrett som golf, en som kan gå foran og vise at det er mulig å komme fra lille Norge med en kort sesong. Det betyr enormt mye, ikke minst for rekrutteringen. De yngre utøverne ser opp til dette her, og får lyst til å spille, sier Scheie.

- Dette er en identifikasjon for hele golf-idretten. Alle idrettene trenger disse forbildene, sier Scheie.

Siste nytt

 • Stokke til dansk fotball

  Kristiansunds Benjamin Stokke er klar for danske Randers. 27-åringen gir seg etter halvannet år i klubben han kom til etter overgangen fra Levanger FK i januar 2017. Spissen scoret ett mål på 12 kamper i Eliteserien denne sesongen.

  Eliteserien fotball 2018: Kristiansund - Molde (1-0)
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
 • Per-Egil Flo klar for ny klubb

  Per-Egil Flo forlater tjekkiske Slavia Praha til fordel for sveitsiske FC Lausanne-Sport. Den tidligere Sogndal- og Moldespilleren har fem landskamper for Norge, og skal spille på nivå to i Sveits etter at FC Lausanne-Sport rykket ned fra førstedivisjon forrige sesong.

  Fotballandslaget trener.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale