Hopp til innhold

Nå kommer Thingnes Bø med et varsel til Fourcade

OSLO/HOLMENKOLLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) skal øke treningsmengden og satser alt på å bli verdens beste skiskytter.

Fourcade og Bø

PASS OPP, FOURCADE: Johannes Thingnes Bø har som mål å vinne verdenscupen sammenlagt allerede neste år.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

13. mars 2016. Johannes Thingnes Bø rykker fra selveste Martin Fourcade og vinner VM-gull på hjemmebane.

Ifølge han selv var gullet søndag bare starten. Starten på noe stort.

– Det å ta gull på hjemmebane er veldig stort, og sikkert det største jeg får oppleve. Men jeg er mer motivert enn noen gang til å trene hver dag og gjøre en skikkelig bra treningsjobb. Jeg gleder meg til neste sesong. Det er sjukt å melde, men, smiler Johannes Thingnes Bø.

Bø og Fourcade

SATTE FOURCADE PÅ PLASS: Johannes Thingnes Bø var sterke enn Martin Fourcade på fellesstarten søndag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

30 prosent mer trening

– Han fortjente dette gullet. Han har vært en av de beste denne sesongen. Dette lover godt for fremtiden hans, men han kan godt vente til etter OL i Pyeongchang, sier Fourcade til NRK, som tidligere har annonsert at han gir seg etter OL om to år.

Martin Fourcade er for øyeblikket verdens beste skiskytter. Før de siste verdenscuprennene i Khanty-Mansijsk leder franskmannen verdenscupen med hele 366 poeng på russiske Anton Sjipulin.

55 poeng bak Sjipulin finner man Johannes Thingnes Bø. Han skal nå satse enda hardere inn mot neste sesong, for å ta Martin Fourcade sammenlagt.

– Jeg skal opp 30 prosent (i treningsmengde). Jeg skal bli rå. Jeg skal reise rundt og bli like god som Fourcade, sier en selvsikker Thingnes Bø.

Allerede neste år er det store målet å vinne verdenscupen.

– Det er skyting han må bli mer stabil på. Klarer han det, tar han den gule, spår storebror Tarjei Bø.

Skal bli mer stabil

BIATHLON-WORLD-NORWAY

GULLGUTT: Johannes Thingnes Bø med sine to gull og bronse fra VM i Holmenkollen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Under VM har 22-åringene for alvor vist at han kan være stabil over flere renn. Tre individuelle fjerdeplasser og ett gull ble fasiten. Det kan være et stort steg mot sammenlagtkula neste år.

– Jeg er dobbelt så mange poeng bak ham (Fourcade), så det er mer som skal til. Men det er en start, sier han.

Både storebror Tarjei og lagkamerat Emil Hegle Svendsen har tidligere vunnet verdenscupen sammenlagt. Men Johannes vil kjøre sitt eget opplegg.

– Jeg kommer nok til å legge sjela mi litt mer i det i år enn jeg gjorde i fjor. Jeg har fått masse igjen for sommertreningen, og det er nok ikke alltid den som trener best på sommeren vinner på vinteren, for da hadde Tarjei sittet her. Jeg har lyst til å bli en bedre og mer stabil skiskytter, forteller Thingnes Bø.

Johannes Thingnes Bø verdensmester på fellesstart.

SE VIDEO: Her blir Johannes Thingnes Bø verdensmester på hjemmebane etter en meget spennende avslutning.

Ferdig med å være hurragutt

Ifølge storebroren var lillebror litt hurragutt i fjor sommer.

– Jeg blir ikke det i år. Nå er jeg så motivert som jeg aldri har vært før, og jeg har allerede begynt å planlegge treningen for neste sesong, avslutter den ferske verdensmesteren.

VM er over. Vi oppsummerer dei fantastiske prestasjonane.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal