Brian Deane: –Nå ser vi oppover på tabellen

Sarpsborg 08 slo Sogndal 3-1 og tok et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt. (Se video i saken)

Sarpsborg banket Sogndal

Sarpsborg gjort kort prosess med Sogndal på hjemmebane.

–Nå ser vi oppover på tabellen. I år har vi bevist at vi kan og det var målsettningen vår. Det er fantastisk å se hvordan vi spiller i dag, sier Sarpsborg 08-trener Brian Deane til NRK.

Sarpsborg 08 tok et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt etter at de slo Sogndal 3-1 på Sarpsborg Stadion søndag kveld.

–Vi har full kontroll i førsteomgang og leder fortjent. Så slipper oss litt ned etter 3-0 målet og tenker nok litt på semifinalen i cupen på torsdag. Men det kan fort felle deg og jeg var redd for det, men det holdt til slutt, oppsummerte Deane.

Sarpingene har nå 11 poeng ned til nettopp Sogndal, som ligger på den øverste av de to nedrykksplassene.

Brian Deane, trener Sarpsborg 08

Sarpsborg 08s trener Brian Deane.

–Vi tenkte at seieren var sikret

Det som så veldig sikkert ut på 3-0 ble plutselig litt nervepirrende etter Sogndals redusering. Gjestene gikk fra å se nærmest paralysert ut til å få skikkelig blod på tann de siste ti minuttene.

–Vi slipper oss veldig ned etter 3-0 målet og slipper Sogndal inn i kampen. Om ikke vi tenkte på semifinalen, så tenkte vi hvertfall at seieren var sikra og da faller vi dessverre veldig i prestasjon.

Ole Heieren Hansen

Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren Hansen.

Etter seier mot Sandnes Ulf sist og Sogndal i dag er det kun teoretikerne som vil hevde at østfoldingene kan havne i bunnstriden.

Nå snakker vi ikke mer om nedrykk. Vi skal ha hvertfall en seier til. Vi har et innad mål om å få 40 poeng og det er det gode muligheter for nå. Det syns jeg er en god prestasjon av en så liten klubb som Sarpsborg 08, avslutter kapteinen.

Sjansefattig

Kampen startet i et rolig tempo og det virket ikke som noen av lagene ville ta for store sjanser. Det tok nesten et kvarter før det kunne noteres en mulighet, og den var god.

Alejandro Castro var akkurat for sent ute da han forsøkte å skli inn et innlegg fra høyresiden og måtte se ballen trille utenfor stolpen.

Sarpsborg 08 dominerte banespillet stort og etter 43 minutter skulle Castro få uttelling. Oliver Feldballe fikk hodet på et innlegg fra høyresiden og stusset ballen videre til Castro.

Den innleide Start-spissen fikk stå helt alene på bakre stolpe og kunne enkelt sette inn 1-0 til hjemmelaget.

Fullt fortjent dersom man leser statistikken fra Opta. Den viste nemlig at hjemmelaget hadde ballen i 75 % av den første omgangen.

Storspill etter pause

Sognal gjorde to spillebytter i pausen , uten at det så ut til å ha noen voldsom effekt, for det meste handlet om hjemmelaget i minuttene etter pause. Og det var også da kampen ble avgjort.

Først var det duket for litt dansk magi. Claes Kronberg fant sin landsmann Oliver Feldballe på hjørnet av Sogndals sekstenmeter etter 53 minutter. Han dro seg så forbi en Sogndalspiller og skjøt ballen i mål. Kanskje ikke helt utagbart for Sogndals keeper Mathias Dyngeland.

Bare fire minutter senere smalt det igjen i Sarpsborg. Og denne gangen var Sogndalkeeperen sjanseløs. Bojan Zajics skudd endret retning via et Sogndal bein og fant veien bak Dyngeland. Passningen kom forøvrig fra Oliver Feldballe, som dermed var direkte involvert i alle hjemmelagets scoringer.

Hjemmelaget spilte fantastisk fin fotball og kampen virket fullstendig punktert. Og det bare etter 12 minutter av den andre omgangen.

Sluttspurt fra gjestene

Men syv minutter før slutt tente Mahatma Otoo et aldri så lite håp i Sogndal-leieren.

Scoringen kom litt ut av ingenting. Petter Strand slo et godt innlegg og Otoo snek seg mellom hjemmelagets midstoppere og headet inn reduseringen via hjemmelagets keeper.

Målet gjorde at gjestene fikk blod på tann og fikk satt et visst press på hjemmelaget. Men det ble bare nesten for Sogndal, som kun kom til små farligheter etter scoringen.

Dermed kunne Sarpsborg 08 kunne juble etter å langt på vei ha sikret seg ny kontrakt i Eliteserien.

Ole Christoffer Heieren Hansen om kampen mot Sogndal og litt om cupkampen mot Odd.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

Det bekrefter Nilsson til SVT.

– Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

– Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

– Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

– Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

Stina Nilsson
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.