Normal

Nå må jentene vurdere å stake

Det er uaktuelt for gutta å stake den klassiske sprinten i Otepää. Maiken Caspersen Falla og de andre jentene tvinges derimot inn i tenkeboksen.

Falla

FESTE ELLER IKKE FESTE: Det er spørsmålet for Maiken Caspersen Falla og de andre kvinnene i den relativt lette sprintløypa i Otepää.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg synes vi heller skulle gått herreløypa, sier Maiken Caspersen Falla.

Lørdag skal den olympiske mesteren og resten av verdenseliten i sprint konkurrere i estiske Otepää. Der er det laget ny løype, slik at ikke herresprinten skal bli en ren stakekonkurranse.

Kvinnene, derimot, sendes ut i en lettere løype. Dermed er det de som denne gangen må vurdere om det er mest effektivt å gå uten festesmurning i klassisk stil.

– Vi har tenkt på det. Det er flatt ut fra start, så en lang oppoverbakke og så nedover mot mål igjen. Det er helt klart at det vil lønne seg å ha høy fart nedover. Avveiningen er om oppoverbakken blir vel lang, sier Falla til NRK.

Må ha faste forhold

Hun mener føret vil avgjøre valget.

– Slik det ser ut nå, blir det ikke staking. Det må bli raskt og hardt for at det skal lønne seg. Det er meldt litt nedbør, og da spørs det om det blir hardt nok. Det finner vi fort ut i morgen, påpeker Falla.

Hun hadde reist hjem fra Tour de Ski da Alexei Plotoranin som den første i historien vant et distanserenn i klassisk stil med blanke ski, på 10-kilometeren i Toblach.

– Man legger merke til det, sier Falla, som var ute på en ren staketur mellom Tour de Ski og sprinten i Otepää – for første gang i sin karriere.

Ren staketur

– Jeg har hatt staketurer på rulleski, men dette var første gang på snø. Jeg vet mye kommer til å bli avgjort på staking i Otepää, uavhengig av om vi går med eller uten staking. Så jeg vill friske opp stakinga, forteller Falla.

Om stakeføre vil favorisere henne, er hun usikker på. Usikker er hun også på formen, etter en litt skuffende Tour de Ski.

– Formen er nok ikke topp. Jeg har prøvd å lytte til kroppen og finne overskudd. Det kan slå ut begge veier.

De norske Tour de Ski-stjernene står for øvrig over sprinten i Otepää. For herrene er løpet utpekt som viktig VM-kvalifisering. Se laget i faktaboksen.

Siste nytt

 • Jakob Ingebrigtsen nominert pris

  Jakob Ingebrigtsen er nominert til årets mannlige utøver, etter sin enorme prestasjon under friidretts-EM i sommer. Jakob, som fylte 18 år for fire dager siden tok gull på 1500 meter og 5000 meter i London. Også Karsten Warholm er nominert til prisen

  Laster Twitter-innhold
 • Olsbu Røiseland vant to på rad

  Marte Olsbu Røiseland tok i dag sitt andre NM-gull på rad under fellesstarten i rulleskisyting på Gautefall. Dermed har jenta fra Froland hatt et strålende NM, med full pott. I går vant hun NM-sprinten, over ett minutt foran Tiril Eckhoff.

  Marte Olsbu Røiseland med andre NM-gull
  Foto: Hans Henrik Løken / NRK
 • Woods nærmer seg etterlengtet seier

  Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år. Det er 1875 dager siden forrige gang han kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

  Tour Championship Golf
  Foto: John Amis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten