NRK Meny
Normal

Brian Deane: –Nå ser vi oppover på tabellen

Sarpsborg 08 slo Sogndal 3-1 og tok et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt. (Se video i saken)

Sarpsborg banket Sogndal

Sarpsborg gjort kort prosess med Sogndal på hjemmebane.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

–Nå ser vi oppover på tabellen. I år har vi bevist at vi kan og det var målsettningen vår. Det er fantastisk å se hvordan vi spiller i dag, sier Sarpsborg 08-trener Brian Deane til NRK.

Sarpsborg 08 tok et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt etter at de slo Sogndal 3-1 på Sarpsborg Stadion søndag kveld.

–Vi har full kontroll i førsteomgang og leder fortjent. Så slipper oss litt ned etter 3-0 målet og tenker nok litt på semifinalen i cupen på torsdag. Men det kan fort felle deg og jeg var redd for det, men det holdt til slutt, oppsummerte Deane.

Sarpingene har nå 11 poeng ned til nettopp Sogndal, som ligger på den øverste av de to nedrykksplassene.

Brian Deane, trener Sarpsborg 08

Sarpsborg 08s trener Brian Deane.

Foto: Bjørn Ruud

–Vi tenkte at seieren var sikret

Det som så veldig sikkert ut på 3-0 ble plutselig litt nervepirrende etter Sogndals redusering. Gjestene gikk fra å se nærmest paralysert ut til å få skikkelig blod på tann de siste ti minuttene.

–Vi slipper oss veldig ned etter 3-0 målet og slipper Sogndal inn i kampen. Om ikke vi tenkte på semifinalen, så tenkte vi hvertfall at seieren var sikra og da faller vi dessverre veldig i prestasjon.

Ole Heieren Hansen

Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren Hansen.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Etter seier mot Sandnes Ulf sist og Sogndal i dag er det kun teoretikerne som vil hevde at østfoldingene kan havne i bunnstriden.

Nå snakker vi ikke mer om nedrykk. Vi skal ha hvertfall en seier til. Vi har et innad mål om å få 40 poeng og det er det gode muligheter for nå. Det syns jeg er en god prestasjon av en så liten klubb som Sarpsborg 08, avslutter kapteinen.

Sjansefattig

Kampen startet i et rolig tempo og det virket ikke som noen av lagene ville ta for store sjanser. Det tok nesten et kvarter før det kunne noteres en mulighet, og den var god.

Alejandro Castro var akkurat for sent ute da han forsøkte å skli inn et innlegg fra høyresiden og måtte se ballen trille utenfor stolpen.

Sarpsborg 08 dominerte banespillet stort og etter 43 minutter skulle Castro få uttelling. Oliver Feldballe fikk hodet på et innlegg fra høyresiden og stusset ballen videre til Castro.

Den innleide Start-spissen fikk stå helt alene på bakre stolpe og kunne enkelt sette inn 1-0 til hjemmelaget.

Fullt fortjent dersom man leser statistikken fra Opta. Den viste nemlig at hjemmelaget hadde ballen i 75 % av den første omgangen.

Storspill etter pause

Sognal gjorde to spillebytter i pausen , uten at det så ut til å ha noen voldsom effekt, for det meste handlet om hjemmelaget i minuttene etter pause. Og det var også da kampen ble avgjort.

Først var det duket for litt dansk magi. Claes Kronberg fant sin landsmann Oliver Feldballe på hjørnet av Sogndals sekstenmeter etter 53 minutter. Han dro seg så forbi en Sogndalspiller og skjøt ballen i mål. Kanskje ikke helt utagbart for Sogndals keeper Mathias Dyngeland.

Bare fire minutter senere smalt det igjen i Sarpsborg. Og denne gangen var Sogndalkeeperen sjanseløs. Bojan Zajics skudd endret retning via et Sogndal bein og fant veien bak Dyngeland. Passningen kom forøvrig fra Oliver Feldballe, som dermed var direkte involvert i alle hjemmelagets scoringer.

Hjemmelaget spilte fantastisk fin fotball og kampen virket fullstendig punktert. Og det bare etter 12 minutter av den andre omgangen.

Sluttspurt fra gjestene

Men syv minutter før slutt tente Mahatma Otoo et aldri så lite håp i Sogndal-leieren.

Scoringen kom litt ut av ingenting. Petter Strand slo et godt innlegg og Otoo snek seg mellom hjemmelagets midstoppere og headet inn reduseringen via hjemmelagets keeper.

Målet gjorde at gjestene fikk blod på tann og fikk satt et visst press på hjemmelaget. Men det ble bare nesten for Sogndal, som kun kom til små farligheter etter scoringen.

Dermed kunne Sarpsborg 08 kunne juble etter å langt på vei ha sikret seg ny kontrakt i Eliteserien.

Ole Christoffer Heieren Hansen om kampen mot Sogndal og litt om cupkampen mot Odd.

Sarpsborg 08-kaptein Ole Heieren Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica