NRK Meny
Normal

Nå må jentene vurdere å stake

Det er uaktuelt for gutta å stake den klassiske sprinten i Otepää. Maiken Caspersen Falla og de andre jentene tvinges derimot inn i tenkeboksen.

Falla

FESTE ELLER IKKE FESTE: Det er spørsmålet for Maiken Caspersen Falla og de andre kvinnene i den relativt lette sprintløypa i Otepää.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg synes vi heller skulle gått herreløypa, sier Maiken Caspersen Falla.

Lørdag skal den olympiske mesteren og resten av verdenseliten i sprint konkurrere i estiske Otepää. Der er det laget ny løype, slik at ikke herresprinten skal bli en ren stakekonkurranse.

Kvinnene, derimot, sendes ut i en lettere løype. Dermed er det de som denne gangen må vurdere om det er mest effektivt å gå uten festesmurning i klassisk stil.

– Vi har tenkt på det. Det er flatt ut fra start, så en lang oppoverbakke og så nedover mot mål igjen. Det er helt klart at det vil lønne seg å ha høy fart nedover. Avveiningen er om oppoverbakken blir vel lang, sier Falla til NRK.

Må ha faste forhold

Hun mener føret vil avgjøre valget.

– Slik det ser ut nå, blir det ikke staking. Det må bli raskt og hardt for at det skal lønne seg. Det er meldt litt nedbør, og da spørs det om det blir hardt nok. Det finner vi fort ut i morgen, påpeker Falla.

Hun hadde reist hjem fra Tour de Ski da Alexei Plotoranin som den første i historien vant et distanserenn i klassisk stil med blanke ski, på 10-kilometeren i Toblach.

– Man legger merke til det, sier Falla, som var ute på en ren staketur mellom Tour de Ski og sprinten i Otepää – for første gang i sin karriere.

Ren staketur

– Jeg har hatt staketurer på rulleski, men dette var første gang på snø. Jeg vet mye kommer til å bli avgjort på staking i Otepää, uavhengig av om vi går med eller uten staking. Så jeg vill friske opp stakinga, forteller Falla.

Om stakeføre vil favorisere henne, er hun usikker på. Usikker er hun også på formen, etter en litt skuffende Tour de Ski.

– Formen er nok ikke topp. Jeg har prøvd å lytte til kroppen og finne overskudd. Det kan slå ut begge veier.

De norske Tour de Ski-stjernene står for øvrig over sprinten i Otepää. For herrene er løpet utpekt som viktig VM-kvalifisering. Se laget i faktaboksen.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal